Vuohenjuusto-vesikrassipasta

Kevätaurinko on viime päivinä houkutellut pois hellan ääreltä ja mieli on tehnyt kevyen raikkaita ja keväisiä herkkuja. Tämä mainio pasta valmistuu nopeasti, ja hurmaa vaativammankin vieraan. Vegaaninenkin versio onnistunee (hieman eri makuisena, mutta varmasti herkullisena) korvaamalla vuohenjuusto vaikkapa Sheesen vegaanisella fetalla tai omalla suosikkitofulla.

Vuohenjuusto-vesikrassipasta 

100–125 g vuohenjuustoa (esim. Pirkka Sainte Maure)
200g kivettömiä viinirypäleitä
1 kimppu vesikrassia
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
4-5 dl gnocchi pastaa
Kukkurallinen teelusikka suolaa pastan keitinveteen
Mustapippuria
Vähän oliiviöljyä viimeistelyyn

  1. Puolita viinirypäleet, nypi vesikrassi, ja lisää kaikki suureen kulhoon. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sitten sen kuori joukkoon ja purista mehu. Revi vielä vuohenjuusto paloiksi kulhoon ja sekoita kastikkeen joukkoon niin, että se liukenee osaksi sitä.
  2. Keitä pasta kiehuvassa ja suolatussa vedessä ohjeen mukaan ja valuta. Kaada kulhoon, ja sekoita huolellisesti. Mausta mustapippurilla ja viimeistele halutessasi oliiviöljyllä. Nauti välittömästi aurinkoisessa kevätpöydässä ystävien kanssa!

 

Kuva ja resepti ovat peräisin ihastuttavasta Maustemittakaava-blogista!