Hallitusesittely 2016

KTTO:n hallitus vuodelle 2016 esittäytyy! Tarkemmin hallituksen toimintaan voit tutustua lukemalla esimerkiksi KTTO ry:n säännöt tai tutkimalla tämän vuoden hallituksen toimintasuunnitelmaa. Sekä tämän, että edellisten vuosien (2005 lähtien) hallitusten kokousten pöytäkirjat löytyvät netistä pöytäkirja-arkistosta. Niille, jotka tätä kaikkea “virallisuutta” kuitenkin vierastavat, olemme kirjoittaneet suhteellisen vapaamuotoiset esittelyt toisistamme.

 

Petteri Salo, puheenjohtaja

Oltuaan 2014 puolivuotta ktto:n toinen urheiluvastaava, joutui Pedu olemaan vuoden stressilomalla (ktto laittoi koko lystin valtion piikkiin). Tämän jälkeen hän ajatteli kokeilla hallituksessa jotakin kevyempää pestiä. Nämä faktat tietäen kansa äänesti hänet puheenjohtajaksi. Nähtäväksi jää kuinka kauan hän kestää tässä hommassa.

Nyt kun puheenjohtajakilvan synnyttymä hype on jo laantunut, on aika tarkastella Petteriä kriittisesti ja puolueettomasti. Mikä onkaan totuus ilmiön/hirviön nimeltä Petteri Salo takana. Aikalaiskertomukset kertovat hänen olevan ainutlaatuinen yhdistelmä pessimismiä ja inhorealismia.

Pedu on tuttu näky Helsingin yliopiston juhlissa, sillä seuraavan päivän tentti tai työpäivä ei ole ikinä estänyt häntä juhlimasta. Hänet voi myös tavata Alexandrian neljännessä kerroksessa muiden opiskeluintoa tarpeettoman negatiivisilla kommenteilla lannistamassa. Klassista Petteriä.

Ilonaiheita tämä karpaasi löytää lähinnä laskettelusta ja merellä seilaamisesta, jotka ovat Pedun mukaan “ihan jees”. Harrastuksiin kuuluu myös jalkapallo, joka on hänen omien sanojen mukaan “sitä itseään”.

Älä siis epäröi ehdottaa Pedulle uusia ideoita, mutta pidä kuitenkin mielessäsi se, että Petteri ampuu alas kaiken mikä liikkuu.

 

Ville Pottonen, varapuheenjohtaja

Ville – tuo Luxemburgin lahja Suomelle, tulevaisuudessa maailmalle, mutta nyt KTTO:lle, niin toisen vuoden opiskelijana, kuin varapuheenjohtajanakin. Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa lukionsa käynyt herrasmies viettää päivänsä, iltansa, yönsä ja aamunsa Allun (Alexandria) nelosessa (4. kerros), joko opiskelemassa todaria tai pelaamassa Aapelin Minigolfia. Villen intohimo on ruoka. Tätä kirjoitusta kirjoittaessani, Ville onkin todennäköisesti ostamassa hienoa Ricotta-juustoa. Jos ei muuta, niin ainakin hänellä on statsit kohdallaan: upseeri, viiniasiantuntija, kahviexpertti, huippuopiskelija ja seuramies parasta A-luokkaa. Hänet tunnistaa uuden karheista merkkivaatteista, kauluspaidan ollessa ryttyinen, Ville suuntaa Stockmannille ostamaan uuden. Voit bongata Villen soittamassa skebaa muun muassa valtsikan tapahtumissa, edustaen yhtyettä nimeltä Mauri Pekkarinen Experience.

 

Matias Topo, taloudenhoitaja

Matias on toisen polven valtsikalainen ja sosiologiperheen musta lammas. Hän toimii hallituksessa kirstunvartijana. Tahdotko saada rahaa KTTO:lta johonkin? Mahtuisiko ideasi vielä KTTO:n budjettiin? Matiaksella on valmis vastaus jokaiseen näistä kysymyksistä: ei.

 

Nea Tiililä, 1. opintovastaava ja tilavastaava

Lohjan perukoilta Helsingin Koskelaan muuttanut Nea on toisen vuoden KTTO -aktiivi. Kaikkeen mukaan ehtivänä supernaisena Nea omaa harvinaislaatuisen kyvyn suoriutua opiskeluista ja töistä kiitettävästi missaamatta yksiäkään KTTO:n bileitä. Nean voikin todennäköisimmin bongata Uudelta Ylioppilastalolta kiiruhtamassa erinäisiin kokouksiin tai juhliin. Viime vuonna vuosijuhlavastaavana kunnostautunut Nea kaipasi tänä vuonna lisähaastetta hallitustehtäviinsä ja päätyi nappaamaan itselleen polttavan ajankohtaisen opintovastaavan roolin. Opintovastaavana Nea aikoo pyöriä ison pyörän mukana ja ohjata sen ktto:n kannalta oikealle kurssile, mitä auttaa vastuullinen rooli hallopedina. Opintovastaavan tehtävien lisäksi Nea toimii ensi vuonna KTTO:n avainten ja tilusten haltijana eli KTTO:n tilavastaavana.

 

Vili Vanhala, 2. opintovastaava ja tasa-arvovastaava

KTTO pyysi ja Vili Vanhala vastasi kutsuun; hän ei jätä KTTO:ta tai sen hallitusta tänäkään vuonna ilman neuvojaan, tarmoaan tai intoaan. Herra Vanhala on paitsi toinen opintovastaavista, hän on myös KTTO:n tasa-arvovastaava. Vastuut sopivat kuin nyrkit silmiin: opintoasioita Vili hoitaa myös hallopedinä ja tasa-arvonäkökulmaa hän tuo esille Kapitaalin kommarikornerissa.

Kyseisen verbaaliakrobaatin lempi ajanvietteitä on maksansa tuhoaminen juomista jaloimmalla, vaikka menosta päätellen maksa-parka on vain vastustuskykyisempi kuin ennen. Vapaa-ajallaan Vili valmentaa myös junnuja salibandyssä ja tuomaroi otteluja rautaisella ammattitaidolla. Haaga on hänen reviirinsä (Kuppalan, Kannu-klusterin ja Alina-salin ohella) ja hakee välillä opiskelumotivaatiota jakamalla postia. Kirsikkana kakun päällä tämän sankarin paneutumista KTTO:n asioihin kuvaa hänen kautensa tuutorina. Vili on puoliksi mies, puoliksi adonis, täysin kansislainen.

Varoituksen sana: Vili ei anna minkään mennä hänen ja postilaatikoiden, hänen ja salibandyn junnutreenien tai hänen ja jallun väliin. Jos kuitenkin menet jälkimmäisenä mainitun kohdalla, heräät Haagasta lattialta käyttäen pehmo-Nasua tyynynä noin 103 prosentin varmuudella.

 

Pyry Lehtonen, yrityssuhde-, alumnisuhde- ja ympäristövastaava

Pyry on Tampereelta Helsinkiin muuttanut kolmannen vuoden KTTO:lainen ja yritys- ja ympäristövastaava. Sulavaliikkeinen herrasmies sopii jokseenkin täydellisesti kuvaukseen ”monta rautaa tulessa”. Pyry tekee tunnollisesti hämmentävän monia asioita samanaikaisesti ja joidenkin väitteiden mukaan hän ei juurikaan arvosta nukkumista, etenkään juhliessaan.

Kiireestä huolimatta asioista valittamista Pyry ei pidä juuri minään. Elämän vastoinkäymisiin, kuten epäreiluihin tentteihin ja yllättäviin rusetinsolmimishaasteisiin Pyry suhtautuu sovittelevilla statementeilla eikä syljekään luovuttamiseen päin, vaikka heikkoina hetkinä on Pyrynkin suusta kuultu teloitustoiveita esimerkiksi joitain sivuainekurssejamme kohtaan.

Hauskanpidon ja opintojen ohella Pyrylle on kuitenkin tärkeää pitää huolta myös omasta kunnostaan. Intohimoisena penkkipunnertajana tunnettu ja todistetusti opiskelijahaalari päällä maratonin juossut Pyry on uhonnut olevansa ”pelottavan” kovassa kunnossa kesällä Herramme vuonna 2016. Nähtäväksi siis jää päätyykö Pyry mannerlaattojensa vuoksi jo Kumpulan geologien ensi syksyn opetusmateriaalien sivuille. Soljuvan freestyle -räppäyksen taitavan Pyryn kohtaa useimmiten pyhätöstämme Economicumilta tai KTTO:laisen raskaan arjen turvasatamasta, Hämikseltä.

 

Roope Jääskeläinen, työelämävastaava

Kaksikymmenvuotispäiväänsä edelleen odottava Roope on kova suorittamaan. Hänelle on kertynyt vaikuttava määrä noppia (lim->1000) kuluneen puolentoista vuoden aikana, eikä keskiarvossakaan ole moittimisen varaa. Pikkurahasta Roopella ei ole pulaa; loppututkinto MIT:ssä on nappikauppaa. Entinen kendoilija treenaa salilla ainoastaan penkkiä ja jalkaprässiä, muu kun on turhaa. Yöt hänellä kuluvat nukkumisen tai bilettämisen sijaan viskilasin ja opiskelujen äärellä. Työelämävastaavan roolissa hän vakuuttaa nostavansa KTTO:n jäsenistön kultajakkaralle työnantajien silmissä. Jos et siis saa kesätöitä, tiedät ketä osoittaa sormellasi!

 

Elli Taimela, alumnisuhdevastaava

Elli on KTTO:n maisterifuksi ja alumnisuhdevastaava. Elli päätti hakea lukemaan taloustiedettä, koska 1) ei halua kasvaa aikuiseksi, 2) HOAS:lla asuminen on halpaa, ja 3) voidakseen tiukan paikan tullen kertoa katu-uskottavasti, että on valtsikalainen (mikä ihmeen teekkari?). Hiljattain helsinkiläistyneen Ellin pimeä menneisyys Otaniemen huippuyliopistossa ei ole kuitenkaan vielä jäänyt täysin unholaan, sillä tulevan kevättalven yöt kuluvat digitalization-value-selling-business-model-service-ecosystem-kädet-heiluu-kovaa-diplomityön viimeistelytuskissa. Dipan dedis sovittu optimaalisesti viikko ennen wappua – totta kai. Maisterifuksina Ellin ei tarvinnut tehdä pääsykoetta, mutta mainittakoon, että Fuksikapitaalin Millainen ihminen on taloustieteilijä –testin Elli läpäisi täysin pistein!

 

Sara Näätänen, sihteeri

Sara on toisen vuoden KTTO:lainen ja myös toista vuotta mukana hallituksessa. Ruoholahdesta kotoisin oleva Sara asuu nykyään Katajanokalla niin kuin kenen tahansa KTTO:laisen kuuluisi. Sara on löytänyt hyvän balanssin opintojen ja juhlimisen väliltä. Opinnot sujuvat hyvällä menestyksellä, mutta Saraan voit törmätä myös aina KTTO:n tapahtumissa. Sara toimi viime vuonna kulttuurivastaavana järjestäen KTTO:laisille laadukkaita teatteri-excuja. Tänä vuonna Sara halusi kuitenkin jotain ihan erilaista ja päätti astua sihteerin saappaisiin. Hänen missionaan on saada KTTO:n hallituksen sekavat ajatukset selkokielisesti pöytäkirjaan. Lisähaastetta asettaa tänä vuonna maksulliseksi muuttunut tulostus. Nyt Saran täytyy hyödyntää suhteitaan ja metsästää ilmaisia tulostusmahdollisuuksia. Saraan voit luultavammin törmätä Kumpulasta hajoilemassa laskareihin tai koodaamassa Kumpulan pelottavassa pelikoneluolassa – jos näin käy mene ihmeessä juttelemaan!

 

Meeri Seppä, vuosijuhlavastaava

Meeri Seppä joutui suorastaan taistelemaan vujuvastaavan paikasta, mutta lopulta kukisti vastustajansa. Hän kasvoi Valillassa keskellä punavihreää kuplaa, ja siksi katsoo maailmaa värillisten pullonpohjien läpi. Sexmeeri on syntynyt voittamaan, syksyn aikana hän voitti roomalaiset, fuksibingon, märäthonin, kannugamesin sekä Kuppalan beerpong-turnauksen (näkövammaisena hän juuri ja juuri havaitsee pallon). Ainut tappio oli fuksiaiset, joihin Meeri aikoo osallistua uudestaan vuonna 2016 revanssi mielessä. Toveri Meerin voi tavata Juttutuvassa valistamassa muita eläintenoikeuksista ja lihansyönnin eettisyydestä. Hänestä on huhuttu tulevan seuraava Kallion aluehallintoviraston virkistysneuvos. Meerin sisällä asuu pieni poika, joka elää (vrt. J.K. Rowling, Harry Potter ja viisasten kivi (1999), kpl 1 sivu 25).

#avadakedavra

 

Julius Rissanen, KV- ja vappuvastaava

Julius viimeistelee kolmatta vuottaan kansiksella tehden kandiaan. Tänä vuonna hän hoitaa KTTO:n hallituksessa KV- ja Vappuvastaavuutta. KV asiat oli luonnollista jatkoa vaihtareiden tutoroinnille ja Vappuvastaavana hän lupaa hoitaa grillit, teltat ja naposteltavat Ullikselle, myös Pre-Pre-Jappu tullaan järjestämään. Juliukselle tämä on toinen vuosi hallituksessa yhden välivuoden jälkeen (viime vuoden hän oli muissa hommissa). Hallituksen ohella hän kirjoittelee Kapitaaliin kvartaalikatsausta ja käy murskailemassa dataa osa-aikatyönä. Vapaa-ajalla hän on intohimoinen laskettelija (älä kysy Japanin puutereista) ja perhokalastaja. Useimmiten juhlissa hänen kädestään löytyy jotain tavallista laadukkaampaa olutta tai viskiä sekä kuulemma keskustelu mistä tahansa talous- tai sijoitusaiheesta luonnistuu siltä seisomalta.

 

Ville Markkanen, HYY-, ulkosuhde- ja lukiosuhdevastaava

Ville on kolmannen vuoden taloustieteen opiskelija ja on nyt toista vuotta hallituksessa. Tänä vuonna hänen vastuullaan on ylläpitää suhteita HYYn, valtsikan ulkopuolisten järjestöjen ja lukioiden kanssa. Oman vuosikurssinsa kiintiösavolaisena Villen missio tälle vuodelle onkin tuon kiintiön kasvattaminen tulevien taloustieteilijöiden keskuudessa. Vaikka Ville saattaakin murahdella ja kutsua sinua etelän veteläksi, on hän kuitenkin pohjimmiltaan lupsakka heppu. Hallitustoiminnan lisäksi Ville juoksentelee syksyisin hirvien perässä Varkauden metsissä ja nauttii juomista jaloimman naukkailusta hyvässä seurassa.

 

Antti Komu, urheiluvastaava

Antti on 24-vuotias KTTO:n toisen vuoden opiskelija Helsingin Töölöstä – huhupuheiden mukaan hän on peräti Jare Cheek Tiihosen naapuri ja maksaa tämän kanssa vuokransa puoliksi. Ullanlinnan Alepassa niin-sanotun myymäläjumalan roolissa työskentelevä toisen kauden urheiluvastaavamme käy koulua muutaman muun vuonna 2014 aloittaneen fuksin kanssa ”omaan tahtiin”. Tähän vaikuttaa suuresti muun muassa elämääkin vakavampi HIFK-fanitus sekä todella aktiivinen muun urheilun seuranta. Antin CV:ssä lukee ensimmäisellä rivillä, että hän omaa erinomaiset ajanhallintataidot. Miten muuten hän ehtisi käymään jokaikisissä opiskelijajuhlissa, katsomaan NHL:ää, jenkkifudista, vähän perinteisempää fudista ja näyttäytyä ajoittain myös laskareissa? Edellämainitut aktiviteetit on muuten lueteltu prioriteettijärjestyksessä. Näin ollen Antti on aktiivisesti mukana FC KTTO:n toiminnassa voittavan koutsin roolissa ja salibandytaustan omaavana pyrkii takaamaan, että salibandyottelu VOO:ta vastaan mahdollisesti joskus jopa järjestyy. Mikäli tahdot liikkua, katsoa muiden liikkuvan, jutella muiden liikkumisesta tai jutella ihan elämästä muuten vaan ole yhteydessä ihanaan Anttiimme – tai jututa jo aiemmin mainituissa iltamenoissa.

 

Tatu Räsänen, 2. yrityssuhdevastaava

Joensuusta Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva Tatu on neljännen vuoden kansislainen ja palaa parin vuoden tauon jälkeen KTTO-aktiiviksi. Aiemmin Tatu on toiminut Kapitaalin päätoimittajana vuonna 2013. Parhaillaan Tatu opiskelee maisteriopintojaan ja työskentelee siinä samalla pankissa. Vähäisen vapaa-aikansa Tatu käyttää eurojalkapallon katsomiseen ja tenniksen pelaamiseen, sekä aktiiviseen päivän politiikan seuraamiseen ja poliitikkojen haukkumiseen. Tänä vuonna Tatu vastaa ekskursioiden järjestämisestä ja on vahvasti mukana yrityssuhdetoimikunnassa kehittämässä KTTO:n yritysyhteistyötä.

 

Veikko Walta, suhdevastaava

Heikinlaakson funktionalistiseen huvilaan majapaikkansa Hoasin hyväksynnän jälkeen rakentanut Veikko opiskelee taloustiedettä toista vuottaan toimien samalla vaihto-opiskelijoiden apuna KV-tuutorina. Toimittuaan vuoden Kapitaalin päätoimittajana Veikko päätti siirtyä kohti uusia haasteita ja toimii armon vuonna 2016 KTTO:n suhdevastaavana. Vastuullisen pestin hoito, tuutorointi sekä opinnoista hyvillä arvosanoilla suoriutuminen vaativat aikaa, mutta Veikon sitoutumista kuvaa hyvin hänen päätöksensä lopettaa kokopäivätyö maailman suurimman, halukkaille myös huonekaluja kauppaavan ravintolaketjun asiakaskohtaamisvastaavana – vain jotta aikaa suhteiden hoitoon ja niiden solmimiseen jäisi.

Paitsi ahkera opiskelija, tuutori ja hallitusjyrä, Veikko on tunnettu koko Valtsikassa joko hänen taiteellisista, Tove Janssonin perikunnankin arvostamista töistään tai upeista musiikkiesityksistä ja esitysten koreografioiden johtamisesta sitseillä tai vuosijuhlilla. Spontaanina, avantgardistisena ja helposti integroituvana persoonana Veikon todennäköisesti löytää joko aamulla hyvinvoivana luennoilta tai illalla vielä paremmassa olotilassa Ruotsiin seilaavan laivan diskon tanssilattialta, sitsipöydältä (muttei koskaan pöydän alta), Kuppalasta tai Alina-salista pitämässä yllä hyviä suhteita muihin valtiotieteilijöihin.

Huumorintajuisena miehenä Veikko on erinomainen illan piristäjä ja loistavaa seuraa niin pieniin kuin isompiinkin illanistujaisiin. Mutta muista, mikäli ilta venyy pitkäksi, saatat herätä Heikinlaaksosta ja kadut kahta asiaa: Ensinnäkin sitä, että heräät Leninin muotokuvan alta ja toisekseen sitä, että matka takaisin ihmisten ilmoille kestää kolme varttia.

 

Tuomas Markkula, kulttuurivastaava

Tämän pitkän ja komean KTTO:n kiintiöhipsterin tunnistaa pettämättömästä oranssi parta plus silmälasit -lookistaan. Helsingissä syntynyt ja syvällä Espoon metsissä kasvanut, toista vuotta taloustiedettä opiskeleva, Tuomas arvostaa hyvää ruokaa yli kaiken ja onkin elintarviketieteiden ylioppilaana osannut sivistää KTTO:laisia muun muassa broilerin syömisen synneistä. Kansantaloustieteen opiskelijat ry:n hallituksessa tämä nuori mies toimii kulttuurivastaavana. Huomattuaan, että kirpputorien kassavirtaa ei lasketa bruttokansantuotteeseen, ei liene yllätys, että Tuomaksen työpaikka löytyy second-hand-vaatteiden korporationalisoituneesta vastineesta, UFFilta.

 

Olli-Pekka Viitaharju, web- ja tiedotusvastaava

Vuonna 2016 Olli-Pekka Taavetti Viitaharju toimii Kansantaloustieteen opiskelijat ry:n hallituksen virallisena tiedotus- ja verkkoliikennevastaavana. Olli-Pekan taloustieteilijän ura alkoi Strömbergin teollisuusalueen katveessa. Hänen vuoden kohokohtansa oli vuosijuhlien jälkeisellä silliaamiaisella, kun Olli-Pekka nautiskeli muutaman pullollisen laadukasta kuohuviiniä. Pituudestaan johtuen Taavetin käsitys kyykkyviineistä on hieman vääristynyt (lue: saksalainen luomu Riesling Steiningerin viinitilalta 11,50 euroa). Kuluneen syksyn aikana oma Olli-Pekkamme on kunnostautunut modernin tanssin parissa. Hänen konservatiivisissa tanssiliikkeissään näkyy vaikutteita tunnettujen naisartistien, kuten Britney Spearsin Toxic ja Draken Hotline Bling performansseista. O-P. T. Viitaharjun uskotaan saavuttavan korkea-arvoisen aseman venäläisten energiayhtiöiden johdossa.

#kiintiökommari

 

Alec Hölttä, matkavastaava

Puolan lahja KTTO:lle. Urheilumiehiä ja FC KTTO’ 59:n kantavia voimia. Aivan huikea äijä, johon kannattaa ehdottomasti tutustua jos et vielä tunne. Manchester United > analyysin laskarit, joten Aleciin voit törmätä kevään aikana myös fuksien kursseilla. Opintojen ulkopuolella Alec on tunnettuna hyväntekijänä tukemassa Kokomon toimintaa. Joka perjantai. Ja launtai. Väittää vieläkin että kyseessä on hyvä mesta. Kukaan ei usko.

KTTO:n bileissä Alec on vakiokasvoja ja useamman promillen humalassa erittäin auttamishaluinen (mutta hyödytön) siivooja. Makasi vujujen jatkoilla bilispöydällä muiden siivotessa. Oli kuulemma väsynyt ja olokin oli heikko. Nappasi tänä vuonna matkavastaavan pestin, ja kulisseissa kuhistaan jo keväällä järjestettävästä reissusta Puolaan. Odotettavissa on huikea reissu, jota et halua missata.

 

Hanna Sandels, juhlavastaava 

Hanna Sandelsille oli vaikeaa löytää tehtävää, josta hän voisi selvitä kunnialla, joten Hanna jakaa ”vastuun” muun bilehile-tiimin kanssa. Oletko kuullut Hervannasta, Herttoniemestä tai Espoon keskuksesta? Olet siis myös varmasti kuullut Hannasta. Kiitos Jyskissä vietettyjen työvuosien, hän tuntee sängyn kuin sängyn. Sandels on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen haluamansa, ja tämä selittääkin hänen hyvät arvosanansa. Jos haluat piristystä aamuusi, niin lähesty Hannaa ja nauti hänen upeasta virneestään. Hannan edustuskunto kestää noin 30 minuuttia ensimmäisen juoman nauttimisesta, mutta 30 tunninkaan putki ei tainnuta häntä. Kannunkulmakemut ovat osoitus siitä, että Hannassa on potentiaalia lähiöbaarin emännäksi.

#teenmitävaan

 

Sara Syvälahti, tapahtumavastaava

Sara Syvälahti on yksi lukuisista juhla- ja tapahtumavastaavista, ja siksi täysin uhrattavissa. Hänessä tiivistyy sana perussuomalainen Espoo (Audi, omakotitalo, purjevene ja jokavuotinen golf reissu Floridaan). Kootessasi beer pong joukkuetta pidä huoli, että Sara löytyy tiimistäsi. Sillä ilman huonoja joukkuevalintojansa hän olisi jo Suomen beer pong –mestari. Sara osallistuu joka ikiseen tapahtumaan, mutta kuin Costa Concordian kapteeni, hän jättää uppoavan laivan juuri viime hetkellä ennen supHumalaa. Häntä odottaa varma työpaikka isän omistaman konsulttifirman talousjohtajana. Yön laskiessa tämä Saatanan Juoppolalli turvautuu taksiin, kun muut sammuvat busseihinsa kulkiessaan kohti itää.

#pappabetalar

 

Sara Kurppa, bilevastaava

Sara Kurppa on yksi KTTO:n sadoista bilevastaavista. Kurppis vietti lapsuutensa Kirkkonummen ”ydinkeskustassa” (lue. Landeakin landempi peräkylä). Tämä ajanjakso jätti Kuppaan elinikäiset traumat, mikä selittää hänen alkoholinkäyttönsä ja epäurbaanin habituksensa. Vuoden fuksi -palkinto on Kurppiksen suurin elämänsaavutus, jonka hän haali itselleen holtittomalla ryyppäämisellä. Kurppa-Jooseppi on tuttu näky konttaamassa kymmenen aikaan jatkojenjatkoilta kohti valmentamiensa pikkutyttöjen luistelutreenejä. Ennusteiden mukaan Kurtsu saa suojatyöpaikan Kirkkonummen kunnanvirastosta talous ”asiantuntijana”. Kaktusta parhaiten kuvaava adjektiivi on piikikkyys. Emme haluaisi käyttää sanaa koulumenestys ja Sara Kurppa samassa lauseessa.

#illaksikotiin

 

Arto Salo, Kapitaalin päätoimittaja

Arto Salo, jonkinnäköinen päätoimittaja Kapitaalin valjaisiin tarttuu Herran vuonna 2016 Arto Salo. Arto on toisen vuosikurssin opiskelija, joka arvostaa hyvää ja aitoa (saksalaista) olutta, laadukasta kahvia ja vasemmistolaisuutta. Artolla on läpikäynyt kivenkovan saksalaisen kasvatuksen ja mukamas puhuu sujuvaa saksaa: sekä siansaksaa kuin tuikitavallistakin. Hänen kansainvälisyyttään alleviivaa vielä se, että hän oli syksyllä 2015 vaihto-opiskelijoiden tuutori. Herra Salo on myös entinen hevosmies ja hänet tavoittaa akselilta Kumpula-keskusta. Vaalikokouksessa hän korosti saksalaista kuria lehdenteossa. Esitys sai aplodit humalaisilta kansislaisilta. ”Kuinka soveltaa kuria ja järjestystä sellaisessa luovassa toiminnassa kuin lehdenteossa?”, pohti edellisen vuoden päätoimittaja Veikko Walta, ja totesi, että aika hyvin, koska lehti on valmis siitä päätellen, että tätä tekstiä luetaan. Oli miten oli, Kapitaali tullee näkemään monta hienoa numeroa Arton rautaisessa otteessa tänä vuonna.

#täälieneejonkinnäköinenfuksijuttutämä