Hyväksi todettu makea jälkiruoka tai vierastarjoilu
Uuniomenat
4 isoa omenaa
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1 rkl margariinia
0,5 dl fariinisokeria
2 rkl vaahterasiirappia
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sulata margariini kattilassa ja lisää sokeri, pähkinät ja rusinat. Sekoita.
- Leikkaa omenasta kansi pois (noin 2 cm).
- Koverra siemenkota pois ja täytä omenat rusina-pähkinäseoksella.
- Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle.
- Kaada vielä vaahterasiirappia omenoiden päälle ja paista uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
(Lähde: jokin postiluukusta syksyllä 2014 jaettu mainos tai muu ilmaisjakelu)