Yliopiston etusivulle | Suomeksi | På svenska | In English

Opetusteknologiapalkinto 2009 Peltorobotille

Voittanut hanke on Helsingin yliopiston Agroteknologian laitoksen ja TKK:n Automaatio- ja systeemiteknologian sekä Mekatroniikan laitosten yhteisprojekti, jossa opiskelijat rakentavat vuoden aikana robotin, joka osallistuu Keski-Euroopassa järjestettävään Peltorobotti-kilpailuun. Kilpailussa robotti suorittaa autonomisesti ennalta määrättyjä tehtäviä maissipellossa. Robotin lisäksi ryhmän tulee tehdä robotin tekniikasta ja rakentamisesta kertova julkaisu sekä esitellä laitetta kansainväliselle yleisölle puheilla ja postereilla.

Erityisesti raadin arviossa painotettiin että, teknologisten taitojen oppimisen lisäksi projekti yhdistää kolmen eri alan opiskelijoiden asiantuntemuksen. Robotin suunnittelu ja rakentaminen alkaa aina aiempien vuosien kokemusten ja aiemman opitun selvittämisellä, ja päättyy opitun dokumentointiin ja julkaisemiseen. Tavoitteena on myös ns. yleisten taitojen tarkoituksellinen ja systemaattinen sisällyttäminen osaksi opetustavoitetta. Näitä työelämässä tarvittavia yleisiä taitoja ovat mm. ryhmätyö- ja vuorovaikutustaidot sekä verkossa että lähitilanteissa, esiintymistaidot, puhe- ja neuvottelutaidot, projektin hallinnointi ja aikataulutus sekä kielitaito ja tieteellinen julkaiseminen.

Kunniamaininnan nappasi Kielijelppisivusto.

Onnittelemme voittajia ja toivotamme menestystä seuraavaan Peltorobottikilpailuun, joka pidetään 2010 Saksassa!

Rehtorin päätös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista tai luovuteta eteenpäin. Pakolliset kentät on merkitty asteriskilla (*)