Tutustu Terkon Medic-viitetietokantaan – kotimaista sisältöä vuodesta 1978 tähän päivään!

Medic on kotimainen terveystieteellinen viitetietokanta, joka on perustettu vuonna 1978. Medic-viitetietokantaa tuottaa Terkko – Meilahden kampuskirjasto. Medic sisältää yli 100 000 viitettä ja vuodessa tietokantaan tallennetaan noin 4000 viitettä lisää.

Mediciin tallennetaan tietoa terveystieteellisistä julkaisuista. Lääke-, hammaslääke- ja hoitotieteellisten julkaisujen lisäksi tietokantaan tallennetaan sellaista biotieteellistä kirjallisuutta, jolla on yhteyttä lääketieteeseen. Lisäksi Mediciin voidaan tallentaa muidenkin alojen julkaisuja, mikäli ne katsotaan aiheeltaan Mediciin sopiviksi. Aineiston valinnassa on yleissääntönä, että Mediciin tallennetaan kielestä riippumatta Suomessa ilmestyneitä julkaisuja.

Onkohan tästä aiheesta hyvää suomen kielistä artikkelia? Löytyyköhän tältä lääkärilta kiinnostavaa julkaisua kotimaisista lähteistä? Suomen Lääkärilehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli, mutta en muista missä numerossa? Väitöskirja hukassa? Hyviä kysymyksiä, joihin kaikkiin saat vastauksen Medic-tietokannan kautta!

Medic on käytettävissä useimmissa alan oppilaitoksissa ja organisaatioissa. Siihen on mahdollista hankkia myös henkilökohtainen käyttöoikeus.

Medic-tietokanta Terkko Navigatorissa: https://terkko.helsinki.fi/medic-tietokanta