Flash-objektin lisääminen blogimerkintään, esimerkkinä Popplet

Blogimerkintöihin voi helposti upottaa erilaisia objekteja monista oEmbed-standardia tukevista palveluista (kuten YouTubesta) pelkällä osoitteella. Erilaisten Flash-pohjaisten vimpaimien upottaminen myös muista palveluista onnistuu, kunhan tietää itse upotettavan Flash-tiedoston osoitteen. Tämä taas löytyy usein jostain upotuskoodin (embed code) kätköistä. Jatka lukemista ”Flash-objektin lisääminen blogimerkintään, esimerkkinä Popplet”

Uutta WordPress 2.9:ssa

Blogipalvelu päivittyi maantaina uudelle XEN-alustalle sekä WordPressin versioon 2.9. Uuden alustan pitäis tarjoat aiempaa suurempaa toimintavarmuutta ja näyttääpä blogipalvelu pyörivän myös hieman aiempaa nopeammin. WP:n uusi versio taas on tuonut mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia.

http://wordpress.tv/2009/12/21/introducing-wordpress-2-9-%E2%80%93-carmen/

  1. Poistettavat merkinnät ja sivut siirtyvät nyt roskikseen, josta ne ovat myös tarvittaessa palautettavissa. Samalla poistamisen yhteydessä ei enää kysytä varmistusta.
  2. Blogi sisältää nyt yksinkertaisen kuvaeditorin kuvien koon muuttamiseen, kääntelyyn ja rajaamiseen.
  3. Videoita ja muuta mediaa on nyt entistä helpompi käyttää yksinkertaisesti lisäämällä esim. YouTube-videon osoitteen omaksi kappaleekseenmerkintään tai sivulle. WordPressin sivuilta löytyy yksinkertainen ohje sekä lista tuetuista palveluista.

Blogipalvelu päivittyy WordPressin versioon 2.7 – Pikaopas käyttäjille

Blogipalvelu päivittyy maanantaina 11.5. WordPressin uuteen versioon 2.7. Päivitys tuo mukanaan sekä uusia ominaisuuksia että joitain muutoksia päivitysympäristön käyttöliittymään. Tässä pikaohjeessa käydään läpi merkittävimmät muutokset. Ohje on saatavilla myös tulostettavana PDF-dokumenttina.

Huom! Ohje on päivitteyy uuteen versioon 18.5.

Jatka lukemista ”Blogipalvelu päivittyy WordPressin versioon 2.7 – Pikaopas käyttäjille”