Tack och adjö!

Den sista gången vi träffades med gruppen var på café esplanaden innan skolan tog slut i maj. Vi pratade om våra sommarplaner och vad vi alla ska göra med våra studier. Det har verkligt varit jätteroligt med kursen och jag tackar hela gruppen för stöd och hjälp. Jag tror att jag har lärt mig mycket både om språket själv och om den finlandsvenska kulturen. Det var mycket fint att känna er alla och jag hoppas att vi kommer att träffa igen! Trevlig sommarlov!

Presentation

Hej!

Jag heter Jenny och deltar i ALICE-kursen för att förbättra mina muntliga kunskaper i svenska. Jag studerar tyska filologi vid Helsingfors universitetet och är väldigt intresserad av att kunna prata många språk. Det här är mitt fjärde år och jag skriver just på mitt kandiarbete om språkinlärning på främmande språk. Hoppas att den här kursen hjälper mig med svenskan och hoppas att jag träffar många nya intressanta vänner! Meningen är att träffas med gruppen många gånger och varannan gång ska vi använda svenska och varannan gång finska.

Haastava hot jooga

Ericalla ja minulla on yhteinen unelma: haluamme molemmat kokeilla, millaista  poledancing on! Keskustelimme viime tapaamisella, että haluamme kokeilla poledancingia, mutta koska sekä Ericalla että minulla on ollut niin kiireinen toukokuu, meidän poledancing-kokemus ei ole tapahtunut vielä. Poledancing on siis tankotanssi, joka kehittää voimaa, notkeutta, tasapainoa ja kehonhallintaa. Ehkä ehdimme vielä toukokuussa kokeilla, miltä poledancing tuntuu.

Pari viikkoa sitten menimme hot yoga -tunnille. Hot Yoga on joogaamista lämmitetyssä tilassa. Huoneen lämpö on noin 40 astetta. Erica oli kokeillut hot joogaa aiemmin, mutta minä olin ensikertalainen. En ole ikinä hikoillut niin paljon kuin hot jooga -tunnilla! Tunnin jälkeen kehossa oli hyvä olo. Kaikki lihakset ovat lämmenneet ja rentoutuneet. Hot jooga on ehkä niin kuin hierontaa, mutta paljon haastavampaa.

Suosittelen hot joogaa, jos haluat haasteita. Kokeile!

Lomamatkalla?

Viime tapaamisella Erica kertoi, että hän on menossa Portugaliin toukokuussa. Nyt kun minä kirjoitan tätä blogitekstiä, hän on luultavasti Portugalissa ottamassa aurinkoa. Puhuimme aika paljon matkustamisesta, mihin olemme matkustaneet ja mikä maa on hyvä lomakohde.

Olen samaa mieltä Erican kanssa siitä, että valmismatkat ovat halvemmat ja helpommat kuin ”omat” matkat, kun sinun täytyy suunnitella kaikki itse. Kyllä vain lennon varaaminen houkuttaa, kun saat itse päättää missä haluat asua ja mitä haluat tehdä, mutta valmismatkat ovat tosi turvallisia. Kerroin Ericalle, että haaveilen matkustamisesta mihin tahansa ja että vain  matkustan noin vuoden tai jotain sellaista. Mutta jos haluat matkustaa, sinun täytyy saada paljon rahaa, ja kun opiskelet, sinulla ei ole varaa matkustaa niin paljon.

Kun Erica tulee takaisin Portugalista maanantaina, haluan kysyä, miten matka meni ja onko Portugali hyvä lomakohde. Sitten minä tiedän, mihin voin kohta matkustaa.

 

Suomi vastaan Ruotsi

Viime tapaamisella keskustelimme Erican kanssa siitä, millaista elämä on vaihto-oppilaana Ruotsissa. Minä tulin äskettäin takaisin Ruotsista, ja Erica on toivottavasti menossa sinne. Keskustelimme aika paljon siitä, millaista elämä Ruotsissa on. Minulla on pari vinkkiä Ericalle:

–       Pressbyrån on paras. Se on R-kioskin ruotsalainen vastine, mutta parempi. Sieltä voit ostaa ruokaa, halpaa kahvia ja hyväinmakuisia pullia, ladata rahaa puhelimeen tai ladata bussikortin.

–       Ruotsissa ei kukaan heiluta kädellä kun bussi tulee. Kaikki bussit pysähtyvät kaikilla pysäkeillä. Minusta se on tarpeetonta. Bussiliikenne toimii paremmin Helsingissä kuin Tukholmassa.

–       Planka.nu maksaa sinun sakot kun sinulla ei ole matkalippua! Sinun täytyy maksaa sata kruunua kuukaudessa, mutta kun saat sakot, planka.nu maksaa. Planka.nu on hyvä vaihtoehto, jos et matkusta kovin paljon ja jos olet sitä mieltä, että matkaliput ovat liian kalliita.

–       Jos lähdet Nordplusin kautta, voit anoa stipendiä, joka on melko hyvä. Muista ilmoittaa Kelaan, että lähdet ulkomaille ja muista lähettää kaikki paperit ajoissa. Kun lähdet ulkomaille opiskelemaan, sinun täytyy lähettää paljon paperia sinne ja tänne.

Toivon, että Erica saa mahdollisuuden opiskella Ruotsissa. Kaikesta huolimatta Ruotsi on meidän naapuri, mutta se on kuitenkin erilainen. Minä lupaan, että tulen vierailemaan sinun luonasi, Erica!

 

 

7. Grekisk kväll i Drumsö

Den här veckan gick vi hemma hos Sophie.  Hon bor i Drumsö i en jättevacker lägenhet med en balkong. Hon har många rumsväxter, till exempel olivträder, örter och chili. Sophie hade just kommit tillbaka från Grekland och bjöd oss på några grekiska smakprover. Oliver och vin var läckra och det var intressant att höra om Grekland. Jag har aldrig varit där men vill kanske resa en dag!

Vi hade en jättetrevlig kväll och vi lyckades att prata svenska hela tiden! Jag hoppas att vi ses igen, tack så mycket för den här kursen!

Illanistujaiset minun luonani

 

Tulin lauantaina kotiin Kreikasta, ja tuli kiire tyhjentää matkalaukkuja koska eilen, maanantaina, sain vieraita. Katja ja Oona tulivat nimittäin minun luokseni illanistujaisiin. He pitivät kodistani, joka tekee minut iloiseksi, koska kotini on minun näköinen. Kaverini ovat sitä mieltä, että asuntoni on aina vähän erinäköinen, kun he tulevat minun luokseni. Ja se on totta, vaihdan usein asunnon ilmettä pienillä yksityiskohdilla.

 

Olisin halunnut, että oltaisiin voitu olla parvekkeella, mutta en ole vielä saanut sen kesäkuntoon, ja sitä paitsi tänään oli satanut eikä ollut yhtä lämmintä kuin Kreikassa.

Mutta tarjosin muun muassa Kreikkalaisia oliiveja, oliivi tahnaa ja olin myös tuonut kreikkalaista oliiviöljyä minkä käytin salaatissa.

 

Katsottiin myös Solsidan jaksoja, ja sen jälkeen me puhuttiin, minun mielestä, sujuvammin ruotsia!

 

Oli todella hauskaa, ja tiedän että tavataan myös ALICE kurssin jälkeen, ehkä seuraavan kerran Katjan luona J

Sista träffen: Hemma hos Sophie

Kom precis hem ifrån en riktigt mysig kväll med Sophie och Katja. Vi var hemma hos Sophie på Drumsö. Hon bor med sin pojkvän i en riktigt trevlig lägenhet. Sophie bjöd oss på härlig grekisk mat; vi fick smaka på grekiska oliver, tapas, ostar, olivolja och vin. Det var smaskigt! Vi hade det riktigt härligt, synd bara att den tog slut. Hoppas vi ses snart igen!
Tack för en jätte trevlig och mysig kväll, Sophie och Katja 🙂

Ute i vårsolen

Vi mötte varandra utanför Porthania. I stället för att stanna inne, bestämde vi oss att gå till Esplanadparken för att kunna njuta av solen och den underbara vårkänslan. Det var så härligt vårligt ute!  Vi gick till Esplanadparken och satte oss på gräsmattan för att njuta av solen och glass. Det var helt perfekt, jag saknade bara jordgubbar… Katja var lite rädd för måsar. Hon tänkte att måsarna ska stjäla hennes glass.

Under dagens möte pratade vi bara finska. Vi diskuterade allmänt om allt möjligt: riksdagsvalresultatet, politik, studier, sommaren som närmar sig, etc. Sophie berättade att hon ska till Grekland om några veckor med sin mamma. Skönt, tycker jag!

Jag tycker att det var jätte roligt att träffa Katja och Sophie igen, efter en ganska lång paus. Jag ser redan fram emot vår nästa träff! Vi ska nämligen ha en piknik! Jag håller tummarna för att det ska vara soligt och varmt då! Vi har också en plan B som inte heller är dålig: om det regnar, ska vi ha en piknik hos Sophie och titta på tv-serien ”Solsidan”. Nästa gång är det dags för att tala bara svenska!

 

Hemma hos mig

I dag var det dags att träffa igen och laga mat hos mig. Katja och jag träffades först hos mig och sen gick vi tillsammans till en matvaruaffär för att handla råvaror för middagen. Sophie kom lite senare. Vi lagade tillsammans en sallad och små tapas-bitar som innehöll bröd, chèvre, honung och rosmarin. Katjas recept var enkelt och lätt att laga, men det smakade ändå jätte gott! Som efterrätt hade vi fransk “crème brûlée”. Det var faktiskt första gången vi lagade “crème brûlée”. Med hänsyn till det, lyckades vi jätte bra, tycker jag!

Under kvällen pratade vi för det mesta svenska. Tiden gick jätte snabbt och vi hade verkligen en mycket lyckad och mysig kväll med god mat . Sällskapet var perfekt, tycker jag.