Tenttivastauksen arviointi

Yleistä
Saat kerran viikossa Examinariumista yleisistä tenteistä sähköpostiisi viikkokoosteen josta näet, onko tentteihisi ilmoittautunut opiskelijoita ja onko sinulla arvioitavana olevia tenttisuorituksia. Vaihtoehtoisesti kirjautumalla järjestelmään näet aina senhetkisen tilanteen. Henkilökohtaisista tenteistä saat aina sähköpostiisi viestin, kun opiskelija on varannut tenttiajan ja kun tenttivastaus on arvioitavana.

Yliopiston kuulusteluohjesäännön mukainen arviointiaika on 1 kuukausi tenttipäivästä, minkä jälkeen tentin arvosanan tulisi näkyä opiskelijalle Oodissa. Jos opiskelijat käyvät tentissä harvakseltaan, voit siis kerätä arvioitavaa neljä viikkoa ja arvioida useamman vastauksen kerralla. 1.6.-31.8. välisenä aikana suoritettujen tenttien arviointiaika on kuitenkin 2kk.

Tenttivastauksen arvioiminen
Kirjaudu Examimarium-järjestelmään omilla tunnuksillasi https://examinarium.helsinki.fi.

Työpöydällä näet listan omista tenteistäsi. Taulukon sarakkeista näet, kuinka monta tenttisuoritusta odottaa tarkastustasi (Arvioimatta) ja kuinka monta ilmoittautunutta on tentteihisi (Tulevat varaukset).

Tentin nimestä avautuu tenttikohtainen näkymä, jossa ovat tarkastuksen eri vaiheissa olevat tentit:

  • arvioitavana olevat tenttivastaukset (arviointia ei ole aloitettu tai se on kesken)
  • arvioidut tenttivastaukset (arvosana annettu, tentaattori voi vielä muuttaa arviointia)
  • lukitut tenttisuoritukset (arviointia ei voi enää muuttaa)

Avaa opiskelijan tarkastamaton tentti klikkaamalla opiskelijan nimeä.

Tenttivastauksen arviointi –näkymän yläreunasta näet mm. kuinka kauan opiskelija teki tenttiä ja onko hänellä aiempia tenttisuorituksia samaan tenttiin.

Tämän alla ovat tenttikysymykset ja opiskelijan vastaukset. Pudotusvalikosta voit merkitä kyseiselle kysymykselle pistemäärän (tai hyväksytty/hylätty, jos olet määritellyt sen kysymyksen arviointiskaalaksi).

Voit antaa opiskelijalle myös sanallista palautetta oikeaan yläkulmaan avautuvaan Anna palautetta -kenttään. Sulje palautelaatikko klikkaamalla punaista Piilota palaute -nuolta. Kommenttisi tallentuu automaattisesti.

Lopuksi valitse Tentin arvosana -pudotusvalikosta arvosana. Voit tarvittaessa vaihtaa tentin suoritustyypin osasuoritukseksi sekä määritellä opintopisteet.

Jos arviointi on valmis, klikkaa lopuksi Lukitse arviointi ja tiedota opiskelijaa -painiketta. Examinarium vielä varmistaa, että ”Arvosanan kirjaamisen jälkeen et voi enää muuttaa arviointia”. Hyväksy OK:lla. Opiskelijalle lähtee automaattisesti sähköpostitse viesti siitä, että arviointi on tehty. Opiskelija näkee arvioinnin tiedot järjestelmästä.

Jos suoritus on merkitty kokonaissuoritukseksi, arvioinnin lukitseminen lähettää suorituksen automaattisesti rekisteröitäväksi Oodiin. Osasuoritukseksi merkittyjen tenttisuoritusten kohdalla opettaja kerää osasuoritukset yhteen ja toimittaa kokonaisarvosanan rekisteröintiin tai rekisteröi itse suoraan Oodiin.

Jos arviointi ei ole valmis, klikkaa Tallenna -painiketta ja voit tehdä arvioinnin loppuun saakka myöhemmin.

Arvioidut tenttivastaukset löytyvät Examinariumissa 12 kuukauden ajan. Tämän jälkeen vastaukset arkistoituvat, eli poistetaan järjestelmästä. 

  • MIkäli tarvitset vastauksia ja arvosanatietoja tämän jälkeen, ota vastaukset ja arvioinnit talteen.