Yliopiston etusivulle | Suomeksi | På svenska | In English

Opiskelijakirjaston historiateos julki

Lainatut, viivatut, tentityt - Ylioppilaskunnan kirjasto / Helsingin yliopiston opiskelijakirjasto 1858-2009Ylioppilaat perustivat 1858 osakuntien yhteisen kirjaston. Ylioppilaskunta rakennutti kirjastolle vuosien saatossa kaksi omaa taloa ja onnistui hoitamaan vaativaa tehtäväänsä aina massayliopiston alkuaikoihin asti. 1970-luvun alussa kirjasto valtiollistettiin.

Opiskelijakirjastosta on kehittynyt pitkälle automatisoitu palvelulaitos, jossa 2000-luvulla asioi vuosittain puoli miljoonaa asiakasta. Vuodenvaihteessa 2010 Opiskelijakirjasto sulautui osaksi Helsingin yliopiston kirjaston Keskustakampuksen kirjaston toimintoja.

153-vuotiaan Opiskelijakirjaston vaiheista ilmestyy tänään 28.9.2011 tutkija, VTT Hanna Kuusen kirjoittama historiateos Lainatut, viivatut, tentityt. Kirjan on kustantanut SKS ja se on saatavissa kustantajan verkkokaupasta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Helsingin yliopiston viestinnän uutinen teoksen julkaisusta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista tai luovuteta eteenpäin. Pakolliset kentät on merkitty asteriskilla (*)

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.