Kompleksin kuukausitiedote 01/2018

Tämä on Kompleksi ry:n kuukausitiedote 01/2018

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Helmikuun tapahtumakalenterin

Ajankohtaista

Valta on vaihtunut ja joulukuussa valittu uusi hallitus aloittanut toimintansa. Uudet hallitustoimijat on perehdytetty pesteihinsä ja hallitus on kokoustanut ensimmäisen kerran.

Lääketieteellisen tiedekunnan järjestöjen tutusmisilta. Tiedekunnassa toimivien ainejärjestöjen hallitukset ovat viettäneet tutustumisiltaa 30.1.2018. Tapaamisessa on pyritty tutustumaan muiden järjestöjen toimintaan ja ideoimaan toimivampaa ja koko tiedekuntaa yhdistävämpää yhteistyötä.

Tuutorhaut ovat auki 12.2.2018 asti!  Tuutoreita tarvitaan sekä kandi- että maisterivaiheeseen, ja erityisesti toivotaan itse maisterifukseina aloittaneita opiskelijoita. Myös vaihto-opiskelijoiden KV-tuutorhaku on nyt auki. Lisätietoa hausta ja hakulomake löytyvät täältä.

Helsingin yliopisto ja HUS ovat allekirjoittaneet historiallisen sopimuksen, johon sisältyy mm. vuosittainen kiintiö psykologiharjoitteluille! HUS-harjoittelupaikkojen haku vuodelle 2019 on auki 21.2018 asti. Harjoitteluinfo järjestetään 15.2. klo 16-18 (Haartman, sali 2)

Suomen mielenterveysseuran ylläpitämään Sekasin-chattiin haetaan psykalaisia! Haku on auki 28.2.18 asti, tsekkaa tarkemmat tiedot 22.1.18 tulleesta sähköpostista.

Ensi vuoden opetussuunnitelma on tarkoitus julkistaa maaliskuussa, stay tuned!

Tiedekunnan vuorovaikutustaitojen kehittämisseminaari 20.3.18. Opettajille ja opiskelijoille suunnattuun seminaariin ilmoittautuminen 15.3. mennessä täällä.

Opintovastaavat Karo ja Laila kuulevat mielellään palautetta opinnoista ja opetuksesta! Lisäksi voit kysyä epäselviksi jääneistä asioista. Edunvalvontavastaavat Anu ja Maaria istuvat psykologian johtoryhmässä, kehittävät tutkinto-opetusta, ratkovat opintojen ongelmakohtia ja vastaavat opiskelijoiden edunvalvonnasta. Meihin saa yhteyden sähköpostitse (karoliina.reijonen@helsinki.fi / laila.ketvel@helsinki.fi / anu.ylijoki@helsinki.fi / maaria.seppala@helsinki.fi), Facebookissa ja nykäisemällä hihasta. Opintovastaavat ylläpitävät myös e-lomaketta, johon voi jättää palautetta halutessaan nimettömästi.

 

Helmikuun tapahtumakalenteri

6.2.2018 Pubivisa Rymy-Eetu klo 19

7.2.2018 Sulkapalloa Meilahden liikuntakeskus klo 15-16, lipun hinta 2-3€

8.2.2018 Pikkulaskiainen Puolalanpuisto, Turku.

11.2.2018 Hallituksen orientoitumisilta Gustavus Rex klo 16 eteenpäin. Uuteen toimikauteen orientoitumista ja rentoa hengailua rexillä.

12.2.2018 Eksku vauvaperhevastaanottoon Siltasaarenkatu 11 C klo 9:30 

12.2.2018 Hallituksen kokous Gustavus Rex klo 17

12.2.2018 Tutorhaku sulkeutuu

13.2.2018 Laskiaisrieha Kompleksi osallistuu Laskiaisriehaan Ullanlinnanmäellä klo 12-16 ja järjestää mäenlaskukilpailun klo 14. Riehan jälkeen laskiaissauna Mediomalla klo 16 alkaen (sauna lämpimänä klo 17 eteenpäin) ja viralliset Gravitaatio 2018 –jatkot Apollossa klo 20.

16.2.2018 Eksku MTV:lle (markkinointipsykologia) Ilmalankatu 2 klo 12:30, ilmoittautuminen 11.2.2018 asti täällä.

22.2.2018 Saunaeksku Lisätietoa myöhemmin!

23.2.2018 HLKS 73 -vujujatkot Ravintolalaiva Wäiski klo 23, lipun hinta 12€

26.2.2018 Yhdistyksen kevätkokous Lisätietoa myöhemmin

Palautetta tiedotteesta voi lähettää tiedottajalle osoitteeseen minea.antila@helsinki.fi


Upcoming events

7.2.2018 Badminton 15pm at Meilahti sportscenter, admission 2-3

8.2.2018 Laskiaisrieha Traditional celebrations 12-16pm at Ullanlinnanmäki. Sledding competition at 14pm, sauna 16pm at Medioma. Gravitaatio 2018 –afterparty 20pm at Apoll

22.2.2018 Sauna –excursion Details later!

23.2.2018 HLKS 73rd annual celebration afterparty 23pm at Ravintolalaiva Wäiski, admission 12€

To give feedback on this newsletter, please email Kompleksi’s communications coordinator at minea.antila@helsinki.fi

Kompleksin kuukausitiedote 07/2017

Tämä on Kompleksi ry:n kuukausitiedote 07/2017.

 

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AJANKOHTAISTA

 

Psykologian opetustilat on nimetty. Kokeellisen psykologian laboratoriot numeroidaan 1, 2 ja 3, ja muut tilat ovat EEG-laboratorio, logopedian terapiahuoneet 1 ja 2 sekä tarkkailuhuone. Lisäksi yksilötutkimushuone on nyt napakasti tutkimushuone, ja opetusmateriaalivarasto Weschlerin komero

 

Kompleksin syyskokouksessa valittiin hallitus ja toimihenkilöt vuodelle 2018. Hallituksen toimintaa lähtevät luotsaamaan puheenjohtaja Hanna Laakso ja varapuheenjohtaja Milka Nurminen. Onnea vielä kaikille valituille tulevaan toimikauteen! Syyskokouksessa päätettiin lisäksi virallisesti erota Conduksesta, ja sovittiin, että Kompleksin kannattajajäseneksi voi liittyä vuodeksi kerrallaan 25 euron suuruisella jäsenmaksulla.

 

SPOL on valinnut opiskelijaedustajat Psykologiliittoon. Psylin hallituksen opiskelijaedustajaksi valittiin Sarlotta Ahonen ja varaedustajaksi Taru Smolander. Psylin liittovaltuuston opiskelijaedustajaksi taas valittiin Tero Pulkkinen ja varasijoille Jaakko Sahimaa ja Nora Miettunen. Tapahtumien saralla SPOL järjesti Gradukonferenssin ja SPOL-sitsit Joensuussa 2.12. Pysy myös kuulolla tammikuun loppuun (27.1.) sijoittuvasta SPOL-seminaarista: tapahtumasivu julkaistaan vielä tämän vuoden puolella!”

 

Psykologiaa -sivusto on julkaistu. Sivuston tarkoitus on levittää tieteellistä psykologista tietoa helposti ymmärrettävässä muodossa. Psykologiaa-sivuston sisällön tuottaa psykologian alan ammattilaisista ja opiskelijoista koostuva laaja asiantuntijaverkosto. Jos mielessäsi on kiinnostava aihe, josta haluaisit itse kirjoittaa, ota yhteys ylläpitäjiin.

https://psykologiaa.com/

https://www.facebook.com/groups/452973885069676/

 

Edunvalvonnan kuulumiset löydät täältä!

 

Vuoden viimeinen Kompleksi-lehti ilmestyy ensi viikolla. Nappaa itsenäisyys-teemalla toteutettu lehti mukaan joululoman lukemiseksi!


 

Suuret kiitokset kuluneesta vuodesta hallituksen puolesta koko Kompleksille! Niin ammatilliset kuin viihteellisetkin tapahtumat vetävät väkeä, edunvalvonnalle tulee tärkeää palautetta ja lehti kerää kehuja. Ja kuukausitiedotetta luetaan (no se oli läppä). Kiitos kaikille, jotka ovat olleet osana toimintaa, niin järjestämisen kuin osallistumisenkin osalta. Tässä yhteisössä osataan!

Hyvää joulua koko jengille!

Kompleksin kuukausitiedote 06/2017

Tämä on Kompleksi ry:n kuukausitiedote 06/2017

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Marraskuun tapahtumakalenterin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 AJANKOHTAISTA

 

Kuulumisia Meilahdesta. Medicumin johtoryhmän kokouksessa kävi ilmi, että yliopistotasolla on taas tulossa leikkauksia, jotka tulevat näkymään opinnoissa. Hallinnollisia muutoksia on tulossa esimerkiksi laboratoriopalveluihin. Myös pari tiloihin liittyvää asiaa on noussut esille. ATK-luokan ohi kulkee omaisia kappeliin, ja jatkossa vahtimestari saattaa omaiset kappeliin asti, etteivät he jäisi ATK-luokan eteen odottamaan. Toinen asia on vielä hieman pimentoon jäänyt opiskelijahyvinvoinnin tila, jossa käy muutaman kerran viikossa esimerkiksi urakonsultti, opinto-ohjaaja, pappi ja opintopsykologeja. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Kahvinkulutus Mocsussa on ollut paljon suurempaa kuin oli kuviteltu. HLKS:n jäsenet haluavat myös ostaa kahvia, joten omakustannekahvi järjestetään näillä näkymin tulevaisuudessa yhteistyössä HLKS:n kanssa.

 

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja tapasivat HUS:n hallituksen puheenjohtajan ja tutkimusjohtajan. Tapaaminen oli lämminhenkinen, ja psykologian koulutusohjelman yhteistyö HUS:n kanssa tulee tiivistymään. Tapaamisessa esitettiin mm. ajatus HUS:n psykologiharjoittelupaikkojen lisäämisestä jo lähitulevaisuudessa.

 

Kompleksi on mukana hyväntekeväisyystoiminnassa. Osana vastuullisuustoimintaansa Kompleksi lahjoittaa vuosittain valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle pienen summan rahaa. Tänä vuonna päätettiin lahjoittaa 150 e Punaisen ristin katastrofirahastoon. Kompleksin lokakuun kokouksessa nousi myös esille pohdintaa siitä, pitäisikö lahjoitusperinne korvata esimerkiksi hyväntekeväisyystapahtumalla. Osallistu pohdintaan ja ehdota uusia tapoja toteuttaa hyväntekeväisyystoimintaa!

 

Ilmoittautuminen SPOL:n Gradukonferenssiin aukeaa tiistaina 7.11! Tapahtuma on vasta 2.12, mutta ilmoittautuminen on jo lähellä. Linkki aukeaa klo 12:00, ja on auki perjantaihin 10.11 klo 16:00 saakka. Kyseessä on matalan kynnyksen konferenssitapahtuma niin lähes valmistuneille, kuin fukseille ja muillekin psykologian opiskelijoille.

 

Marraskuu on täynnä tapahtumia. Ekskutiimi järjestää huikeat kahdeksan ekskursiota, joten tässä kuussa on mahdollisuus tutustua erittäin monipuolisesti tulevaisuudennäkymiin. Ilmottaudu marraskuun ekskuille täältä. Näiden päälle on luvassa vielä työelämäilta, jonka aikana kuullaan psykologin työstä Puolustusvoimissa, ja marraskuun kruunaa muiden bileiden ohella konnareiden ja psykojen yhdessä järjestämät 80s MEGAbileet! Uusi ylioppilastalo, konnareiden bilebändi, hyvät juomat ja nostalgia on yhdistelmä, jota ei tarvitse sen kummemmin perustella.

 

Opintovastaaville voi tuttuun tapaan jättää terveisiä ja kysymyksiä Opintovastaavien palautelomakkeen kautta. Myös kompleksin hallitukselle voi antaa ympäri vuoden palautetta Hallituksen palautelomakkeella, jonne voi jättää niin kiitosta kuin kritiikkiäkin, sekä ehdotuksia tulevasta toiminnasta, kuten uusista tapahtumista. Terveiset voi jättää anonyymisti tai yhteystietojen kera.

 

 

 2 TAPAHTUMAT     

 

4.11. SPOLskis Jyväskylä

6.11. Rush klo 18, Pitäjänmäen Rush. Kompleksin liikuntavastaavien kanssa trampoliinipuistoon. Liput 8 e+ 3 e sukat.

7.11. Viini ja valitus klo 18:30,  Gustavus Rex https://www.facebook.com/events/1929853050675192

8.11. Rajatilabileet klo 20 alkaen. Liput 8 e (sisältää haalarimerkin) https://www.facebook.com/events/116640715751457/

9.11. Työelämäilta yhteistyössä Hepsyn ja Upsyn kanssa. Tapahtumassa kuullaan psykologin työstä puolustusvoimissa. Lisätietoa luvassa pian.

9. – 10.11. Psykologimessut Helsingin Paasitorni. Kahden päivän messut, jonka teemoihin lukeutuu kliininen työ aikuisten ja lasten parissa, mutta myös HR ja työterveys. Opiskelijalipun hinta 70 e. http://www.hogrefe.fi/psykologimessut/

13.11. Disney-ilta, vol. 2 klo 18, Gustavus Rex. https://www.facebook.com/events/1558544014192179/

14.11. Kähmintä ja halko

15.11. Eksku Syömishäiriökeskukseen

17.11. Stadin Lääkiksen toogat Espoon Otaniemessä Täffällä. Tapahtuma on loppuunmyyty, mutta peruutuspaikkojen metsästys toimii. https://www.facebook.com/events/1445047202198893/

21.11. Eksku Rinnekoti-säätiöön klo 13. Psykologi Anna Vuorivirta kertoo kehitysvamma-alasta

22.11. Eksku Lastenlinnan autismipäiväkeskukseen klo 14.30. Lasten autismipäiväkeskuksessa arvioidaan ja seurataan alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on diagnosoitu autismikirjon häiriö.

22.11.Syyskokous

23.11. Esku psykoterapiakeskus Vastaamoon klo 16. Vastaamon kehitysjohtaja Ulrika Segercrantz kertoo Suomen suurimman psykoterapiakeskuksen toiminnasta

23.11.HYY:n vuosijuhlat klo 16:30 alkaen. Liput 89 e. https://www.facebook.com/events/135251200534988/

24.11 80s MEGAbileet klo 21. Tapahtuma on ilmainen! https://www.facebook.com/events/151354348804825/

28.11. Joulukortti-paja Lisätietoa tulossa myöhemmin

29.11. Eksku Fazerille Lisätietoa tulossa myöhemmin

30.11. Eksku MPS:lle Lisätietoa tulossa myöhemmin

 

Laita palautetta tiedotteesta osoitteeseen henri.wahlstedt@helsinki.fi