Herkkuja omenasta – pääruuat

Kokeilemisen arvoinen omenainen ruokaresepti (Jenni Kunnaala, Maa- ja kotitalousnaiset):
Hanhea siiderikastikkeessa (myös broileria voi kokeilla)
4-6 annosta

1 hanhi (1,5 – 2 kg)
2 tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
2-3 rkl margariinia tai voita
2 rosmariininoksaa
2 punaista tai vihreää chiliä
4 dl kuivaa omenasiideriä
3-4 happoista omenaa
2 dl ranskankermaa

Puhdista lintu ja poista siitä sisälmykset. Mausta lintu sisältä ja päältä suolalla ja sitruunapippurilla. Halkaise lintu kahtia niin, että saat kaksi kokonaista rintafileetä. Paloittele koivet, mutta jätä niihin luut. Kuumenna rasva padassa, lisää lihanpalat ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta rosmariinilla. Huuhdo ja halkaise chilit. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Lisää chilit pataan. Kaada siideri joukkoon. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 40-50 minuuttia. Kuori omenat, poista niistä siemenkota ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Lisää omenakuutiot viimeisten 15 minuutin ajaksi pataan kypsymään. Ota lihanpalat padasta pois. Soseuta liemi, omenat ja chilit tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Pane liha kastikkeen joukkoon. Kuumenna. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.