Päivityksiä

Tein sitten uhkailemani päivitykset tämän viikon keskiviikkona. Enimmäkseen meni ihan hyvin, mutta sitten ilmeni ongelma: Cyrus-parven edustakone versiolla 2.3.11 ja Webmailin käyttämä Imapproxy eivät toimi yhteen. Noin puolen tunnin päästä TLS-yhteyden muodostaminen ei enää onnistu. Jouduin siis palauttamaan edustakoneet versioon 2.3.8 (koska 2.3.10:stä ei ollut rpm:ää nopeasti saatavilla). Pitänee odottaa, kunnes bugi saadaan korjattua, ennen kuin päivittää edustakoneet.

Taustakoneet ja replikat ovat nyt joka tapauksessa versiossa 2.3.11, Simon Matterin RPM:stä suoraan (Simon oli lisännyt jakamaansa RPM:ään sen patchin, jonka olin joutunut aikaisempaan versioon lisäämään itse). Ja kaikkien koneiden käyttöjärjestelmä on päivitetty Centosin versioon 5.1. Yksittäisiä, satunnaisesti havaittuja parannuksia:

  • replikointiasiakas ei enää kaadu siihen, että se menettää yhteyden replikointipalvelimeen—sen sijaan isäntäprosessi huomaa tämän ja yrittää uutta yhteyttä vähän ajan päästä uudestaan
  • snmpd ei enää valita jatkuvasi jostain ia_addr-ongelmista, jotka ilmeisesti liittyivät ethernet-kanavasidontaan (channel bonding)

Tosiaan, jaottelin samassa yhteydessä palvelut uudestaan siten, että nykyään on kolme edusta- ja kolme taustakonetta. Palvelunseurantakäyristä päätellen tämä oli edullista: muisti ainakin riittää aikaisempaa paremmin, swäppäystä ei ole nää näkynyt lainkaan.

***

Dellinkin valokuitukortti oli saapunut joululoman aikana. Asensin sen tänään paikalleen Kumpulan klusterissa. Nyt minulla onkin sitten kaksi klusteria, joiden jokainen jäsen on sikäli tasaveroinen muiden kanssa, että näkee kaikki samat levylaitteet ja ajaa kaikkia samoja klusteri-infrastruktuurin osia. Tekee asioita, kuten levytaltioiden lisäämistä ja poistoa, huomattavasti entistä helpommaksi.