Blogi oli tyhjä versiopäivityksen jälkeen. Korjaamisen helppous yllätti kaikki!

Uusin blogipäivitys näyttää lopullisesti rikkoneen muinaisen Sandbox-teeman ja siihen pohjanneet lapsiteemat, joita moni vanhempi blogi käyttää edelleen. Näiden blogien etusivu näyttää nyt tyhjää valkoista. Ongelma on onneksi helppo korjata:

  • Kirjaudu blogin päivitysympäristöön ja vaihda tarvittaessa korjattavan blogin päivitysympäristöön valinnasta ”Ohjausnäkymä” > ”Minun sivustoni”. Huomaat että kaikki sisältö on edelleen tallella. Huh!
  • Vaihda blogin teemaksi jokin käytössä olevista vaihtoehdoista kohdasta ”Ulkoasu” > ”Teemat”. (Uusi oletusteema Twenty Fifteen on muuten moderni ja täysin mobiililaitteille responsiivinen.)
  • Valmista, blogi on palannut jälleen näkyville!

Huom! Jos blogiisi on tehty ulkoasu-kustomointeja CSS-tyyleillä (”Ulkoasu” > ”Custom CSS”) nämä eivät varmastikaan toimi enää toivotulla tavalla. CSS-määritykset tehdään aina tietylle HTML-rakenteelle, mikä uudemmissa teemoissa poikkeaa Sandboxista. Pahus, mutta eipä voi mittään.

Ellei oma visuaalinen ilme ole aivan välttämätön kannattaa poistaa nykyiset CSS-määritykset ja tyytyä säätämään ulkoasua teeman omilla asetuksilla. Muutoin tyylit täytyy tuunata tai tehdä uudelleen toisella teemalla. Hyvä pohja tähän on Toolbox, joka on tyhjä kangas omille tyylimäärityksille.

Events Calendar -lisäosa poissa käytöstä

Lisäosista löytyvä Events Calendar -lisäosa ei ole enää yhteensopiva WordPressin uudempien versioiden kanssa. Lisäosa ei siis tällä hetkellä toimi.

Tilanne voidaan korjata vasta kun lisäosan ylläpitäjä julkaisee uuden yhteensopivan version. Voi myös olla, että lisäosa poistuu lähiaikoina kokonaan käytöstä.

Hallinta-vimpaimen lisääminen sivupalkkiin

Blogipalveluun on jo edellisen päivityksen yhteydessä ilmaantunut monia käyttäjiä vaivannut ongelma: sisäänkirjautumilinkit sisältävän Hallinta-vimpaimen (Meta) kiinnittäminen sivupalkkiin ei onnistu.

Vimpaimen saa kuitenkin lisättyä, jos sen siirtää halaumalleen paikalle alempaa löytyvästä Inactive Widgets -osioista.

Kysessää on (ilmeisesti) kaikkien palvelun teemojen taustalla toimivan Sandbox-teeman yhteensopimattomuus WordPressin nykyisen version kanssa. Sandbox-teemaa ei enää aktiivisesti kehitetä, joten blogipalvelun teemat tullaan kevään aikana siirtämään uudemmalle Thematic-teema-alustalle.

Google Analytics -seurannan korjaaminen ja muut ongelmat versiopäivityksen jälkeen

Blogipalvelun versiopäivityksen jäljltä blogeissa saattaa ilmetä joitain pieniä ongelmia. Yksi yleinen ongelma näyttää olevan Google Analytics -seurannan asetusten sotkeutuminen.

Ongelman voi todeta tarkistamalla lisäosan asetukset kohdasta Lisäosat > Google Analytics. Jos asetukset ovat sotkeutuneet, kaikissa vapaatekstikentissä on arvo ”a” ja kaikki checkboxit on ruksittu päälle.

Tilanne on onneksi helposti korjattavissa. Käyttäjän tulee vain nollata laajennuksen asetukset ja määriteltävä laajennukselle uudestaan käytetyn Analytics-tilin id-tunnus seuraavasti:

  1. Nollaa asetukset kohdasta Lisäosat > Google Analytics ja klikkaa alareunasta löytyvää nappia Reset settings.
  2. Tarkista oman Analytics-tilisi id-tunnus ja ja määrittele se kohtaan Analytics Account ID.

Tarvittavan ID-tunnuksen paikallistamisessa auttaa tarvittaessa tämä lyhyt videotutoriaali:

[vimeo http://vimeo.com/3835535]

Muita ongelmia?

Muitakin pieniä ongelmia saattaa ilmetä, joten oman blogin käytössä olevat lisäosat ja muut keksieset toiminnot kannataa vilkaista läpi. Esim. sivupalkista on joissain tapauksissa tippunut muutakin kuin vain avainsanapilvet. Nämä saa palutetettua takaisin kohdasta Ulkoasu > Sivupalkit. Kaikenlaisista pienistäkin bugeista ja ongelmista voi raportoida esimerkiksi tämän merkinnän kommenteissa.