Fuksisivu

Tervetuloa filosofian pariin! Valintasi ovat saattaneet sinut seikkailuun, jossa pääset osalliseksi pari tuhatta vuotta jatkuneesta ihmisenä olemisen ja todellisuuden ihmettelystä. Epäsovinnaisen ajattelun perinteen hihkuessa vinkkejään, muut dilemmalaiset sekä filosofiaoppiaineiden henkilökunta rinnallasi, saat hivuttautua ilmeisyyden nurkan taakse tonkimaan esiin näkökulmia ja ongelmia, joihin tarttuminen vaatii erityistä sankaruutta.  Saanemme siis onnitella sinua  urhoollisesta ainevalinnastasi sekä toivottaa menestystä tuleviin seikkailuihisi!

Tähän osioon sietäisi elokuun kuluessa tipahdella ylen hyödyllistä tai vähintäänkin hilpeää sisältöä, joka toivon mukaan tulee pehmentämään filosofiaan tupsahtamisestasi mitä miellyttävimmän fuksisyksyn.

Lämpöisin terveisin
Tuutorit

Tiedekuntajärjestöt

Dilemma ry kerää kokoon filosofianopiskelijat kahdesta tiedekunnasta, teoreettisen filosofian ja filosofi’n opiskelijat humanistisesta ja käytännöllisen filosofian valtiotieteellisestä tiedekunnasta. Näin ollen se toimii yhteistyössä molempien tiedekuntien kattojärjestöjen kanssa. Hybridijärjestö Dilemman siiven alla uudet filosofianopiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita molempien tiedekuntajärjestöjen toimintaan.

Humanisticum on Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö ja ainejärjestöjen kattojärjestö.
HC:n eli Humppacumin fuksisivu

Kannunvalajat on Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö ja ainejärjestöjen kattojärjestö
Kannun fuksisivu

Helsingin yliopiston Ylioppilaskunta (HYY)

– HYYn fuksisivu varsin kattavine muistilistoineen

Kaikki yliopisto-opiskelijat kuuluvat oppilaitoksensa ylioppilaskuntaan. Aine-, tiedekunta- ja muut opiskelijajärjestöt toimivat niin ikään ylioppilaskunnan alaisuudessa, ja esimerkiksi saavat siltä tukia ja tiloja käyttöönsä. Vaikka opiskelujen alussa HYY ilmennee lähinnä opiskelijakortin myöntävän tahon, terveydenhuollon järjestäjän, opiskelijaruokalan osakkaan ja avajaiskarnevaalien järjestäjän rooleissa, kaiken kaikkiaan HYYn funktiona on huolehtia opiskelijoista kokonaisvaltaisesti  neuvonnan ja edunvalvonnan kautta niin akateemisessa kuplassa kuin yhteiskunnassakin.

Päätökset HYYssä tekee vaaleilla valittava edustajisto, hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston nimittämä hallitus. Lisäksi HYYllä on erilaisiin aiheisiin keskittyviä valiokuntia. Arkista asiointia hoitaa HYYn henkilökunta, johon pääsee tutustumaan esimerkiksi palvelutoimistolla.

LINKKEJÄ:
Päädy Dilemmaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *