University homepage | Suomeksi | På svenska | In English

Kaupunkiympäristöjen turvallisuuden kehittäminen – tapaus Tikkurila

Geotieteiden ja maantieteen laitos sekä sosiologian laitos tutkivat tammikuussa 2011 alkaneessa hankkeessa kaupunkiympäristöjen turvallisuuden kehittämistä ja koettua turvallisuutta Tikkurilassa, Leppävaarassa ja Itäkeskuksessa. Tutkimuksen tavoitteena on kerätä kokemusperäistä turvallisuustietoa tutkimusalueiden kehittämiseksi turvallisuuden näkökulmasta. Tutkimus on osa Tekes-rahoitteista Asukas- ja asiakaslähtöiset kaupunkiympäristöjen turvallisuusratkaisut (AATU) -tutkimushanketta yhteistyössä VTT:n, AALTO-yliopiston sekä Vantaan, Espoon ja Helsingin kaupunkien kanssa.

Tutkimuksen osana järjestetään kaupunkimaantieteen erikoiskurssi tammi-maaliskuussa 2011. Opettajina kurssilla ovat kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, kaupunkisosiologian professori Matti Kortteinen sekä tutkijat Rami Ratvio, Venla Bernelius, Heli Ponto, Hanna Dhalmann, Katja Vilkama ja Miika Norppa.

Tiedotamme tutkimuksen etenemistä ja tuloksista myös näillä sivuilla.

Ajankohtaista kaupunkimaantieteessä

Miten kehittää lähiötä? – tapaustutkimus Riihimäen Peltosaaresta, metropolin laidalta (SY 46/2009)

Maantieteen laitoksen ja sosiologian laitoksen tutkimus lähiön kehittämisestä Riihimäen Peltosaaressa on ilmestynyt. Tutustu tutkimusraporttiin ARA:n sivuilla.

Helsingin yliopiston maantieteen ja sosiologian laitokset ovat toteuttaneet Peltosaari-tutkimusprojektin yhteistyössä Asumisen rahoitusja kehittämiskeskus ARA:n kanssa vuoden 2009 aikana. Tuloksena on laaja ja moniulotteinen kuvaus ja analyysi Riihimäen Peltosaaresta. Tutkimus kytkeytyy myös Tekesin Kestävä yhdyskunta -ohjelman kautta rahoitettuun EcoDrive-projektiin.

Suomen ympäristö / Asuminen 46/2009  Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus. Edita Prima Oy, Helsinki 2009. 179