Opiskelijavetoinen kestävän kehityksen kurssi tulossa!

Kiinnostaako kestävä kehitys, mietityttääkö tulevaisuus?

Uskallatko haastaa itsesi, entä ympäröivän yhteisön?

Haluatko testata ongelmanratkaisutaitojasi ja luoda jotain uutta yhdessä?

Entä vaihtaa näkemyksiä muiden kestävästä kehityksestä kiinnostuneiden lukiolaisten, opettajien ja asiantuntijoiden kanssa?

Kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa opiskelijavetoinen kestävän kehityksen lukiokurssi.Kurssi järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston, WWF:n ja kolmen pilottilukion kanssa. Sibelius-lukion, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun ja Helsingin kielilukion opiskelijat opintojenvaiheesta riippumatta ovat tervetulleita kurssille!

Kurssi toteutetaan jaksossa 4. ja opetus tapahtuu pääsääntöisesti omassa lukiossa. Kurssiin kuuluu myös kaikkien lukioiden kursseille yhteinen alkutapaaminen ja loppugaala, jotka järjestetään Helsingin yliopiston tiloissa Kruunuhaassa (Minerva-tori). Alkutapaaminen järjestetään jo to 30.11.2017 klo 16.00-20.00 ja loppugaala 26.3. klo 16.00-20.00. Alku- ja lopputapaamiseen osallistuminen on välttämätöntä kurssin suorittamisen kannalta.

 

Kurssin aikataulu ja rakenne

Opiskelijat saavat valintansa mukaan kurssista suorituksen syventävästä teemakurssista Monitieteinen ajattelu (TO1) tai yhdestä soveltavastakurssista. Tarkempaa tietoa kurssin sisällöstä, tavoitteista ja työtavoista löytyy kohdasta kurssin keskeiset sisällöt ja toimintatavat.

Kurssille ilmoittaudutaan 15.11.2017 menessä, oman lukion vastaavalle opettajalle.

 

Vastaavat opettajat ja kurssin sijoittuminen lukioiden jaksokaavioon:
Sibelius-lukio Alma Muukka-Marjovuo ja Outi Raiskimäki Jakso 4.: 4.palkki
Helsingin kielilukio Eeva Lukkala Jakso 4.: 5.palkki
SYK Hanna-Leena Nikkinen, Arto Nurmi Jakso 4.: Ti ja Pe 14.30-16.00