1.1.2018 aloittavat uudet digiloikka-hankkeet on valittu

Opetuksen toteutuksen digiloikka-projektin järjestyksessään toinen hakukierros toteutettiin lokakuun loppupuolella. Hakemuksia saapui 19 kpl, joiden joukossa oli muutama koulutusohjelmien yhteishankekin. Hankkeita arvioitiin julkisissa esittely/arviointitilaisuuksissa 26.-27.10.2017 Kielikeskuksen tiloissa.

Digiloikka-projektin ohjausryhmän valitsemat koulutusohjelmien digloikka-hankkeet on nyt julkistettu. Voit tutustua niihin alustavasti täällä: https://wiki.helsinki.fi/display/digiloikka/Valitut+ohjelmat+syksy+2018 1.1.2018 aloittaville hankkeille jaettiin yhteensä noin 1 miljoonaa euroa.

Tule tutustumaan uusiin digiloikka- hakemuksiin!

Opetuksen toteutuksen digiloikka-projektin järjestyksessään toisen hakukierroksen hankesuunnitelmat ovat arvioitavina torstaina 26.10. klo 9-12 ja perjantaina 27.10. klo 9-12 ja 13-16 Kielikeskuksen tiloissa (Fabianinkatu 26). Arviointitilaisuudet ovat yleisölle avoimia:  tervetuloa tutustumaan hakijoihin ja osallistumaan keskusteluun!

OHJELMA                

Torstai 26.10.2017 klo 9:00-12:00
Kielikeskus, sali 115

9:00  Tervetuloa; päivän ohjelma ja ohjeistukset (Päivi Heino)
9:05  Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelma (5 min.)
9:10  Arviointiryhmän kysymykset ja yleisökeskustelu
9:35  Kulttuuriperinnön maisteriohjelma (5 min.) Lue loppuun

Digital leap in education: 2nd round starts on 9 October

Launched in January 2017, the project for a digital leap in education supports the pedagogically meaningful use of digitalisation in teaching and learning in the new degree programmes. The project will be carried out in the 2017–2020 period. In the first round of applications concerning the project, 15 Bachelor’s programmes were selected. Find out more about them: http://blogs.helsinki.fi/digiloikka/projekti/

In the second round of applications concerning the project, 20 Bachelor’s and Master’s programmes will be selected. The second round of applications will involve two stages taking place between 9 and 27 October 2017.

1) Registration for the application process with the e-form, 9–22 October 2017. Link to the form: 

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81765/lomake.html?rinnakkaislomake=English

2) Presentation of the degree programme’s digital leap venture and participation in a discussion session. Sessions are organised on Thursday 26th and on Friday 27th of October 2017 and they are open to public. Each applicant has 5 minutes for the presentation and 10 minutes for discussion. Applicants will receive instructions for the sessions after 22 October.

In the second round, both Bachelor’s and Master’s programmes will be selected. Terms of application: Lue loppuun

Digiloikka-projektin 2. hakukierros alkaa 9.10.

Toisella hakukierroksella mukaan valitaan 20 hanketta. Haku järjestetään kaksivaiheisena ajalla 9.-27.10.2017.

1) Ilmoittautuminen hakuun E-lomakkeella 9.-22.10.2017. Linkki E-lomakkeeseen:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81765/lomake.html

2) Oman koulutusohjelman digiloikkahankkeen esittely ja osallistuminen keskustelutilaisuuteen. Tilaisuudet pidetään 26.10. klo 9-12 ja 27.10. klo 9-16 ja ne ovat yleisölle avoimia. Oman hankkeen esittelyyn tulee varata aikaa noin 15 minuuttia (esitys 5 min. + keskustelu 10 min.). Hakijoille lähetetään tarkempia ohjeita 22.10. jälkeen.

Toisella hakukierroksella mukaan valitaan niin kandi- kuin maisteriohjelmiakin. Haun reunaehdot: Lue loppuun

Uusi projektipäällikkö esittäytyy

Hyvät digiloikkaajat! Olen Päivi Heino ja olen tänään aloittanut Opetuksen digiloikka-projektin projektipäällikkönä. Siirryin tehtävään Opetusteknologiapalveluista, verkko-opetuksen koordinaattorin tehtävästä.  ”Työkomennukseni” kestää helmikuun 2019 loppuun saakka, Pauliina Kupilan työstä vapautuksen ajan.

Ensimmäisenä ja kiireellisimpänä tehtävänäni valmistelen tulevaa hakukierrosta, joka on käynnistymässä maanantaista 9.10. Lisätietoja ja hakulomakkeen linkki ilmestyy näille sijoille piakkoin! Mukavaa syksyä kaikille!

Tiedote: Kaikki opintoihin liittyvä yhdestä osoitteesta

Sivuhuomautus

TIEDOTE: KAIKKI OPINTOIHIN LIITTYVÄ YHDESTÄ OSOITTEESTA
Uudet digitaaliset palvelut on suunniteltu opiskelijoiden tarpeista käsin. Opiskelijan ohjeet näyttävät esimerkiksi koko opintopolun aloituksesta valmistumiseen.

Opiskelijalle on auennut liuta uusia digitaalisia palveluita, joihin pääsee yhdestä osoitteesta. Student.helsinki.fi-osoitteen kautta opiskelija saa käyttöönsä muun muassa kaikki kurssiohjelmat, opintosuorituksensa sekä ajankohtaiset tiedotteet, tapahtumakalenterin ja lounaslistat.

– Digitaaliset palvelut kulkevat aina opiskelijan mukana, sillä ne toimivat myös mobiilisti. Paperisten opinto-oppaiden aika on viimeistään nyt ohi, sanoo asiantuntija Mona Eid opetus- ja opiskelijapalveluista.

Lue loppuun

Opettajien vastaanottoajat näkyvät Opiskelijan ohjeet -sivustolla

Opettajat ovat voineet lukukauden alusta julkaista vastaanottoaikansa Opetukseni-sivulla osoittessa teacher.helsinki.fi. Vastaanottoaikojen julkaisemisen yhteydessä opettajan on valittava yksi tai useampi koulutusohjelma, jonka yhteydessä haluaa vastaanottoaikojensa näkyvän.

Opiskelijat näkevät vastaanottoajat opiskelijan ohjeissa Opettajien vastaanottoajat -sivulla. Vastaanottoajat näkyvät, kun opiskelija on valinnut sivun ylälaidasta oman koulutusohjelmansa. Halutessaan opiskelija voi vaihtaa sivun ylälaidasta toiseen koulutusohjelmaan ja etsiä kyseisen koulutusohjelman opettajien vastaanottojat.

Lue loppuun

Digiloikan toinen hakukierros lokakuussa

Tammikuussa 2017 käynnistyi opetuksen toteutuksen digiloikka -projekti, joka tukee pedagogisesti mielekästä digitalisaation hyödyntämistä uusien koulutusohjelmien opetuksessa ja oppimisessa ja se toteutetaan kauden 2017-2020 aikana. Ensimmäisellä hakukierroksella valittiin 15 kandiohjelmaa, joiden kuulumisiin voi tutustua täällä digiloikka-blogissa.

Toisella hakukierroksella mukaan valitaan niin kandi – kuin maisteriohjelmiakin.
Haun reunaehdot

  • Ne ohjelmat, jotka ovat hakeneet ja saaneet digiloikkarahoitusta, eivät voi enää hakea uudella kierroksella
  • Jaettavat summat katsotaan hakemusten ja suunnitelmien mukaan, ei ole luvassa tasajakoa
  • Hakemukset ja suunnitelmat tulee olla avoimesti jaossa esim. blogissa tms
  • Haku ja itse projektissa mukana oleminen on yhteisöllinen prosessi, jossa edellytetään osallistumista yhteisiin tapaamisiin ja omien kokemusten jakamista yliopistoyhteisölle

Toinen hakukierros järjestetään kaksivaiheisena ajalla 9.-27.10.2017.

  1. Ilmoittautuminen hakuun E-lomakkeella (julkaistaan myöhemmin),  (9.-22.10.2017)
  2. Oman koulutusohjelman digiloikkahankkeen esittely ja osallistuminen keskustelutilaisuuteen (tilaisuus välillä 23.-27.10.2017, tarkempi aikataulu myöhemmin)

Lisätietoa hakemisesta ja opetuksen toteutuksen digiloikka-projektista  opetusteknologiapalveluiden palvelupäällikkö Sari Koski-Kotiranta,
sari.koski-kotiranta(a) helsinki.fi

Opetuksen ja opiskelun uudet digitaaliset työvälineet, info Kumpulassa 22.8.2017

Opetus- ja opiskelijapalveluiden kampuskierros päättyi tällä erää Kumpulaan. Infossa olivat esillä opetuksen ja opiskelun järjestelmäkokonaisuus, opintohallinnon uusi perusrekisteri, lukujärjestys- ja tilavarausjärjestelmä Optime sekä uudet opiskelijan ohjeet. Yleisinfon jälkeen yleisö jakautui työpajoihin kuulemaan ja keskustelemaan sähköisestä tenttimisestä sekä Opetukseni ja kurssisivut -kokonaisuudesta. Alla tilaisuudet materiaalit.

Infotilaisuus

Työpajat:
Opetukseni ja kurssisivut
Sähköinen tenttiminen

 

Opiskelijan portfoliotyökalu uusin versio julkaistiin 28.6.

Opintoni (http://student.helsinki.fi) sivujen kautta opiskelijat voivat pitää henkilökohtaista portfoliotaan ja jakaa sitä eteenpäin. Portfoliolla on periaatteessa kaksi käyttötarkoitusta: se voi olla harjoittelupaikan ja työhaun apuväline sekä toimia oman osaamisen reflektoinnin työkaluna. Jokainen opiskelija voi luoda oman portfolionsa kirjautumalla Opintoni-sivuille ja klikkaamalla oikella ylhäällä olevaa profiilikuvaa.

Portfolion uusina toiminnallisuuksia ovat seuraavat:

1) Portfolion voi jakaa pdf-muodossa sähköpostilla toiselle henkilölle. Tulosta & Jaa- painike avaa automaattisesti tulostusikkunan, jossa käyttöjärjestelmästä/selaimesta riippuen täytyy valita tulostimeksi PDF Printer. Tämän jälkeen pdf tallentuu koneelle josta sen voi helposti liittää sähköpostiin liitetiedostona.

2) Portfolion julkisuusasetuksia on selkeytetty. Jokaisella osiolla on oma julkisuusasetuksensa eli näkyykö ko. osio tulostetussa portfoliossa tai julkiseksi määritellyssä portfoliossa. Lisäksi koko portfoliolla on oma julkisuusasetuksensa eli lopullisesti se määrittelee, näkevätkö muut portfolion internetissä. (yksityinen – HY käyttäjät – julkinen)

3) Osioita voi helposti siirrellä (drag and drop) haluamaansa paikkaan

Tehtyihin muutoksiin voi tutustua esim. Opintoni demossa http://demo.student.helsinki.fi Kaikki palaute on tervetullutta, sillä syyskuussa on seuraava kehityssprintti, jossa voidaan tehdä seuraavat muutokset portfolioon.