Blogituki(kin) lomailee

Blogipalveluiden tuki hiljenee heinäkuuksi joten blogien perustamisessa saattaa kestää parikin päivää ja hankalampiin blogitukipyyntöihin palataan vasta elokuussa. Mukavaa kesää kaikille!

Blogihakemisto suljettu

Blogien hakemiston perään on muutama ehtinyt kysellä. Hakemisto on teknisesti vanhentuneena poistettu käytöstä HY:n verkkosivu-uudistuksen yhteydessä.

Itse blogipalvelu toimii siis kuitenkin edelleen aivan entiseen tapaan.

Tuunattu teema (ja lisää levytilaa)

Blogipalvelun yliopiston visuaalista ilmettä etäisesti muistuttavasta Helsinki White Site -teemasta on nyt käytössä versio 0.2. Ulkoasussa on kevyesti viilattu lähinnä typografiaa ja väritystä. Teema on käytössä mm. tässä blogipalvelun omalla sivustolla. Nykyistä White Site -teemaa käyttäville sivustoille ulkoasu ei tule käyttöön automaattisesti vaan sen voi käydä vaihtamassa ulkoasuasetuksista.

PS. Blogeissa käytössä olevaa levytilaa on nostettu nykyisestä 30 megasta 500 megatavuun.

Miksi blogata tutkijana ja miksi tutkijat bloggaavat

Sociological Imagination -blogista löytynee laajin lista erilisia syitä miksi tutkijan kannattaa kirjoittaa blogia, 38 syytä yhteensä.

  1. It helps you become more clear about your ideas.
  2. It gives you practice at presenting your ideas for a non-specialist audience.
  3. It increases your visibility within academia.
  4. It increases your visibility outside academia and makes it much easier for journalists, campaigners and practitioners to find you.
  5. It increases your visibility more than a static site and allows people who find you to get an overall sense of your academic interests.
  6. It’s a great way of making connections & finding potential collaborators.
  7. It can provide an archive of your thoughts, ideas and reactions which can later be incorporated into more formal work.

….ja niin edelleen.

Pat Thompson ja Inger Mewburn taas ovat tehneet minitutkimuksen selvittääkseen miksi tutkijat todellisuudessa kirjoittavat blogia. Toisin kuin yleensä esitetään blogeja ei yleensä suunnataakaan laajemmalle yleisölle. Sen sijaan tutkijoiden blogeissa käydään pääasiassa akateemisen yhteisön sisäistä keskustelua, samassa määrin yliopistomaailman arjesta ja varsinaisista tukimusaiheista.

Ja tiedettä ja tutkimusta käsittelevää blogikirjoittelua aiheesta kuin aiheesta löytyy edelleen parhaiten Reserch Blogging -saitilta.