Juuresmuusi ja sitruunaiset linssit

Maistuisiko huolella maustetut vihreät linssit juuresmuusin kera? Tämä resepti sopii mainiosti vegeilevälle opiskelijalle – linssejä saattaa jo valmiiksi löytyä kaapista ja peruna ja porkkanakaan eivät paljoa kukkaroa kevennä. Eikun kokeilemaan!
Linssit:
2 dl vihreitä linssejä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1/3 purjoa (kesäsipulin varretkin käyvät)
n. 1 tl juustokuminaa
n. 1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
½ tl suolaa
1 sitruunan mehu (säästä vähän tarjoiluun)
Paljon tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
Pieni tilkka oliiviöljyä
 –
Juuresmuusi:
n. 500g jauhoisia perunoita
n. 500g porkkanoita
(1 palsternakka)
n. ½-1 dl maitoa/kauramaitoa
n. ½ tl suolaa
(Pieli nokare voita)
Tuoretta lehtipersiljaa silputtuna

1. Keitä linssejä kiehuvassa vedessä noin 25 min kunnes ne ovat kypsiä mutteivät halkea. Samalla voit keittää toisessa kattilassa myös kuoritut porkkanat ja perunat suolatussa vedessä kypsiksi.
2. Paista pilkotut sipuli ja purjo pannulla tilkassa oliiviöljyä kunnes ne muuttuvat pehmeäksi ja makeutuvat, lisää sitten valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
3. Kaada pannulle kypsät linssit ja paista niitä hetki. Mausta juustokuminalla, paprikalla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
4. Nosta linssit pois levyltä, purista joukkoon sitruunamehu. Silppua mukaan myös reilusti tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria. Tarkista maku ja anna hetki vetäytyä.
5. Valmista vielä juuresmuusi. Muussaa keitetyt perunat ja porkkanat ja kaada joukkoon loraus maitoa. Halutessasi lisää joukkoon myös pieni nokare voita. Tarkista maku, ja silppua joukkoon tuoretta lehtipersiljaa.
6. Tarjoile linssit juuresmuusin kera ja pirskottele pinnalle vähän sitruunamehua.
Resepti ja kuva Maustemittakaava -blogista 🙂