Uni ja Sumu

Pänttäämiseni päätyy uniini tavalla tai toisella. Tällä kertaa minun täytyi avata täysin kuvitteellisia käsitteitä, kuten evokki farkut. Herätessäni muistin tuon tarkoittavan huonolaatuisia farkkukankaita 😀 Minun piti myös tehdä jonkinlaista vasemmistolaista analyysiä, josta en oikein päässyt mihinkään tulokseen. Koekysymyskin taisi puuttua. Tämä johtuu osittain siitä, että Therborn teoksessaan vertaa kahta intialaista osavaltiota toisiinsa kirjoittaessaan valtioiden sisäisistä lapsikuolleisuuden eroista. Se on itsessään pistävä aihe. Toinen osavaltioista on vasemmistolainen Kerala. Ihmisten ja erityisesti paikkojen nimiä on kirjassa lukuisia. Päätin eilen ottaa Keralan esimerkkivarastooni jos tentissä tai valintakokeessa on puitava syntyvyyttä ja eloonjääntiä, siispä otin sen myös uniini.

Unien muistamista auttaa jos usein herättyään kertoo toiselle niistä tai kirjoittaa muistikuvia ylös. Oma ajatuksenjuoksu voi osin selkiintyä. Tuli tässä tapauksessa myös pikkusen kerrattua.

Eilisestä on pakko mainita myös lokeroni ulkoinen maisema. Sumu ja sen läpi pilkehtivä luontodokumentinomainen näkymä, citykanit puolustamassa jälkeläistään ahdistelevalta varikselta, sai jonkin keväisen nostalgian virtaamaan sisälläni. Luonto on jatkuva inspiraation kohde, jonka kauneuden muistaa menemällä ulos.

ID-10012179

Sari