Vuoden 2017 hallitus on järjestäytynyt!

Moodin hallitus vuodelle 2017 järjestäytyi 15.joulukuuta pidetyssä järjestäytymiskokouksessa, joka pidettiin Uuden ylioppilastalon kokoushuone Beauvoirissa. Tänä vuonna hallituskähmintä onnistui, sillä hallituksesta lähes suurin osa ovat uusia kasvoja sekä fukseja. Ensi vuonna kokeneet järjestötoimijat puheenjohtaja Veera Nenonen ja varapuheenjohtaja Katja Laine luotsaavat seuraavanlaista kokoonpanoa:


Hallituksen varsinaiset jäsenet

Veera Nenonen |  puheenjohtaja
Katja Laine |  varapuheenjohtaja
Tuuli Kauppala |  taloudenhoitaja
Riku Laine |  1.opintovastaava
Sofia Lahdensuo |  2.opinto- ja ympäristövastaava
Risko Rikkinen | urheiluvastaava
Aleksi Laiho |  tapahtuma- ja tilavastaava
Noora Jaakkola  |  työelämä- ja tuutorvastaava
Olga Salow  |  sihteeri ja yhdenvertaisuusvastaava
Daniel Kari |  tiedottaja ja Matlu-vastaava
Emma Louhelainen |  virkistys- ja tuutorvastaava

Virkailijat

Aapeli Nevala|  Tyyppiarvon päätoimittaja | @AapeliNevala
Tuomo Nieminen  | Tyyppiarvon data science-vastaava
Emma Kämäräinen  | Tyyppiarvon data scientist
Joni Oksanen |  Tyyppiarvon Art Director ja Moodin web admin
Lassi Haasio  | varjo-opinto-opasvastaava
Johanna Kukkola  | tapahtuma-apulainen
Petteri Mäntymaa  | Survomovastaava ja opintosetä
Ville Hyvönen |  alumnivastaava
Topias Tolonen |  osakuntavastaava ja probability consultant
Mikhael Koufos | senior advisor
Riikka Leppänen  | ruoka-apuvirkailija
Anna Holvio  |  Kannuvalajat-vastaava
Tommi Mäklin   |  kulttuurivastaava
Nea Rantanen  | tapahtuma-apulainen
Minna Perälampi  | kohtuukäyttökonsultti
Pihla Oksanen
Heikki Hyhkö  |  Listavirkailija
Tapani Linnaluoto |  Loimu-vastaava
Jenny Kumpula  | musiikkivastaava

Yhdistyksen uutisia – vaalikokouksessa historiallinen äänestys!


15235744_1589837477699195_1643907620874224046_o


Joulukuun 1. päivänä pidettiin Moodin sääntömääräinen vaalikokous, jossa valittiin yhdistyksen hallitus vuodelle 2017. Puheenjohtajaksi valittiin Veera Nenonen (keskellä) ja varapuheenjohtajaksi Katja Laine.

Lisäksi Tyyppiarvon päätoimittajaksi valittiin jatkokaudelle Aapeli Nevala.
EDIT: 20.3.2017 Uutena päätoimittajana aloittaa rakastettu ja vihattu urheilutoimittaja Krapula-Ahti eli Patrik Lauha. Uutispäällikkönä toimii jatkossa Joni Oksanen ja vastaavana data-analyytikkona Tuomo Nieminen.

Vaalikokouksessa oli lisäksi ensi kertaa äänestys sitten vuoden 2014. Kokouksessa tehtiin esitys virkailijoiden lukumäärän rajoittamisesta. Ehdotus hylättiin äänestyksen jälkeen.


Moodin hallitus vuonna 2017:

Veera Nenonen, puheenjohtaja
Katja Laine, varapuheenjohtaja
Tuuli Kauppala, taloudenhoitaja
Riku Laine, 1.opintovastaava
Sofia Lahdensuo
Risko Rikkinen
Aleksi Laiho
Noora Jaakkola
Olga Salow
Daniel Kari
Emma Louhelainen


Virkailijoiksi valittiin:
Mikhael Koufos
Lassi Haasio
Ville Hyvönen
Heikki Hyhkö
Riikka Leppänen
Topias Tolonen
Petteri Mäntymaa
Joni Oksanen
Johanna Kukkola
Anna Holvio
Emma Kämäräinen
Tommi Mäklin
Nea Rantanen
Minna Perälampi
Jenny Kumpula
Pihla Oksanen


Moodin Slack


Moodi ottaa askeleen kohti nykyaikaista huippuopiskelijaorganisaatiota ottamalla käyttöön uuden epävirallisen viestintäalustan, Slackin.

Moodin Slack-tiimiin voit liittyä osoitteessa: https://tyyppiarvo.slack.com/. Rekisteröitymistä varten tarvitset vain @helsinki.fi -päätteisen sähköpostiosoitteen.

Mikä?

– Slack on chat-palvelu, jota voi käyttää sekä selaimella että puhelimeen ja tietokoneeseen ladattavilla sovelluksilla.

Miksi?

– Slackissa chattaaminen voidaan jakaa kanaville. Tämä mahdollistaa keskustelun esimerkiksi kurssikohtaisesti. Slackissa ei ole facebookin kaltaista feediä, joka häiritsee jatkuvasti. Keskustelualueen käyttö sopii loistavasti siis opiskeluun. Jo nyt Moodin Slackissa pyörivät aktiivisena kurssien Tietorakenteet ja algoritmit sekä Todennäköisyyslaskenta II -kanavat.

– Slackissa keskustelut jäävät talteen, eli vaikket olisi kirjautuneena, saatat saada apua itseäsi askarruttaviin asioihin, jos ne ovat jo ehtineet askarruttaa jotain muuta.

– Slack mahdollistaa myös monenlaisten tiedostojen ja koodin jakamisen helposti, mikä tekee opiskelutyöskentelystä notkeaa. Lisäksi Moodin Slackissa toimii ainakin toistaiseksi Latexbot, joka kääntää automaattisesti LaTeX-koodia kuviksi. Tämä helpottaa täsmällisten matemaattisten kysymysten kysymystä.

Eli?

Ideaalitilanteessa Slack kerää yhteen opintojaan aloittelevia ja opinnoissa jo pitkällä olevia. Tämä yhdistää ainejärjestöä ja mahdollistaa esimerkiksi avun kysymisen vanhemmilta opiskelijoilta.

Slackissa on kanavia niin innovatiiviselle ja dynaamiselle keskustelulle kuin eri kurssien vertaistuelle ja -hajoilulle. Liity siis Moodin Slackiin, ja ole Suomen tulevan Data Science -skenen aallonharjalla!


 

Moodin vaalikokous 2016


Mitä Moodin hallitus hallitus tekee ja miten sinne pääsee? Mikä on virkailija ja kuka vastaa Tyyppiarvosta? Mitä Moodin hevoselle kuuluu?

Näihin ja kaikkiin muihin oleellisiin kysymyksiin saat vastauksen keskiviikkona 23.11. saapumalla paikalle Matlu-klusterin kerhotilaan (Leppäsuonkatu 11A) klo 18.00. Tilaisuudessa nykyinen hallitus avaa hallituksen toiminnan saloja ja vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Huom! Tilaisuudessa ei kähmitä ketään vastoin tahtoa, mutta Moodi on vahvasti kähmintäpositiivinen ja kannustaa kokeilemaan hallitustoimintaa.

Tapahtuma Facebookissa

Moodi ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään
torstaina 1.12. klo 17.00 Exactumin salissa CK112.

Kokouksessa valitaan vuoden 2017 yhdistyksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja sekä muut hallituksen jäsenet. Lisäksi valitaan Tyyppiarvon päätoimittaja sekä muut yhdistyksemme virkailijat ensi vuodelle. Kokouksessa on jokaisella Moodin jäsenellä äänioikeus (poislukien kunniajäsenet) ja oikeus asettua ehdolle mihin tahansa virkaan.

Tällä kertaa valitaan myös vetäjä vuosijuhlatoimikunnalle, joka toimii yhteistyössä hallituksen kanssa. Moodin 50-vuotisjuhlat järjestetään helmikuussa 2018.

Lämpimästi tervetuloa kaikille! Vaikka et olisikaan ehdolla, niin kannattaa tulla äänestämään suosikkisi hallitukseen, ja seuraamaan huikean dramaattista kamppailua Moodin puheenjohtajuudesta 2017!

Tapahtuma Facebookissa

 

Moodi uudistaa logoaan – ”Tehtävämme on yhdistää kaksi maailmaa”


Moodi ry saa uuden, toimintaa kuvaavan ja ajankohtaisen ilmeen. Uuden logon ja visuaalisen ilmeen inspiraation lähteenä ovat bayesiläinen tilastotiede sekä asymptoottiset jakaumat. Logon vihreän sävyt ovat yhdenmukaisempia Moodin kunnianauhojen sekä lipun värien kanssa.

Eri sävyiset taustavärit kuvastavat tilastotieteen eri suuntauksia. Niiden yhtymäkohdassa lukee Moodi, joka toimii kuin siltana kahden tulkintatavan välillä. Uudistettu valkoinen väri kertoo, miten Moodissa lähdetään aina puhtaalta pöydältä ratkaisemaan ongelmia unohtaen koulukuntien väliset erimielisyydet.

Logo ilmentää myös tilastotieteen luonnetta. Tumma väri kuvaa syvää matemaattista osaamista, joka on tilastotieteen perusta. Vaalean taas ajatellaan olevan kevyempi rajapinta, joka näyttäytyy soveltajille ja kansalle. Tässäkin välissä Moodi toimii nämä kaksi eri maailmaa yhdistävänä siltana

– Uusi ilmeemme sitoo yhteen Moodin pitkän historian ja dynaamisen nykyolemuksen. Muutoksilla haluamme viestiä uudistumiskykyisestä ja -haluisesta Moodista, sanoo design-vastaava ja intohimoinen graafinen suunnittelija Joni Oksanen.

Uudistukset ovat osa tänä vuonna julkistettua strategiaa, jonka tavoitteena on rakentaa Moodista moderni, opiskelijakeskeinen ja laadukas ainejärjestö, jolla on ylivertainen digitaalinen presenssi.