Miten saan blogin näkymään Googlessa?

Google ja muut hakurobotit eivät automaattisesti löydä blogia, vaikka blogi olisikin määritelty näkyväksi kohdasta ”Asetukset” > ”Tietosuoja”. Google indeksoi sivustoja seuraamalla linkkejä toiselle, joten hakukonenäkyvyyden kannalta olellisin tekijä ovat blogiin Googlen jo indeksoimilta sivuilta johtavat linkit. Lue loppuun

Uutta WordPress 2.9:ssa

Blogipalvelu päivittyi maantaina uudelle XEN-alustalle sekä WordPressin versioon 2.9. Uuden alustan pitäis tarjoat aiempaa suurempaa toimintavarmuutta ja näyttääpä blogipalvelu pyörivän myös hieman aiempaa nopeammin. WP:n uusi versio taas on tuonut mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia.

  1. Poistettavat merkinnät ja sivut siirtyvät nyt roskikseen, josta ne ovat myös tarvittaessa palautettavissa. Samalla poistamisen yhteydessä ei enää kysytä varmistusta.
  2. Blogi sisältää nyt yksinkertaisen kuvaeditorin kuvien koon muuttamiseen, kääntelyyn ja rajaamiseen.
  3. Videoita ja muuta mediaa on nyt entistä helpompi käyttää yksinkertaisesti lisäämällä esim. YouTube-videon osoitteen omaksi kappaleekseenmerkintään tai sivulle. WordPressin sivuilta löytyy yksinkertainen ohje sekä lista tuetuista palveluista.

Blogipalvelu päivittyy WordPressin versioon 2.7 – Pikaopas käyttäjille

Blogipalvelu päivittyy maanantaina 11.5. WordPressin uuteen versioon 2.7. Päivitys tuo mukanaan sekä uusia ominaisuuksia että joitain muutoksia päivitysympäristön käyttöliittymään. Tässä pikaohjeessa käydään läpi merkittävimmät muutokset. Ohje on saatavilla myös tulostettavana PDF-dokumenttina.

Huom! Ohje on päivitteyy uuteen versioon 18.5.

Lue loppuun