E-kirjasto on auki koko kesän!

Kuva: Saga Magazine

Kirjaston mittavista e-kokoelmista löydät kesälukemiseksi kirjoja, lehtiä ja tietokantoja ympäri vuorokauden ja etäyhteydellä ne ovat käytettävissä siellä missä nettikin. Osan e-kirjoista voit ladata omalle koneelle luettavaksi myös nettikatveessa. E-kirjaoppaasta löydät lisätietoja ja e-kirjoja voit etsiä aiheenmukaisesti Booknavigator-palvelulla.

Yliopiston tulevien vuosien keskeisiä tutkimusaloja ovat elämäntieteet, ihmismieli muuttuvassa maailmassa sekä aineen rakenne ja materiaalit. Elämäntieteitä ovat biotieteet, ympäristö-, terveys- ja lääketieteet. E-kirjastosta löydät elämäntieteiden julkaisuja, mm. Nature Microbiology, Nature Genetics in Medicine ja Science Robotics.  Ehkä kesän lämpö inspiroi tutkimaan Tropical Forestry Handbookia?

Ihmismieli muuttuvassa maailmassa koostuu kolmesta temaattisesta alueesta, joista yksi on digitaaliset ihmistieteet. Se perustuu laskennallisen teknologian (esim. tekstilouhinnan, text and data mining) hyödyntämiseen humanistisessa ja yhteiskuntatieteellisessä tutkimuksessa. E-kirjasto tarjoaa louhittavaksesi mm. British Library Newspapers ja The Times Digital Archiven sekä monien suurten kustantajien (Elsevier, Springer, Wiley) lehtiarkistot. Kesäiltoina voi perehtyä myös Ison-Britannian tiedustelupalvelun ja ulkopolitiikan salaisiin asiakirjoihin vuosilta 1873-1953.

Aineen rakennetta ja materiaa tutkitaan erityisesti matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa. Ilmakehän ja ilmastonmuutoksen tutkimukseen voi tutustua mm. lukuisien e-kirjojen avulla. Jos haluat katsoa puita uusin silmin, niin tutustu Hiilipuu-sivustoon, joka havainnollistaa miten Hyytiälän metsäasemalla kasvava mänty parhaillaan sitoo hiilidioksidia.

Hyvää kesää ja antoisia lukuhetkiä!