Yliopiston etusivulle | Suomeksi | På svenska | In English

Siirry seuraamaan Älä kopsaa-blogia

Tämä plagiaattipilottiblogi ei ole enää aktiivisessa käytössä. Plagiaatintunnistukseen liittyvia asioita sekä Urkundin käyttöohjeet opettajille ja opiskelijoille löytyvät  kolmikielisinä  Älä kopsaa – blogista.

http://blogs.helsinki.fi/alakopsaa

Aalto-yliopiston vetämä hankintakilpailutus julkistettu

Aalto-yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Taideyliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Vaasan yliopisto ovat julkaisseet yhteishankintana tapahtuvan plagiaatintunnistusjärjestelmän hankintakilpailutuksen. Tarjouskilpailuun osallistuvissa yliopistoissa on yhtensä yki 57 000 opiskelijaa.

Tämän vuoden aikana plagiaatintunnistusjärjestelmä on jo valittu Helsingin, Jyväksylän, Turun ja Lapin yliopistoihin, joiden lisäksi järjestelmä on jo pitempään ollut käytössä Oulussa, Hankkenilla ja Åbo Akademissa.  Ensi vuoden aikana siis lähes kaikissa Suomen yliopisoissa käytetään jotain järjestelmää tekstien plagioinnin tunnistamiseksi.

Kopiera inte -ruotsinkielinen koulutus Urkundin käyttöön

Eilen järjestettiin plagiaatintunnistusjärjestelmän käyttöönoton ensimmäinen ruotsinkielinen koulutus ja jatkoa seuraa ehkä ensi vuoden puolella. Koulutuksesta vastasivat opintoasiain lakimies Laura Karppinen sekä Jonas Lundqvist Prioinfo oy ab:sta.

Koulutusiltapäivän kalvot (PDF)

Plagiaatintunnistusjärjestelmän hankinta jälleen esillä mediassa

Plagiaatintunnistusjärjestelmän käyttöönotto herättää edelleen kiinnostusta mediassa. Aikaisemmassa merkinnässä 25.9. kerroin MTV3:n tekemästä jutusta ja nyt lokakuun alussa YLE TV2 Uutiset kävi tekemässä vastaavan jutun käyttöönotosta. Yle Areenassa on sekä Uudenmaan Uutisissa että TV2:n puoli yhdeksän uutisissa esitetyt jutut Helsingin yliopiston Urkund-järjestelmän käyttöönotosta.

YLE:n televisiouutisten lisäksi YLE:n www-sivuilla on pikku juttu samasta aiheesta, joka tuli lyhykäisyydessään ulos myös Ylen aamuradiosta samana päivänä 5.10.2012. Ylen uutisen pohjalta ovat ainakin Talouselämä ja Tietoviikko julkaiseet omat uutisensa sivuillaan.

Itä-Suomen yliopisto erotti opiskelijan määräajaksi

Itä-Suomen yliopistossa on paljastunut opinnäytetyön plagiointi ja opiskelija on erotettu yliopistosta määräajaksi. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat eilisessä uutisessaan ja se on löydettävissä HS.fi sivuilta