Tervetuloa Helsingin yliopiston elintarvikkeiden aistinvaraisen laatututkimuksen sivustoille!
Aistinvarainen tutkimus on elintarvikkeiden ominaisuuksien tai miellyttävyyden arvioimista aistien (näkö-, tunto-, haju-, maku- ja/tai kuuloaistin) avulla. Kiinnostuksen kohteena ovat joko tuotteen ominaisuudet (analyyttinen mittaus) tai koehenkilön suhtautuminen tuotteeseen (mieltymys tai muu subjektiivinen arvio).
Tämä monitieteinen tutkimusala lainaa ja soveltaa menetelmiä käyttäytymistieteiden eri osa-alueilta. Se kuuluu elintarviketieteisiin, joita yhdistää tutkimuksen kohde. Ruokaa tutkitaan elintarviketieteissä eri näkökulmista käsin, soveltaen ja kehittäen useiden tieteenalojen menetelmiä sopiviksi tähän erityiseen kohteeseen.
Lisätietoja: Aistinvaraisen laatututkimus