Kiintiöt gigaan

Mappilaatikoiden, niin henkilökohtaisten kuin jaettujenkin, kiintiöt kasvoivat gigaan juuri ennen joulua, 23.12. Joku käyttäjistähän saattoi pitää tätä jopa joululahjana, mutta ajoitus liittyy enemmänkin lomiin ja sensellaisiin. Kiintiöt kasvoivat heti kun levyä oli tarpeeksi.

Kiintiöiden kasvatusta edelsivät melkoiset levyalueiden ja tiedostojärjestelmien siirto-, järjestely- ja kasvatusoperaatiot (joista edellisessäkin postauksessa kerrotaan), jotka eivät kaikki menneet kuten piti. Sekundääriklusterin ongelmat, jotka pääasiassa johtuivat RedHat Cluster Suiten keskeneräisyydestä, eivät onneksi näkyneet käyttäjille. Primääriklusterissa sen sijaan oli joitakin lyhyitä katkoja, jotka näkyivät. Osa niistä oli suunniteltuja ja osa ei. Osa öiseen aikaan ja osa ei. Valitan.

Levykiintiöt yhteensä eli levytilan teoreettinen maksimikulutus on toki jotain aivan muuta kuin tarjolla olevan levyn tai varsinkin todellisen levynkulutuksen määrä. Yksittäiset käyttäjät eivät asiaa saa muuksi muutettua, mutta toki on tiedostettava, että jos kaikki käyttäjät tai merkittävä osa heistä päättäisi yhtäkkiä alkaa kunnolla täyttää postilaatikkoaan, helisemässä oltaisiin. Samaan tapaan kuin pankki, jonka asiakkaat yhtäkkiä päättäisivät nostaa säästötilinsä tyhjäksi. Käteinen loppuisi.

Asiaa havainnollistaa seuraava kuva. Vertaa myös edellisen postauksen kuvaan, jossa kiintiöiden kasvatus ei vielä näy.

Mappikiintiöt ja levynkulutus kiintiöiden kasvatuksen jälkeen

Categories1