Whats happening in BERAS project?


Luomua läheltä -tapahtuma su 9.10. klo 10-15
”Lähiruokatori levittäytyy luontotalon pihamaalle. Tule tapaamaan uusimaalaisia
viljelijöitä, keskutelemaan luomutuotannosta ja ostamaan heiltä luomutuotteita. Tapahtumassa on myynnissä kattavasti kauden satoa eri luomutuottajilta, kuten jauhoja, vihanneksia, munia sekä lihaa. Sisällä talossa pääset myös kuulemaan, miten ruoantuotanto vaikuttaa Itämeren tilaan ja kurkistamaan kuvamateriaalin välityksellä erilaisille luomutiloille. Tilaisuudessa kokki Antti Ahokas ravintola Juuresta valmistaa maukasta ja ekologista ruokaa kauden raaka-aineista vieraiden maisteltavaksi. Kahvila Satakielessä voit nauttia annoksen paikallista luomuruokaa. Tapahtuman järjestelyistä vastaa luomutuotantoa edistävä EU-hanke BERAS.

Tapahtuman tausta

Baltic Ecological Recycling Agriculture and Society- projekti eli BERAS-hanke tähtää Itämeren hyvinvointiin vahvistamalla sekä ruokatuotannon että maaseudun ekologista kestävyyttä ja kehitystä. Tavoitteena on ravinteita kierrättävä maatalous, jossa hyödynnetään uusiutuvia sekä paikallisia resursseja ja vähennetään maatalouden päästöjä Itämereen. Projektiin on sitoutunut 9 Itämerta ympäröivää maata

Ekologinen kierrättävä maatalous on ruokatuotantoa ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Ravinteiden sekä kotimaisten lannoitteiden ja rehujen tehokkaammalla kierrätyksellä vähennetään maatalouden aiheuttamaa ravinnekuormaa Itämereen ja parannetaan alueellista ravinnetasapainoa. Suomessa BERAS-hankkeen toimintaa hoitaa Helsingin yliopiston maataloustieteen laitos ja Maatalouden tutkimuskeskus Mikkeli.

Diet for a clean Baltic – Puhtaamman Itämeren ruokavalio

Suomalainen ruuanvalmistus ja Itämeren paikallinen suojelu yhdistyvät BERAS-hankkeessa. Hankkeen tavoitteisiin kuuluu luomulähiruoan käytön edistäminen kotona kuin myös ravintoloissa. Puhtaamman Itämeren ateriakokonaisuudessa suositaan sekä luomua että puhtaasti tuotettua lähiruokaa kasvukausien ja raaka-ainesesonkien mukaisesti.  Ruuanvalmistusta pyritään kehitettämään ekologisempaan suuntaan esimerkiksi lisäämällä jätteiden kierrätystä, vähentämällä ruoan hävikkiä ja energian käyttöä.

Linkki tapahtuman tiedotteeseen: https://blogs.helsinki.fi/berasimplementation/?attachment_id=103


Welcome to “Organic farmers’ market” ( luomua läheltä) -happening to Villa Elfvik in Espoo in 9.10.2011 from 10-15.– meet farmers

-buy organic food and products

-hear some words from the experts about organic production, Baltic Sea and food systems

-taste some organic food mabe by Antti Ahokas from the restaurant Juuri

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *