Lähijohtajakoulutus

Tiedote lähijohtajakoulutuksen muutoksesta 1.1.2018 alkaen (15.11.2017)

Selventäviä lisäyksiä muutokseen.

HUOM.  Lähijohtajakoulutuksen muutoksesta johtuen alla olevat ohjeet päivitetään lähipäivinä.

Erikoistumiskoulutukseen Helsingin yliopistossa kuuluu lähijohtajapätevyyden antava koulutus. Sen laajuus on 30 opintopistettä (op) ja se antaa valmiudet toimia lähijohtajana sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Koulutus koskee 1.8.2009 alkaen erikoistumisopinto-oikeuden saaneita lääkäreitä ja hammaslääkäreitä myös jos tekee toista tai kolmatta erikoislääkäritutkintoa.

Saatuasi opinto-oikeuspäätöksen, ole hyvä ja ilmoittaudu lähijohtajakoulutukseen:

 1. Hanki HY:n käyttäjätunnukset. Voit itse aktivoida helsinki.fi -tunnukset verkkopankkitunnuksilla internetissä: http://www.helsinki.fi/atk/luvat/aktivointi/index.html ja http://www.helsinki.fi/atk/luvat/lomake.html. Ilmoita pysyvä sähköpostiosoite.
  1. Lisätietoja tunnusten hakemisesta löytyy HY:n tietotekniikkaosaston sivuilta: http://www.helsinki.fi/atk/luvat
  2. Ongelmatilanteessa lähetä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@helsinki.fi
 2. Ilmoittaudu 30 opintopisteen koulutusohjelmaan.   (https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/16967/lomake.html). Kevään 2017 modulien ilmoittautumiset löytyvät Moodlesta.
 3. Koulutus hallinnoidaan ja suoritetaan Moodle-oppimisympäristössä (https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=1711 ). Käyttääksesi sitä tarvitset HY:n käyttäjätunnukset.
 4. Rekisteröidy Moodle-kurssialueelle: Linkki löytyy kurssialueen etusivulta kohdata “Asetukset” -> “Kurssin ylläpito” -> “Lisää minut kurssille…”
 5. Lue ohjeet ja ilmoittaudu lähiopetuksiin Moodle-kurssialueen etusivulla kunkin modulin kohdalla erikseen.
 6. Lataa itsellesi henkilökohtainen kehittymissuunnitelma-lomake (Moodlen kurssialue Lähijohtajakoulutus, tehtävä 101) Kehittymissuunnitelmalomake
 7. Lähijohtajakoulutuksen blogi: http://blogs.helsinki.fi/lahijohtajakoulutus.

HUOM! Ennen 1.8.2009 opinto-oikeuden joko Helsingin tai muun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan saanut voi joko

 1. suorittaa koko 30 op lähijohtajakoulutuksen erikoistumiskoulutuksen aikana, tai
 2. suorittaa vanhamallisen ns. hallinnon koulutuksen (20 h).

Tämä koskee myös erikoisalan vaihtajia, kun edellinen opinto-oikeus on kertaalleen saatu ennen 1.8.2009, eikä siitä ole luovuttu eikä tutkintoa ole suoritettu.

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston 9.6.2009 (§ 18) päätöksellä lähijohtajakoulutus sisältyy 1.8.2009 alkaen lääkärien ja hammaslääkärien erikoistumiskoulutusohjelmiin. Lähijohtajapätevyydestä tulee merkintä erikoistumis-koulutusohjelmasta annettavaan todistukseen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.