Kehitän mediataitoani

Harvoin mediakasvattajalta kysytään, miten aiot kehittää omaa media(luku)taitoasi. Viime perjantaina LitCam-konferenssissa olin omassa puheenvuorossani visioinut mediataidon tukemista koulussa. Myöhemmin paneelissa panelisteilta kysyttiin asiaa myös omalta kohdalta.

Ensimmäinen reaktioni kumpusi siitä, miten vähentäisin online-aikaa. Aivot todellakin tarvitsevat monenlaisia moodeja, ja jos ajatus ei välillä saa vaeltaa rauhassa tai aivot eivät välilllä saa happea ja lepoa, välineitä hallitseva ja kriittinenkin mediankäyttäjä pitää mediakasvattaa huolehtimaan tasapainosta.

Toinen mieleeni tullut asia oli lasten ja nuorten kyky olla luovia mediankäyttäjiä. Jos oikein herkistymme, voimme oman lapsemme mediasuhteesta oppia yhtä ja toista. Eniten tietysti on hämmentänyt käytänteiden syntyminen ja teknologioiden mahdollisuuksien ennakkoluuloton tutkiminen.

Näillä eväin uutta mediataidon lukuvuotta aloittamaan!

One Trackback

1. [...] Harvoin mediakasvattajalta kysytään, miten aiot kehittää omaa media(luku)taitoasi. Viime perjantaina LitCam-konferenssissa olin omassa puheenvuorossani visioinut mediataidon tukemista koulussa.  [...]

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *