Etusivu

pariisi-97Olen Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava sosiologian oppiaineesta. Teen väitöskirjaa aiheenani tahaton kohduttomuus ja siihen liittyvä lapsettomuus. Tutkimuksessani tarkastelen, millai­sena ilmiönä kohduttomuus näyttäytyy lääketieteen käytännöissä, lain­säädän­­töprosessissa ja koh­dut­to­man arkielämän kokemuksissa. Tutkimukseni kuvauksen voit lukea täältä.

Olen osa perhetutkijaverkostoa, joka kirjoittaa yhteiskuntatieteellisen perhetutkimuksen innoittamia kirjoituksia perhe- ja läheissuhteista omassa verkkojulkaisussamme Perhe, suhteet ja yhteiskunta. Toimin julkaisun projektivastaavana ja säännöllisenä kirjoittajana.

Tut­­kimukseni on osa Koneen Säätiön rahoittamaa hanketta Pluripotent science. Hankkeessa tutkimme sitä, miten uudet lääketieteelliset menetelmät muuttavat käsityksiämme ja kokemuksiamme syntymästä, ikääntymisestä ja kuolemasta. Hankejohtajana toimii akatemiatutkija, dosentti Mianna Mes­kus. Lisäksi Oskar Öflundin Sää­­­­tiö on rahoittanut tutkimustani.

Olen suorittanut vuonna 2015 valtiotieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa. Lisäksi minulla on humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto, pääaineenani yleinen kirjallisuustiede. Muita tutkimuksellisia kiinnostustuksen kohteitani ovat avustavat lisääntymisteknologiat, perhelainsäädäntö ja tiedeviestintä.

Kiinnostuksen kohteet: ruumiinsosiologia, terveyssosiologia, perhetutkimus, vammaistutkimus, sukupuolentutkimus.

musta-koneensaatio-logo1     oo%cc%88_logo2