Kompleksin kuukausitiedote 04/2017

Tämä on Kompleksin kuukausitiedote 04/2017

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Toukokuun tapahtumakalenterin

 

 

 

 

 

 

 

1 AJANKOHTAISTA

 


Edunvalvonta

Tutkintovaatimukset muuttuvat. Syksyllä 2017 on samaan aikaan voimassa kolmet tutkintovaatimukset.  Edunvalvontajaosto on tiivistänyt tärkeimmät huomiot muutoksen tiimoilta:

  1. Vanhan kandin aloittaneita suositellaan suorittamaan vanhan tutkintorakenteen mukainen kanditutkinto.
  2. Kanditutkinnon kevätlukukaudella 2017 suorittaneita henkilöitä suositellaan siirtymään suorittamaan uuden vaatimuksen mukainen maisteriohjelma.
  3. Vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti maisteriohjelman aloittanutta suositellaan suorittamaan maisterintutkinto vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti.
  4. Jos opiskelija tietää jo tässä vaiheessa, ettei valmistuminen siirtymäajanjakson aikana ole realistista, suositellaan opiskelijaa siirtymään mahdollisimman pian uuteen ohjelmaan.

Gradu-uudistuksesta tulossa vielä kevään aikana uudet graduohjeet ja suositukset gradulaajuudesta, eli stay tuned!

Terkko eli uusi kampuskirjastomme Meilahdessa kokee kesän aikana remontin. Terkon ensimmäiseen kerrokseen tulee Think Companyn tiloja, terveysalan yrityksille vuokrattavia tiloja, kahvila sekä opiskelutilaa. Toiseen kerrokseen tulee kirjaston aineisto eli meidän kurssikirjat, hiljaista lukutilaa, seisomapaikkoja ja ryhmätyötiloja.

Mahdollisuutta tehdä tentit anonyymisti pohditaan. Lääketieteellisessä tiedekunnassa opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä tentit nimettömästi. Tällöin tentin tarkistaja ei näe suoraan kenen tentistä on kyse. Tulevaa kehittämistyöpajaa varten haluaisimme kuulla: mitä hyötyä taikka haittaa sinun mielestäsi olisi anonyymeissä tenteissä? Vastaa  kyselyyn 10.5. mennessäYTHS:n terveystyöryhmään etsitään edelleen opiskelijaedustajaa. Paikkaa saa hakea 10.5. asti! Lisätiedot sähköpostilistalta ja Kompleksin Facebook-ryhmästä.

Hyvinvointitutkimuksen pilottiin kaivataan vastaajia. Professori Jussi Saarinen oli huolestunut kyselyyn arvottujen psykologian opiskelijoiden vähäisestä vastaamismäärästä. Jos olette saaneet kyselyn sähköpostilla, vastaaminen olisi erittäin suotavaa. Siitä olisi tarkoitus tehdä pitkäaikainen seurantatutkimus.

Kompleksi jää ainakin toistaiseksi Conduksen jäsenjärjestöksi. Condus ei erota tiedekunnasta muuttavia järjestöjä, mutta tulevaisuudessa on pohdittava, haluaako Kompleksi jatkaa jäsenenä.

 

 

2 TAPAHTUMAT              

 

6.5 Spolin saunailta

7.5 SPOL:n ainejärjestötapaaminen Turussa. Tapahtumassa eri ainejärjestöjen psykologian opiskelija-aktiivit jakavat hyviä käytäntöjään, pohtivat järjestöjen välisen yhteistyön kehittämistä ja suunnittelevat Vuoden psykologian opiskelija -palkintoa.

8.5. Lääkispesis klo 15 Meilahden pesiskentällä. Lääkisläiset ja Kompleksilaiset ottavat toisistaan mittaa toista kertaa järjestettävässä pesäpallo-ottelussa. Linkki Facebook-tapahtumaan.

8.5 Laitoksen kevätjuhla. Perinteinen opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen tilaisuus.

11.5. AATU eli Aurajokiappro Turussa. Aurajoen varrella kiertävä Appro kokoaa yhteen opiskelijoita ympäri maan. 10 e maksavia lippuja voi metsästää Facebookin kautta. Linkki Facebook-tapahtumaan

20.5. Lääkiksen hallitusten väliset Trigeminus-sitsit klo 18.30 alkaen HLKS:n tiloissa Pesäkkeellä. Sitseille mahtuu vain 12 henkilöä per järjestö, mutta Rexillä on kaikille hallituslaisille avoimet jatkot.

21.5 (alustava aika) MM-lätkä mitalipelikatsomo Rexillä. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

27.5. Hallitusmökki tutusti Järvenpäässä.

16.6. K:lla on väliä -sitsit. Kompleksin perinteiset alumnisitsit järjestetään kesällä. Lisätietoa myöhemmin.

16- 18.6. Kesämökki. Bilikset ilmoittavat ajankohdasta ja muista tiedoista tarkemmin.

 

UPCOMING EVENTS

                                             

8.5. Lääkispesis  15 pm at Meilahdentie 2. We’re playing Pesäpallo (a traditional Finnish sport that reminds Baseball) with medical students. Join us!  Facebook-event.

8.5 Department spring party. A nice get-together  of students and staff.

11.5. AATU eli Aurajokiappro at Turku. Students from all over Finland enjoy the spring and have drinks at different bars near the river Aurajoki. Try find tickets on Facebook

21.5 WM-hockey at Rex. Ice Hockey World Championship is on and we’re watching the game at Rex

17.-18.6. Trip to summer cottage. You can see other students also during the summer. We spend a night at a summer cottage and have fun together. More information coming later.

Kompleksin kuukausitiedote 03/2017

Tämä on Kompleksi ry:n kuukausitiedote 03/2017.

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Huhtikuun tulevat tapahtumat

 

 

 

 

 

 

1 AJANKOHTAISTA

 

Ajankohtaista edunvalvonnassa Torstaina 6.4. johtoryhmässä hyväksytään opetus seuraavalle lukuvuodelle. Lisäksi haetaan opiskelijaedustajia sekä Meilahden kampuskirjasto Terkon neuvottelukuntaan (haku päättyy 7.4.) että lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon (haku päättyi 3.4.). HYY tekee valinnat hakemusten perusteella, ja tuloksista ilmoitetaan sähköpostilistalla. Jos Kahvi ja valitus jäi väliin, niin palautetta opinnoista voi jättää lomakkeella, sähköpostilla (sara.pajunen@helsinki.fi; joonas.anttila@helsinki.fi) tai tulemalla nykäisemään hihasta. Opintotyöryhmä käy palautteen läpi loppukeväästä.

Lähiaikoina äänestetään taas vuoden opettaja. Ansioitunut opettaja palkitaan toukokuun kevätjuhlassa. Jos mielessäsi on jokin oivallinen teema parhaan opettajan valintaan, vinkkaa siitä Saralle ja Joonakselle! Linkki lomakkeeseen

Lääkismuuttoa valmistellaan. Psykologien aulatilaan haluttaisiin saada  kahviautomaatti ja kupit. Mocoma tulee olemaan myös psykologian opiskelijoiden käytössä, mutta toiveena on, että omassa rakennuksessamme olisi oleskelutila, josta saisi kahvia. LKS kustantaa tällä hetkellä Mocoman kahvit keräämällä 20,5 euron suuruisen vuosimaksun. Kompleksin mahdollinen osallistuminen kustannuksiin on pohdinnassa.

Seuraava Kompleksi-lehti ilmestyy viikolla 17. Lehden voi hakea kahvihuoneelta vappulukemiseksi. Muutamia kappaleita toimitetaan myös Tervasaareen vappuna.

Huhtikuussa on vielä kolme kiinnostavaa ekskua. 18.4 kuullaan koulupsykologin toimenkuvasta, ja 26.4 vieraillaan Auroran sairaalan erityishoidon poliklinikalla. 27.4 taas on mahdollisuus tutustua HUS:n varhaispsykoosikeskukseen. Tarkemmat infot tulevat tuttuun tapaan sähköpostilistalle lähempänä tapahtumia.

 

2 TAPAHTUMAT              

 

11.4. Hallituksen kokous Rexillä 18:30

12- 13.4. Hesarin appro Liput on myyty loppuun, mutta esimerkiksi Facebook-sivuilla voi yrittää ostaa lippuja katumapäälle tulleilta. https://www.facebook.com/events/764927196989435/

17.4 Kompleksin leffailta klo 18 Rexillä. Tarkoituksena on katsoa ajatuksia herättävä psykologinen elokuva, ja syödä eväitä nyyttärimeiningillä.

18.4 Koulupsykologi-eksku

20.4. Tiedefestarit

22-23.4. PsyHack Psykologian alan innovaatiotapahtuma, jossa osallistujat kehittävät joukkueina ratkaisuja yhteistyöyritysten asettamiin haasteisiin. Ilmoittautuminen on päättynyt. https://www.facebook.com/psyhackFIN/

25.4. Merkkimarkkinat Minervassa klo 10-14

26.4 Eksku Auroran sairaalan erityishoidon poliklinikalle

27.4. Eksku varhaispsykoosikeskukseen

27.4 Conduksen kanssa Kymppisuoraan klo 17. Liput 7 euroa. https://www.facebook.com/events/1306155896141632/

28.4. Tieteen päivä ja Pussikalja-appro. Jos selviytyy kunnialla tieteen päivästä, saa ottaa hyvällä omatunnolla.

 

 Laita palautetta tiedotteesta osoitteeseen henri.wahlstedt@helsinki.fi

 

 

Kompleksin kuukausitiedote 02/2017

Briefly in English below!

Tämä on Kompleksi ry:n kuukausitiedote 02/2017

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

1 Ajankohtaista-osion

2 Maaliskuun tulevat tapahtumat

1 AJANKOHTAISTA

 

Kompleksin hallitus on hyväksynyt talousarvion ja toimintasuunnitelman vuodelle 2017. Edellisen vuoden budjetti oli ylijäämäinen, mutta vuosijuhlien hankintoihin liittyvät kulut tasapainottavat taloutta. Rahaa ohjataan koulutuspoliittiseen toimintaan, tiedotukseen, jäsentilaisuuksien järjestämiseen sekä yleistoimintaan. Merkittäviä tulonlähteitä ovat mm. merkkimyynti, tapahtumat, haalarisponsorit sekä HYY:n tuki. Toimintasuunnitelman voit lukea täältä.

 

Kompleksi järjestää Pykälän kanssa yhteisen Seksuaalirikosseminaarin. Tapahtumassa kuullaan neljän asiantuntijan paneelikeskustelu liittyen seksuaalirikoksiin, niiden ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä läpi paneelin. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus hankkia laajaa, poikkitieteellistä tietoa seksuaalirikoksista, joten ilmoittaudu 3.3 ja saavu Pykälän kerhotiloihin 15.3!

 

Meikkutöpinät, eli ensimmäinen iso psykologian, logopedian ja lääketieteen opiskelijoiden yhteistapahtuma järjestetään 26.3. Päivä alkaa kuhunkin alaan liittyvillä luennoilla, jonka jälkeen tarjoillaan välipalaa. Ohjelma jatkuu sekajoukkueiden kisailulla eri rasteilla, ja huipentuu rentoihin mökkisitseihin. Sitsien jälkeen on mahdollista suunnata jatkoille Rexille. Tämän helpommaksi lääkisläisiin ja logopedeihin tutustuminen ei voi juuri enää mennä.

 

Kognitiotiede – onko se neurotiedettä, filosofiaa, tekoälytutkimusta vai kielitiedettä? Vai kaikkia näitä? Kognitiotiede on läheistä sukua Psykologialle, mutta ala jää silti usein hämärän peittoon. Nyt on oiva tilaisuus sivistää itseään, kun Intelligenzia ry kutsuu kaikki edellä mainituista kysymyksistä ja kognitiotieteellisistä aiheista kiinnostuneet kuuntelemaan tutkijoiden puheenvuoroja 29.3. Minervatorille, Siltavuorenpenkereelle. Jo kolmatta kertaa järjestettävä Mitä kummaa on kognitiotiede -seminaari on aiemmin vetänyt salit täyteen kuuntelijoita, joten be there or be square!

 

2 TAPAHTUMAT              

 

11.3 LimuDisco Goes Rex Gustavus Rexillä klo 18. LimuDisco Goes Rex -bileissä on luvassa mm. nostalgisia hittejä, pullonpyöritystä, limbokisa sekä pullonpyöritysturnaus. Tarjoiluja varten kerätään vapaaehtoinen, mutta suositeltava 3 e kolehti.

14.3 Hallituksen kokous Gustavus Rexillä klo 18.30

 15.3 Seksuaalirikosseminaari Pykälän kerhotiloissa Suvilahdenkatu 10 B 5. Krs 15.3 klo 18, ilmoittautuminen 3.3. Luvassa neljän asiantuntijan paneelikeskustelu seksuaalirikoksista.

 19.3 International Food Festival Gustavus Rex klo 15 alkaen. Tutustutaan vaihtareihin nyyttärihengessä. Osallistujat tuovat mukanaan omia lempiruokiaan, joista nautitaan yhdessä.

 22.3 Rajatilabileet 2017 22.3 Itäkeskuksen asema klo 21 ja Baarikärpänen klo 22 alkaen. Etkoilla bailataan metrossa ja ilta jatkuu Baarikärpäsessä. Liput 7 e.

25-26.3 KosmoSPOLiitti feat. NPV Siltavuorenpenger 10 Auditorio 230 klo 12 alkaen. Ohjelmaan kuuluu koulutustilaisuus sekä Suomen psykologian opiskelijoiden yhteinen risteily. Lipuista lisää Facebookissa

 26.3. Meikkutöpinät Smökki, Jämeräntaival 4 klo 14 alkaen. Ohjelmaan kuuluu luennot, kisailua ja Mökkisitsit sekä jatkot Rexillä. Liput 15 e.

 28.3. Meilahden kampuspäivät Biomedicum Helsinki, Haartmaninkatu 8 klo 10. Tapahtumassa kuullaan luentoja ja kierretään koulutusten esittelypisteitä. Vaikka tapahtuma on ensisijaisesti opiskelupaikkaa hakeville, niin luennot kiinnostavat varmasti opiskelijoitakin.

 28.3 Pt:n ja Kompleksin saunabileet Rantasauna, Jämeräntaival 7 klo 19 alkaen. Rentoa hengailua juomapelien ja paljun merkeissä prosessiteekkareiden kanssa. Liput ovelta 4 e.

 29.3 Työelämäilta (alustava)

 29.3 Mitä kummaa on Kognitiotiede? Minervatori klo 18:30. Monipuolisia luentoja Kognitiotieteestä

 Laita palautetta tiedotteesta osoitteeseen henri.wahlstedt@helsinki.fi


 

Briefly in English

This is the monthly newsletter of Kompleksi, 05/2016.

 

NEWS

There are many interesting events coming up in March For example, International Food Festival is a potluck gathering where everyone can bring a little tasting of their own favorite food and get to know with exchange students. Later this month there is Rajikset: we’re going to party at a moving subway and the evening continues at a night club Baarikärpänen. Finally, there is Meikkutöpinät, an event for psychology, logopedics and medical students. We get to know each other through fun games followed by Sitsit at Smökki. All exchange students are warmly welcome! Check the details below.


UPCOMING EVENTS

11.3 Rex party at Gustavus Rex at 6 pm. Voluntary contribution on food and drinks: 3 euros.

19.3 International Food Festival at Gustavus Rex starting at 3 pm. Bring the food you like and enjoy the company!

22.3 Rajikset Pre-party starts at Itäkeskus subway station 9 pm and the evening continues at Baarikärpänen 22 pm. Tickets cost 7 euros.

26.3 Meikkutöpinät at Smökki, Jämeräntaival 4 at 2 pm. Lectures, games and Sitsit with logopedics and medical students. Tickets cost 15 euros.

 

Did you not find what you were looking for? Want to give feedback on this newsletter? Contact Kompleksi’s communications coordinator: henri.wahlstedt@helsinki.fi.