Kompleksin kuukausitiedote 05/2017

Tämä on Kompleksin kuukausitiedote 05/2017 // This is the monthly newsletter of Kompleksi. Brief summary in english included.

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Lokakuun tapahtumakalenterin

 

1 AJANKOHTAISTA

 

Asiaa keskeisistä tiloista Meilahdessa. Opetustilat ovat valmiit, mutta tutkijoiden tilat eivät. Osa opetushenkilökunnasta on lisäksi vuoden ajan kahdessa eri paikassa, sillä F-osa valmistuu vasta myöhemmin. Aulatila valmistuu myös aikaisintaan vuoden päästä, mutta Terkko ja Mocoma aukeavat 2.10. Kaikilla on oikeus hakea Mocomaan pääsyä varten fleximit, ja psykologian opiskelijoita kannustetaan käyttämään kyseistä hengailu- ja opiskelutilaa.

Huomioithan, että Mocsussa tarjolla oleva Perfetto-kahvi on LKS:n jäsenille. Kompleksin tavarat tuodaan Mocsuun viikonloppuna, ja 9.10 alkaen Mocsussa pyörii Kahvihuoneelta tuttu omakustanteinen kahvijärjestelmä. Lisätietoa tulossa pian!

Mikäli suunnistus tuottaa vielä vaikeuksia, Kompleksin nettisivuilta löytyy kätevä Kampuskartta

 

Edunvalvonta on tuttuun tapaan aktiivinen tiedekuntamuuton ja tutkintouudistuksien keskellä. Lisää tietoa uusista tiloista ja ajankohtaisista tilaisuuksista löydät liitteestä Ajankohtaista edunvalvonnassa.

 

Kompleksin hallitus toteutti loppukeväästä jäsenkyselyn. Suurin osa kyselyyn vastanneista oli tyytyväisiä Kompleksin toimintaan: ilmapiiri ja tapahtumat saivat positiivista palautetta, ja vastaajat kokivat, että toimintaan on helppo osallistua. Tapahtumien kehittämisen osalta mainittiin, että tulisi luoda uusia ja isompia tapahtumakonsepteja, lisää työelämään liittyviä tapahtumia, sekä tapahtumia akateemisesti vanhemmille opiskelijoille. Lisäksi ympäristöystävällisyys koettiin tärkeäksi.

Tiedotus tavoitti vastaajat parhaiten Facebookin ja sähköpostin kautta, ja suurin osa luki kuukausitiedotteen ainakin joskus. Edunvalvontaan liittyvää tiedottamista toivottiin lisää, mutta suurin osa tiesi, keneen ottaa yhteyttä edunvalvontaan liittyen. Muun toiminnan ohella Kompleksi-lehti sai paljon kehuja, ja enemmistö vastasi lukevansa sitä. Kyselyn yhteydessä tuli myös ilmi, että suurin osa vastaajista ei toivo Kompleksin jäävän Conduksen jäseneksi, mutta yhteistyön toivottiin jatkuvan.

 

Kompleksi-lehti ilmestyy lokakuussa kolmannella kokonaisella viikolla. Lehden voi lukea myös Kompleksin nettisivuilta, jos paperiversio ei nappaa!

 

Loppuun muistutuksena, että Kompleksin haalarimerkkejä voi nyt tilata myös netistä. Tällä hetkellä myynnissä on kahdeksan merkkiä. Mukana on sekä vanhoja klassikoita, että uusia tulokkaita.

 

 

2 TAPAHTUMAT     

 

2.10 Rush klo 12, Rush Helsinki –tramboliinipuistossa. Liput 12 e (+ 3 e sukat, mikäli et omista)

4.10 Limeksen appro. Lippuja voi yrittää metsästää Facebookin kautta. https://www.facebook.com/events/347928298878506/

5.10 Fuksisitsit

7.10 Yhteislähtö Kipinäteatteriin (Lisätietoa kulttuurivastaavilta)

10.10 Lentopalloa Töölön kisahallilla. Ei maksa mitään!

10.10 Hallituksen kokous

16.10 Balettitunti (Lisätietoja luvassa liikuntavastaavilta)

17.10 Pubivisa (Lisätietoa kulttuurivastaavilta)

20.10 Kulttuuripsykiatria-eksku klo 13, Kulttuuripsykiatrian poliklinikka

24.10 Embodied Mind –seminaarin ensimmäinen seminaaripäivä klo 9 alkaen, Biomedicum 3.

27.10 Hogrefe-eksku klo 11-12

27. – 28.10 Fuksimökki klo 15 eteenpäin, Niemennokantie 25, Järvenpää. Kustantaa osallistujille n. 5 e. https://www.facebook.com/events/355647038200629/

28.10 Psykologit yrittäjinä klo 12 eteenpäin, MOW. Liput opiskelijalle 30 e. https://www.facebook.com/events/258848124609118/

30.10 Perheneuvola-eksku Klo 12-13.30. Lisätietoa luvassa!

 


 

NEWS

 

Check out the new premises at Meilahti! Our library, Terkko will open at Monday 2.10. Mocoma, place for studying and hanging out will also be open then. To get in, you need an access key. Instructions for ordering the key will be available soon. There are small kitchen, coffee, sofas and computers for studying in Mocoma, so you should definitely take advantage of it.


UPCOMING EVENTS

 

4.10 Limeksen appro. Traditional pub crawl in the center of Helsinki. Try to look for for tickets on Facebook! https://www.facebook.com/events/347928298878506/

10.10 Volleyball with Kompleksi Töölön kisahalli. The event is free of charge!

16.10 Balley lesson with Kompleksi

17.10 Pub quiz

27. – 28.10 The Freshmen cottage 3 pm., Niemennokantie 25, Järvenpää. Costs 5 euros. We spend a night at Järvenpää and enjoy a sauna, campfire and good company. https://www.facebook.com/events/355647038200629/

 

 

Kompleksin kuukausitiedote 04/2017

Tämä on Kompleksin kuukausitiedote 04/2017 // This is the monthly newsletter of Kompleksi. Brief summary in english included.

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Toukokuun tapahtumakalenterin

 

 

 

 

 

 

 

1 AJANKOHTAISTA

 


Edunvalvonta

Tutkintovaatimukset muuttuvat. Syksyllä 2017 on samaan aikaan voimassa kolmet tutkintovaatimukset.  Edunvalvontajaosto on tiivistänyt tärkeimmät huomiot muutoksen tiimoilta:

  1. Vanhan kandin aloittaneita suositellaan suorittamaan vanhan tutkintorakenteen mukainen kanditutkinto.
  2. Kanditutkinnon kevätlukukaudella 2017 suorittaneita henkilöitä suositellaan siirtymään suorittamaan uuden vaatimuksen mukainen maisteriohjelma.
  3. Vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti maisteriohjelman aloittanutta suositellaan suorittamaan maisterintutkinto vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti.
  4. Jos opiskelija tietää jo tässä vaiheessa, ettei valmistuminen siirtymäajanjakson aikana ole realistista, suositellaan opiskelijaa siirtymään mahdollisimman pian uuteen ohjelmaan.

Gradu-uudistuksesta tulossa vielä kevään aikana uudet graduohjeet ja suositukset gradulaajuudesta, eli stay tuned!

Terkko eli uusi kampuskirjastomme Meilahdessa kokee kesän aikana remontin. Terkon ensimmäiseen kerrokseen tulee Think Companyn tiloja, terveysalan yrityksille vuokrattavia tiloja, kahvila sekä opiskelutilaa. Toiseen kerrokseen tulee kirjaston aineisto eli meidän kurssikirjat, hiljaista lukutilaa, seisomapaikkoja ja ryhmätyötiloja.

Mahdollisuutta tehdä tentit anonyymisti pohditaan. Lääketieteellisessä tiedekunnassa opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä tentit nimettömästi. Tällöin tentin tarkistaja ei näe suoraan kenen tentistä on kyse. Tulevaa kehittämistyöpajaa varten haluaisimme kuulla: mitä hyötyä taikka haittaa sinun mielestäsi olisi anonyymeissä tenteissä? Vastaa  kyselyyn 10.5. mennessäYTHS:n terveystyöryhmään etsitään edelleen opiskelijaedustajaa. Paikkaa saa hakea 10.5. asti! Lisätiedot sähköpostilistalta ja Kompleksin Facebook-ryhmästä.

Hyvinvointitutkimuksen pilottiin kaivataan vastaajia. Professori Jussi Saarinen oli huolestunut kyselyyn arvottujen psykologian opiskelijoiden vähäisestä vastaamismäärästä. Jos olette saaneet kyselyn sähköpostilla, vastaaminen olisi erittäin suotavaa. Siitä olisi tarkoitus tehdä pitkäaikainen seurantatutkimus.

Kompleksi jää ainakin toistaiseksi Conduksen jäsenjärjestöksi. Condus ei erota tiedekunnasta muuttavia järjestöjä, mutta tulevaisuudessa on pohdittava, haluaako Kompleksi jatkaa jäsenenä.

 

 

2 TAPAHTUMAT              

 

6.5 Spolin saunailta

7.5 SPOL:n ainejärjestötapaaminen Turussa. Tapahtumassa eri ainejärjestöjen psykologian opiskelija-aktiivit jakavat hyviä käytäntöjään, pohtivat järjestöjen välisen yhteistyön kehittämistä ja suunnittelevat Vuoden psykologian opiskelija -palkintoa.

8.5. Lääkispesis klo 15 Meilahden pesiskentällä. Lääkisläiset ja Kompleksilaiset ottavat toisistaan mittaa toista kertaa järjestettävässä pesäpallo-ottelussa. Linkki Facebook-tapahtumaan.

8.5 Laitoksen kevätjuhla. Perinteinen opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen tilaisuus.

11.5. AATU eli Aurajokiappro Turussa. Aurajoen varrella kiertävä Appro kokoaa yhteen opiskelijoita ympäri maan. 10 e maksavia lippuja voi metsästää Facebookin kautta. Linkki Facebook-tapahtumaan

20.5. Lääkiksen hallitusten väliset Trigeminus-sitsit klo 18.30 alkaen HLKS:n tiloissa Pesäkkeellä. Sitseille mahtuu vain 12 henkilöä per järjestö, mutta Rexillä on kaikille hallituslaisille avoimet jatkot.

21.5 (alustava aika) MM-lätkä mitalipelikatsomo Rexillä. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

27.5. Hallitusmökki tutusti Järvenpäässä.

16.6. K:lla on väliä -sitsit. Kompleksin perinteiset alumnisitsit järjestetään kesällä. Lisätietoa myöhemmin.

16- 18.6. Kesämökki. Bilikset ilmoittavat ajankohdasta ja muista tiedoista tarkemmin.

 

UPCOMING EVENTS

                                             

8.5. Lääkispesis  15 pm at Meilahdentie 2. We’re playing Pesäpallo (a traditional Finnish sport that reminds Baseball) with medical students. Join us!  Facebook-event.

8.5 Department spring party. A nice get-together  of students and staff.

11.5. AATU eli Aurajokiappro at Turku. Students from all over Finland enjoy the spring and have drinks at different bars near the river Aurajoki. Try find tickets on Facebook

21.5 WM-hockey at Rex. Ice Hockey World Championship is on and we’re watching the game at Rex

17.-18.6. Trip to summer cottage. You can see other students also during the summer. We spend a night at a summer cottage and have fun together. More information coming later.

Kompleksin kuukausitiedote 03/2017

Tämä on Kompleksi ry:n kuukausitiedote 03/2017.

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Huhtikuun tulevat tapahtumat

 

 

 

 

 

 

1 AJANKOHTAISTA

 

Ajankohtaista edunvalvonnassa Torstaina 6.4. johtoryhmässä hyväksytään opetus seuraavalle lukuvuodelle. Lisäksi haetaan opiskelijaedustajia sekä Meilahden kampuskirjasto Terkon neuvottelukuntaan (haku päättyy 7.4.) että lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon (haku päättyi 3.4.). HYY tekee valinnat hakemusten perusteella, ja tuloksista ilmoitetaan sähköpostilistalla. Jos Kahvi ja valitus jäi väliin, niin palautetta opinnoista voi jättää lomakkeella, sähköpostilla (sara.pajunen@helsinki.fi; joonas.anttila@helsinki.fi) tai tulemalla nykäisemään hihasta. Opintotyöryhmä käy palautteen läpi loppukeväästä.

Lähiaikoina äänestetään taas vuoden opettaja. Ansioitunut opettaja palkitaan toukokuun kevätjuhlassa. Jos mielessäsi on jokin oivallinen teema parhaan opettajan valintaan, vinkkaa siitä Saralle ja Joonakselle! Linkki lomakkeeseen

Lääkismuuttoa valmistellaan. Psykologien aulatilaan haluttaisiin saada  kahviautomaatti ja kupit. Mocoma tulee olemaan myös psykologian opiskelijoiden käytössä, mutta toiveena on, että omassa rakennuksessamme olisi oleskelutila, josta saisi kahvia. LKS kustantaa tällä hetkellä Mocoman kahvit keräämällä 20,5 euron suuruisen vuosimaksun. Kompleksin mahdollinen osallistuminen kustannuksiin on pohdinnassa.

Seuraava Kompleksi-lehti ilmestyy viikolla 17. Lehden voi hakea kahvihuoneelta vappulukemiseksi. Muutamia kappaleita toimitetaan myös Tervasaareen vappuna.

Huhtikuussa on vielä kolme kiinnostavaa ekskua. 18.4 kuullaan koulupsykologin toimenkuvasta, ja 26.4 vieraillaan Auroran sairaalan erityishoidon poliklinikalla. 27.4 taas on mahdollisuus tutustua HUS:n varhaispsykoosikeskukseen. Tarkemmat infot tulevat tuttuun tapaan sähköpostilistalle lähempänä tapahtumia.

 

2 TAPAHTUMAT              

 

11.4. Hallituksen kokous Rexillä 18:30

12- 13.4. Hesarin appro Liput on myyty loppuun, mutta esimerkiksi Facebook-sivuilla voi yrittää ostaa lippuja katumapäälle tulleilta. https://www.facebook.com/events/764927196989435/

17.4 Kompleksin leffailta klo 18 Rexillä. Tarkoituksena on katsoa ajatuksia herättävä psykologinen elokuva, ja syödä eväitä nyyttärimeiningillä.

18.4 Koulupsykologi-eksku

20.4. Tiedefestarit

22-23.4. PsyHack Psykologian alan innovaatiotapahtuma, jossa osallistujat kehittävät joukkueina ratkaisuja yhteistyöyritysten asettamiin haasteisiin. Ilmoittautuminen on päättynyt. https://www.facebook.com/psyhackFIN/

25.4. Merkkimarkkinat Minervassa klo 10-14

26.4 Eksku Auroran sairaalan erityishoidon poliklinikalle

27.4. Eksku varhaispsykoosikeskukseen

27.4 Conduksen kanssa Kymppisuoraan klo 17. Liput 7 euroa. https://www.facebook.com/events/1306155896141632/

28.4. Tieteen päivä ja Pussikalja-appro. Jos selviytyy kunnialla tieteen päivästä, saa ottaa hyvällä omatunnolla.

 

 Laita palautetta tiedotteesta osoitteeseen henri.wahlstedt@helsinki.fi