Yliopiston etusivulle | Suomeksi | På svenska | In English

Helsingin yliopiston pääkirjasto syntyy Kaisa-taloon

Kaisa-taloon sijoittuvat kirjastotoiminnot on nimetty Helsingin yliopiston pääkirjastoksi. Päätöksen kirjaston nimestä teki yliopiston rehtori.

Kesällä 2012 Helsingin yliopiston pääkirjastoon Kaisa-taloon muuttaa pääosa Keskustakampuksen kirjastosta, kirjaston yhteiset palvelut ja hallinto. Keskustakampuksen kirjasto toimii muuton jälkeen kahdessa toimipisteessä, pääkirjastossa Fabianinkadulla ja Minervassa Siltavuorenpenkereellä, missä sijaitsevat edelleen kirjaston käyttäytymistieteelliset kokoelmat.

Helsingin yliopiston pääkirjaston yhteyteen siirtyy myös The American Resource Center. Myös Tilastokirjaston palvelupiste aloittaa toimintansa Kaisa-talossa pääkirjaston avautuessa asiakkaille maanantaina 3.9.2012.

Helsingin yliopiston kirjastotoiminnot koottiin vuoden 2010 alussa yhdeksi erillislaitokseksi. Kirjasto palvelee neljällä kampuksella ja verkossa. Erillislaitos nimettiin yliopiston konsistorin päätöksellä syksyllä 2009 Helsingin yliopiston kirjastoksi.  Aiempi Helsingin yliopiston pääkirjasto on toiminut vuodesta 2006 Kansalliskirjastona.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista tai luovuteta eteenpäin. Pakolliset kentät on merkitty asteriskilla (*)

WP-SpamFree by Pole Position Marketing