University homepage | Suomeksi | På svenska | In English

Uutta: Blogi

Kuluttajatutkimuskeskuksen uudesta CSR News -blogista löytyvät uusimmat julkaisut ja kuulumiset osoitteesta: blogs.helsinki.fi/csr-news

Kuluttajatutkimuskeskus mukana ohjaamassa yrityksiä kiertotalouteen

Kuluttajatutkimuskeskus on mukana elokuussa alkavassa kaksivuotisessa kiertotaloutta edistävässä AARRE-hankkeessa. Hankkeessa kehitetään yhteistyöyritysten ja niiden asiakkaiden kanssa yritysten liiketoimintaa ja arvoketjuja kohti kiertotaloutta.

Lue lisää »

Kauppa on kasvattanut osuuttaan maidon hinnasta – lisäarvotuotteista hyötyy koko ketju

Kaupan vahva asema näkyy maitosektorilla. Teollisuus on pystynyt säilyttämään asemansa kehittämällä lisäarvotuotteita, kuten maitorahkoja ja rahkajuomia. Lisäarvotuotteiden kysyntä on hyödyttänyt myös maidontuottajia.

Lue lisää valtiotieteellisen sivuilta»

 

Tervetuloa kuluttajatutkimuskeskuksen sivuille!

Kuluttajatutkimuskeskus on politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen uusin yksikkö, joka siirtyi laitokselle työ-ja elinkeinoministeriöstä Helsingin yliopistoon vuoden 2015 alussa.

Keskuksessa tutkitaan kulutuksen ja kulutusyhteiskunnan kehitystä yhteiskunnan rakenteiden ja kuluttajien lähtökohdista. Ongelmakeskeisyys ja monitieteisyys kuvaavat tutkimuksen luonnetta.

Tutkimuksessa hyödynnetään kriittisesti osallistavia menetelmiä, tehdään toimintatutkimusta ja tuetaan innovaatioiden kehittämistä tutkimuksen keinoin. Lisäksi tutkitaan talouden ilmiöiden ja politiikan vaikutuksia kuluttajiin ja kulutusyhteiskuntaan

Lue lisää