Moderointia mediassa

Verkkokeskustelujen moderoinnin teema on kiinnostanut myös perinteistä mediaa viime aikoina. Moderointi tarkoittaa tiivistetysti asiattomien tai käyttösääntöjen vastaisten viestien poistoa keskustelupalstoilta. Yhteiskunnallisen keskustelun käydessä kuumana esimerkiksi jonkin onnettomuuden tai poliittisen tilanteen vuoksi, saattaa moderaattorin työnsarka lisääntyä. Kenties tämä selittää myös median kiinnostusta aihetta kohtaan juuri tällä hetkellä, kun vihapuhe ja vellovat Facebook-ryhmät ovat paljon esillä julkisuudessa.

Helsingin Sanomat haastatteli maaliskuussa Suomi24:n moderaattoritiimiä vetävää Pirjo Väyrystä. Jutun ohessa on myös interaktiivisena grafiikkana esitetty keskusteluja, joista on poistettu eniten kommentteja, sekä tulevasta aineistoraportistamme poimittu graafi Suomi24:n aktiivisuuden vaihtelusta vuorokauden eri tunteina.

Yle Puheella Miia Krausen vieraina olivat keskiviikkona 30.3. Aller Median moderointiasiantuntija Pirjo Väyrynen sekä tutkija Minna Ruckenstein Citizen Mindscapes -kollektiivista. Kuuntele ohjelma Yle Areenasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *