Reaalitodellisuus ja muut todellisuudet

Olen nyt jotenkin päässyt käsitykseni mukaan kokemuksellisesti syvälle jostain todellisuuteen liittyvästä jutusta. Ajattelen, että on olemassa reaalitodellisuus, joka on. Sitten on todellisuuksia, joita pitää ylläpitää toiminnalla ja toiminnoilla ja teoilla ja tavoilla. En ole varma miten reaalitodellisuus ja toimintoja, toimintaa, tekoja ja tapoja vaativat todellisuudet suhteutuvat toisiinsa. Itse ajattelen tällä hetkellä, että reaalitodellisuus on hyvin perustavaa laatua oleva todellisuus. Pohdin tätä todellisuuteen liittyvää juttua, ja tulen todennäköisesti kirjoittamaan lisää pohdiskeltuani lisää.

Tulosten parantamisen mekanismit ja kentät

Olen tässä pohtinut erästä asiaa. Tämä asia on kilpailuyhteiskunta. Toivon ja ehdotan itse, että kilpailuyhteiskunta laajennetaan tulosten-parantamis-yhteiskunnaksi. Sosiologiassa on kentän käsite, joka on ymmärrykseni mukaan taloustieteellisen toimiala-käsitteen laajennus. Toivon, että pohditaan ja tutkitaan erilaisia sosiaalisen elämän kenttiä ja mietitään mitkä tulosten parantamisen mekanismit sopivat millekin kentälle. Kilpailu on vain yksi monista tulosten parantamisen mekanismeista.

Lisää tutkimusta tarvitaan.

Copyright Joel Hämäläinen

 

Lisäys perustuslakiin tai rikoslakiin

Olen ehdottomasti ajattelunvapauden kannattaja, ja ehdotankin että Suomen perustus- tai rikoslakiin lisätään lisäys:

“Freedom of thought is sacred, acts are sanctionable.”

eli suomennettuna

“Ajattelunvapaus on pyhä, teot ovat rangaistavissa.”

Haluan kiittää tästä mietteestäni itseäni, sekä erästä suomalaista vasemmistoajattelijaa, joka antoi minulle kieliopillisen täsmennyksen koskien lausetta.

Kiitos!

 

Copyright Joel Hämäläinen

 

 

 

Joelin erikoinen (heraproteiinijuoma)

Helppo ja nopea ja terveellinen heraproteiinijuomaohje, jota olen käyttänyt useasti (lähes aina):

1 dl heraproteiinijauhetta

1 dl kaurahiutaleita

hyppysellinen mineraalisuolaa

10 – 25 ml rypsiöljyä

4 – 10 dl vettä

Laita kaikki ainekset sekaisin shakeriin. Sekoita. Juo.

Itse juon tällaisia heraproteiinisekoituksiani joka päivä kaikkina aterioina kotonani. Itse olen käyttänyt aina maustamatonta heraproteiinia tehdessäni tämän heraproteiinijuoman.

Pidän tämän heraproteiinijuoman minulle sopivasta ja tasapainoisesta hiilihydraatti ja proteiini -suhteesta. Rypsiöljyä juomaan laitan saadakseni rasvahappoja ja helpottaakseni joidenkin ravintoaineiden imeytymistä kehooni. Tämän tuotteen voi valmistaa kokonaan kotimaisista raaka-aineista. Ja tämän tuotteen hinta per annos on minulle ollut noin 1 – 1,5 euroa.

Kaurahiutaleet olen korvannut ajoittain vehnänalkioilla ja kauraleseellä. Vehnälesettä olen laittanut joskus sekaan myös. Joskus olen laittanut kahvia juoman sekaan kylmänä. Laitan juomaan usein myös noin 0,5 dl rasvatonta maitojauhetta.

Copyright Joel Hämäläinen

 

Tarinakulttuuri ja realiteettikulttuuri

Olen tässä pohdiskellut sellaisia asioita kuin tarinakulttuuri ja realiteettikulttuuri. Kirjoitan näistä myöhemmin lisää. Se tulee olemaan jokin ensimmäisistä blogipostauksistani. Lukekaa, jos huvittaa.  Mielellään paljon kommentteja. Asiallisuus, realiteettienmukaisuus ja lainmukaisuus ovat erittäin toivottuja ja kannatettavia. Kiitos!

Terveisin pitkän ja työteliään opiskeluajan jälkeen valmistunut valtiotieteiden kandidaatti, taloustieteen maisteriopiskelija Joel Hämäläinen.