Tapahtumat

Excut

Jotta arkiset ympyrät eivät kävisi liian pieniksi, on excursioilla virkistävä vaikutus opiskelijoiden elämään. Siksi erilaisten excursio-retkien merkitystä ei tule unohtaa Kronoksen toiminnasta. Monipuolinen retkitarjonta niin juhlallisissa kuin vähän muodollisemmissakin merkeissä on tuiki tärkeä lisä kronoslaisten aktiiviseen toimintaan opiskelun ohella.

Excursiovastaava toimii totuttuun tapaan tiiviissä yhteistyössä Kronoksen juhlatoimintavastaavien kanssa, joiden avulla excursioita järjestetään yhä jatkossa juhlallisissa tunnelmissa tutun Uuden ylioppilastalon ulkopuolella. Päätarkoitus uusiin asioihin — ja toisiimme — yhdessä!

Hissakahvit

Hissakahveja järjestetään noin kerran kuussa ja niissä on hyvä tilaisuus keskustella opintoihin liittyvistä asioista, palautteesta, opintojen kehittämisestä, sekä tutustua lähemmin ja vapaamuotoisemmin opiskelijoiden ja henkilökunnan kesken. Välillä puhe saattaa myös mennä jopa ajankohtaisten historiallisten aiheiden puolelle.

Juhlatoiminta

Erilaiset juhlat ja illanvietot ovat keskeinen osa Kronoksen tapahtumakalenterin tarjontaa, antavathan ne mitä mukavimman tilaisuuden ainejärjestötovereihin tutustumiselle. Uusille opiskelijoille juhlatoiminta on helppo väylä päästä mukaan ainejärjestön toimintaan.  Kronokselle perinteikkäitä juhlia ovat avajaisbileet tammikuussa, laskiaisrieha Ullanlinnanmäellä, PreWappu ennen vapunviettoa, viini-ilta ja perinteinen K-juna appro yhteistyössä excuvastaavan kanssa. Juhlien järjestelyistä ja organisoinnista vastaavat hallituksen juhlatoimintavastaavat (aka bilevastaavat) yhdessä juhlatoimikunnan eli juhdan kanssa. Juhdalla on oma sähköpostilistansa kronos-juhta(a)helsinki.fi, johon voi liittyä kuka tahansa juhlien järjestämisestä kiinnostunut kronoslainen.


Kuvaaja: Aino Kuhmonen

Liikunta

Opiskelijoiden tulisi lukemisen ja stressaamisen ohella välillä muistaa myös liikkua, sillä liikunta auttaa jaksamaan. Liikuntavuorojen sisältö vaihtelee hieman joka viikkoa. Ajantasaiset tiedot löydät liikuntavuoron facebook-ryhmästä (https://www.facebook.com/groups/214714142027614/. Pyrimme pelaamaan opiskelijoille mieluisia palloilulajeja, kuten esimerkiksi salibändiä, lentopalloa, koripalloa ja sulkapalloa.

Kronos järjestää myös tanssia, hotjoogaa, vesijuoksua tai ultimatea, keilausta, retkiä luontoon ja kaikkea muuta mitä kronoslaiset vuoden aikana ehtivät toivoa. Kronoksen jalkapallojoukkue Kroonikot pelaa talvella futsalia sekä keväällä ja syksyllä futista.

Sitsit

Akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit ovat normaalia juhlia virallisempi tilaisuus, jossa syödään kolmen ruokalajin illallinen, juodaan ja lauletaan. Perinteiset sitsit järjestetään alkuvuodesta hissasitsien muodossa. Kevätsitsit järjestetään toukokuussa luonnollisesti keväisissä tunnelmissa ja lisäksi syksyllä järjestetään myös fuksisitsit uusien opiskelijoiden kotiuttamiseksi ainejärjestöön.

Työelämätapahtumat

Erilaiset työelämätapahtumat ovat toimintamme selkäranka. Niitä järjestetään sekä kevät- että syyslukukaudella. Vierailuja järjestetään muun muassa ministeriöihin, television historiadokumenttien tekoon sekä mahdollisuuksien mukaan myös yksityisen sektorin yrityksiin. Työelämätapahtumien lisäksi aiomme tiedottaa jäsenistöllemme erilaisista työelämään liittyvistä tapahtumista, toimia yhteistyössä opinto- ja alumnivastaavien kanssa sekä pitää yllä suhteita muihin ainejärjestöihin erilaisissa sopivissa tilanteissa. Toimimme yhteistyössä  SPECIA- Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry:n kanssa, jolta saamme tukea ja sisältöä työelämätapahtumiin.


Kuvaaja: Aino Kuhmonen

Vuosijuhlat

Vuosittain joulukuun toisena lauantaina Kronos juhlii vuosia upeissa merkeissä. Vuosijuhlista ovat vastuussa vuosijuhlamestarit sekä toimikunta, joka on avoin kaikille halukkaille.  Suunnittelua on luvassa paljon ja ne aloitetaan heti kevään korvilla,vaikka varsinaiset järjestelyt alkavatkin syksyn saapuessa. Juhliin kutsutaan nykyisten jäsenten lisäksi myös oppiaineryhmän nykyiset professorit sekä Kronoksen aktiiveja vuosien varrelta. Myöskin ystävyysjärjestöjen ja -yhdistysten jäsenet ovat tervetulleita. Juhlat järjestetään akateemisten pöytäjuhlien hengessä.

Kerhot

Pelikerho

Pelikerho perustettiin keväällä 2010, ja se tarjoaa kaikenlaisista pöytäpeleistä kiinnostuneille mahdollisuuden kokoontua yhteen pelaamisen merkeissä ja jakaa harrastustaan. Pelikerhossa voi harrastaa juuri niitä pelejä, mitä jokainen itse haluaa. Peli-illoissa kronoslaiset voivat harrastaa pelaamista ja sosiaalista kanssakäymistä vähän erilaisissa merkeissä kuin yleisissä juhlatapahtumissa. Syyskuussa pidetään perinteisesti tuutorien ja uusien fuksien peli-ilta, johon myös pelikerho osallistuu.

Kirjallisuuskerho

Kronoksen kirjallisuuskerho on rento ja vapaamuotoinen proosasta kiinnostuneiden historianopiskelijoiden yhteenliittymä. Luemme yhdessä kirjoja (kuten tavallinen lukupiiri), mutta tarkoituksemme on olla mahdollisimman stressivapaa kerho – eli ei tiukkoja deadlineja, ei suorituspaineita, ei mitään paineita. Päätämme yhdessä luettavat kirjat, jotta kaikkien mielipide tulee kuulluksi. On mahdollista, että luemme toistemme kirjoittamia tekstejä, jos ryhmässä on kirjoittamisesta kiinnostuneita yksilöitä – pääpaino on kuitenkin lukemisella. Luettavaa kohtaan ollaan reiluja ja sopivalla tavalla kriittisiä.