Lontoo, vielä kerran

Eilen käytiin kavereiden kanssa pyörähtämässä Lontoossa. Bussilla surautettiin aamulla sinne ja illalla tultiin bussilla takaisin. Oltiin varattu liput Madame Tussaudsin vahakabinettiin ja London Eyehin.

Näkymä London Eyesta. Oli todella kylmä, mutta Lontoo oli kaunis pimeällä.

Suloisin hunajapurkki koskaan!

Muutamia kuvia Madame Tussaudsilta löytyy täältä.

Posted in birmingham uk | Comments closed

Aamu, vielä kerran

Tänään oli Aldridge Roadilla huisin kylmä aamu.

Posted in birmingham uk | Tagged | Comments closed

Frankfurt Christmas Market

Käytiin viime viikolla parin kaverin kanssa joulumarkkinoilla Birminghamin keskustassa. Kojuja riitti New Streetin koko matkalle ja aina Victoria Squarelle asti. Koska en ollut ajatuksen kanssa liikkeellä, unohdin ottaa kuvia, joten lainasin pari kuvaa täältä.

Victoria Square.

Emme menneet karusellin kyytiin…

Myynnissä oli kaikkea saksalaista, oli glühweinia, bratwurstia ja pretzeleita. Sekä lettuja, ostin yhden suklaatäytteellä.

Pian se joulu jo on!

Posted in birmingham uk | Comments closed

Opiskelija-asuntolassa

On mennyt vähän sunnuntaikirjoitteluksi tämä blogin pitäminen, mutta mikäs siinä. Ensi sunnuntaina onkin sitten suurista suurin päivä, eli kotiinpaluupäivä! Tässä nyt kuitenkin jokusen sunnuntain takaa muutama kuva yliopiston opiskelija-asuntolasta, jossa pari kaveria asuu.

BCU:lla on useampi asuntola. Lähimpänä pohjoiskampusta ovat The Oscott Gardens, The Coppice ja Hamstead. Kaverit asuu Coppicessa, suomeksi metsikkö tai lehto. Lisää yliopiston asuntoloista täältä.

Jokainen rakennus on nimetty eri puiden mukaan, tämä kyseinen sattui olemaan Oak House, oak suomeksi tammi.

Näkymä Oak Houselta yliopistolle.

Keittiö oli todella siisti ja kalusteet ja kodinkoneet uusia. Huonoa oli vaan, että opiskelija saa itse ostaa lautaset, ruokailuvälineet, ruoanlaittoastiat sun muut.

Brunssin aika.

Virtuaalikierrokselle opiskelija-asuntoon pääsee täältä.

Posted in birmingham uk | Comments closed

Tehtävien palautuksesta

Lupailin laittaa kuvia tästä töiden ja tehtävien palautustavasta, joka yliopistolla on täällä käytössä.

Astu sisään!

Täytä nämä kolme paperia. Kaksi päällimmäistä laitetaan tehtävän mukaan, vaaleanpunaisen saa ottaa itselleen, se on todiste siitä, että olet palauttanut työn.

Allekirjoita paperit, sitten taita kulmat siten, ettei allekirjoitusta näe. Vaaleanpunaista ei tarvitse taitella.

Leimaa paperit päivämäärällä ja kellonajalla.

Askartelualue. Askartele reiät ja käytä mielellään kansiota työlle. Muista, että työ tulee olla yksipuolisesti tulostettu.

Olet valmis, pudota työsi tänne.

Posted in birmingham uk | Tagged , , , | Comments closed

Perry Barr

Kävin tässä yksi sateinen päivä (juu, sateet on tulleet nyt tännekin) lähistöllä kävelyllä. Alla vähän maisemia. Perry Barr ei ole maineeltaan kovin kummoinen, mutta aika rauhallista täällä kuitenkin on.

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellilta on pieni kanava.

Vähän matkaa eteenpäin ja sitten vasemmalle, tulet Church Tavernin kohdalle. Täällä istuttiin kerran iltaa, oikein kotoisan oloinen paikka. Ja ruoka on kuulemma myös hyvää.

St. Johnin kirkko ja sen sininen ovi.

Perus Perry Barr, piikkilankaa tehtaan ympäri ja paljon romua pihalla.

Varokaa ikäihmisiä!

Perry Barrin puisto.

Posted in birmingham uk | Tagged | Comments closed

Park Hotel – huoneeni mun

Esittelin viime postauksessa vähän Park Hotelia, tätä pikku hotellia, jossa asun. Hotellin nettisivuilla on hienoja kuvia eri huoneista. Nämä kuvat valitettavasti tietysti ovat niistä hienoimmista huoneista. Tässä siis teille vähän realismia.

Pikku huone.

Lavuaari ei suinkaan ole kylpyhuoneen puolella, eihän se sinne mahtuisikaan.

Pikku vessa.

Rakas patterini, joka lämmittää aika ajoin, muttei kuitenkaan koskaan silloin kun olisi tarpeen.

Aivan loistava kokolattiamaton kuviointi! Kuka ihme keksii päällystää koko hotellin lattiat tämmöisellä kuvioinnilla? Ja noilla väreillä?

Posted in birmingham uk | Tagged , | Comments closed

Park Hotel

Asun tällä hetkellä pienen hotellin pienessä huoneessa.

Hotelli on nimeltään Park Hotel ja sijaitsee Perry Barrin alueella, pohjoiseen Birminghamin keskustasta. Matkaa Birmingham City Universityn pohjoiskampukselle, jossa sijaitsee mm. Faculty of Education, Law and Social Science, tiedekunta jossa opiskelen, on hotellilta reilut viisi minuuttia. (Toiset viisi minuuttia menee sitten kampuksella etsiessä oikeaa rakennusta ja sitten vielä oikeaa luokkahuonetta.)

Hotellia pyörittää kaksi vanhempaa naista, molemmat erittäin ystävällisiä ja auttavaisia. Lisäksi täällä on toki siivojia ja viime aikoina on häärinyt muutama remonttimies puuhailemassa uuden keittiön kimpussa. Uusi keittiö valmistunee vasta ensi kesäksi, joten en pääse sitä näkemään. Uusi keittiö on kuitenkin erinomainen idea tämänhetkisen ollessa aikamoinen kauhistus…

Miksi sitten valitsin hotellissa asumisen yliopistoasuntolan sijaan? Suurin syy oli hinta. Yliopistoasuntolan viikkovuokra ei ole kovin paljon enemmän kuin täällä Park Hotelissa (yliopistolla £96, Park Hotel £85), mutta yliopistoasuntolasta olisin joutunut maksamaan vielä vähintään tammikuulle saakka. Tämä olisi käytännössä tarkoittanut noin 400 punnan edestä rahallista menetystä sillä olen lähdössä takaisin Suomeen jo joulukuun puolivälissä.

Toinen syy oli oma rauha. Valtaosa yliopistoon päässeistä paikallisista opiskelijoista on vasta 20-vuotiaita, jos sitäkään, juuri kotoa muuttaneita, vapaudesta humaltuneita. Hienoa! Ideanani ei suinkaan ollut, että hautaudun hotellihuoneeseeni ja pakerran yksinäni koulukirjojen parissa. Mutta sitä arvostaa tätä pikku huonetta tässä pikku hotellissa, kun kuulee yliopistoasuntolan tapahtumista – naapurissa aamuyöhön jatkuneista juhlista tai turhista palohälytyksistä keskellä yötä. (Turhia palohälytyksiä on tämän syksyn aikana kuulemma ollut muutama, aamun tunneille jatkuneita juhlia vähän tiuhempaan.)

Aivan vailla sosiaalisia kontakteja en ole onneksi joutunut olemaan täällä hotellillakaan. Tästä pitää huolen yhteinen keittiö. Keittiössä törmää milloin kehenkin, ja olen saanut tutustua ainakin kouralliseen mielenkiintoisia ihmisiä. Hotellilla asuu tällä hetkellä aika paljon opiskelijoita (myös pari muuta Erasmus-vaihto-opiskelijaa), mutta myös työssäkäyviä muualta tulleita ja paikallisiakin.

Entä miksi en etsinyt asuntoa yksityisiltä markkinoilta? Yksinkertaisesti, koska hotelli oli helpompi ratkaisu. Tiesin vähän, mitä odottaa, sillä hotellia ehdotti minulle eräs täällä aiemmin asunut suomalainen vaihtari (kiitos siitä!). Yksityisiltä markkinoilta asunnon etsiminen ei kuulostanut kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Lisäksi kaikkiin vuokrasopimuksiin ei suinkaan kuulu langaton internetyhteys, vesi, sähkö, kalusteet (tv:stä puhumattakaan) ja vartiointi vuoronkauden ympäri, kuten täällä hotellilla. Hotellille saattoi niin sanotusti vain pelmahtaa paikalle, maksaa huone ja mahdollisesti siivous, ja asettua taloksi.

Kuten jo aiemmin mainitsin, huone on vähän kuin tilkkutäkki. Haluaisin lisätä, että koko hotelli on vähän kuin tilkkutäkki. Mutta tämä ei välttämättä pahalla, sillä kodikaskin tämä hotelli on!

Posted in birmingham uk | Tagged , | Comments closed

Nähtävyyksiä Birminghamin keskustassa

Tässä nyt aiemmin lupailemani pieni matkaopas. Mikään tietopaketti ei ole kuitenkaan kyseessä, lähinnä kuvia ja tunnelmia Birminghamin keskustasta. Kattavampaa matkaopasta etsiessä kannattaa tutustua tähän artikkeliin.

Sanotaan, ettei Birminghamissa ole kovin paljon nähtävää. Tämä entinen teollisuuskaupunki ei ole ehkä ensimmäinen vaihtoehto, kaupunkimatkaa suunnitellessa, mutta nähtävää ja tekemistä täällä kyllä riittää useammallekin päivälle. Tässä muutamia esimerkkejä.

Birminghamissa on “enemmän puita kuin Pariisissa ja enemmän kanavia kuin Venetsiassa”. Kanavien varrella kulkee kävelyreitti, ja kanavavenereissullekin pääsee.

Yksi terassin tapainen kanavan varrella.

Gas Street Basin, jossa yleensä on paljon aluksia ankkurissa.

Ikon Gallery -taidegalleria, jossa oli käyntini aikana Yael Bartanan näyttely And Europe Will Be Stunned.

Birmingham Museum & Art Gallery -museo sijaitsee Chamberlain Squarella, jossa sijaitsee myös kaupunginkirjasto. Museossa oli mielenkiintoinen näyttely Birmingham – its people, its history.

Kirjasto on aikamoinen betonirähjä, mutta Broad Streetille ollaan rakentamassa uutta kirjastoa.

Kirkkoja ja katedraaleja Birminghamista löytyy myös. Kuvassa St. Paul’s Church, lähellä Jewellery Quarteria, korukorttelia, joka sekin ihan näkemisen arvoinen. Täyden ilon korukorttelista varmaankin saa jos on lihava rahapussi mukana.

Lähellä korukorttelia on Warstone Lanen hautausmaa.

Warstone Lanen hautausmaan katakombit.

Myöhemmin (varmaankin ensi viikolla) tiedossa vielä pientä listausta nähtävyyksistä Birminghamin keskustan ulkopuolella. Nyt keitän kupin kahvia ja aloitan uskonnon kurssin oppimistehtävän parissa. Ja juuri kun vasta tänään aamulla palautin yhden oppimistehtävän…

Posted in birmingham uk | Tagged , , , | Comments closed

Ensimmäinen oppimistehtävä palautettu

Juu, sain siis palautettua ensimmäisen oppimistehtävän. Tein kovasti taustatyötä tehtävää varten ja sitten huomasinkin, että onkin jo maanantai ja palautus oli tänään keskiviikkona kello 13. Ei siinä mitään, puuhailin sitten tehtävän parissa aamun tunneille ja sain kuin sainkin palautettua työn ajoissa. Niin tuttu kuvio jo Helsingistä, aina tulee odotella viime hetkeen saakka ennen kirjoittamisen aloittamista!

Tehtävän palautus oli itsessään aika mielenkiintoinen prosessi. Ensin piti täyttää kolme paperia, valkoinen, sininen ja vaaleanpunainen. Näistä kaksi ensimmäistä liitettiin tulostetun työn päällimmäisiksi, vaaleanpunaisen sai viedä mukanaan. Paperit tulee leimata laitteella, joka antaa päivämäärän ja kellonajan. Näin voidaan olla varmoja, että tehtävä on palautettu ajoissa.

Koska oppimistehtävä arvioidaan nimettömänä, lomakkeen oikea kulma, johon tulee opiskelijan allekirjoitus ja nimenselvennys, taitetaan ja liimataan. Jäin tosin pohtimaan, mitenköhän tämä nimetön arviointi käytännössä tapahtuu, kun olin laittanut nimeni oppimistehtävän joka sivulle. Hups. Asia varmaan selviää aikanaan.

Sitten askarreltiin vähän kansioiden kanssa, neljä sievää reikää ja paperit kansion väliin, mielellään ei niittejä, kiitos. Viimeinen vaihe, kansion pudottaminen luukusta palautuslaatikkoon, oli kaikista jännittävin, tietysti.

Aiemmin BCU:ssa hoidettiin tehtävien palautus kuten useimmilla kursseilla Helsingin käyttäytymistieteiden laitoksella, toimittamalla tulostettu oppimistehtävä suoraan sen arvioivalle henkilölle. En osaa sanoa, miksi tavasta on luovuttu ja siirrytty tällaiseen paperien täyttämisen sekamelskaan, mikä lisää työtä kaikille osapuolille, niin opiskelijoille kuin opettajille.

Vielä on kaksi tehtävää palautettavana, voin ottaa vähän kuvia, miten homma käytännössä sujuu.

Posted in birmingham uk | Tagged , , , , | Comments closed