Fukseille

TERVEHDYS | TUUTORIT | SYKSYN OHJELMA | HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

 

TERVETULOA UUDET OPISKELIJAT 2016 

Onneksi olkoon!

Olet selvittänyt tiesi valtiotieteellisen tiedekuntaan ja poliittisen historian oppiaineeseen! Seuraavina vuosina pääset opiskelemaan tiedekunnan ja kenties koko yliopiston mielenkiintoisinta, yleissivistävintä ja hauskinta oppiainetta alansa huipuista koostuvan henkilökunnan johdolla. Oppiaineessamme vallitsee erinomainen yhteishenki niin opiskelijoiden kesken kuin henkilökunnankin kanssa. Tämä fuksisivu auttaa sinua orientoitumaan hieman siihen, mitä opiskelujen alkaminen tuo tullessaan.

Oletpa sitten suoraan lukiosta tuleva tai jo elämänkokemusta kartuttanut uusi polholainen, sinua on opastamassa yliopistoelämän saloihin viisi avuliasta opiskelijatuutoria sekä kaksi opettajatuutoria. Jos tedarit, hopsit ja nopat eivät vielä sano sinulle mitään niin älä huoli, me opastamme ja autamme sinua pääsemään sujuvasti sisälle yliopistomaailmaan. Me Polhon opiskelijatuutorit olemme olemassa juuri sinua ja kysymyksiäsi varten, joten älä pelkää soittaa tai lähettää sähköpostia.

Varsinaisten opintojen lisäksi opiskelijaelämään sisältyy myös paljon oheistoimintaa, johon me tuutorit tutustamme. Lähimpänä poliittisen historian opiskelijan arkea on oma ainejärjestömme Poliittisen historian opiskelijat Polho ry, valtsikan ainejärjestöistä kenties aktiivisin. Perinteisten opiskelijabileiden ja sitsien lisäksi järjestämme urheilu- ja kulttuuritoimintaa, työelämäekskursioita, keskustelutilaisuuksia ja hoidamme suhteita oppiaineemme henkilökuntaan. Ainejärjestölehtemme Poleemi on yksi tiedekunnan maineikkaimmista lehdistä. Kynnys tapahtumiimme on aina matala ja jokaiselle varmastikin löytyy jotakin!

Tuutorointiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme kaikkia saapumaan jo ensimmäiseen fuksitapaamiseen perjantaina 19.8. Tutustu myös valtsikan yhteisen tiedekuntajärjestön Kannunvalajien fuksisyksyn ohjelmatarjontaan. Tule mukaan ja tutustu uusiin opiskelijatovereihisi!

Lisätietoa syksyn tapahtumista  saatte varmasti tuutoreilta, mutta suosittelen lämpimästi seuraamaan aktiivisesti informaatioforumeita, kuten Polho ry:n nettisivuja, sähköpostilistoja ja Facebook-ryhmää, heti syyskuun alusta lähtien.

▲ ylös

Tuutorit

Tuutoreilta voit kysyä mitä tahansa! Polhon tuutoreina vuonna 2016 toimivat Mikko Helenius, Roosa Pöyhönen, Eevi Sveholm, Elina Nyholm sekä Anni Matero.

Anni Matero 

anni

Moikka fuksit! Täällä kirjoittelee Anni, toisen vuoden polholainen. Yhteiskunta ja historia ovat kiinnostaneet aina, ja lukiossa kuulin ensikertaa oppiaineesta nimeltä poliittinen historia, ja tänne sitä sitten onnellisesti päädyttiin. Tänä vuonna tavoitteena olisi paukuttaa läpi muutama kurssi, luultavasti kuluttaa tunteja Kaisassa irtokarkkeja syöden ja tietenkin nauttia yhisläisten seurasta. Onnea uudet fuksit loistavasta valinnasta ja tervetuloa polhoon! Nauttikaa ainutkertaisesta fuksivuodesta ja älkää stressailko turhia, tehdään tästä yhdessä mahtava vuosi!

Eevi Sveholm

eevi

Moikka fuksit! Oon Eevi ja oon toisen vuoden polholainen. Oon viihtyny tosi hyvin Polhossa ja opiskelu on ollu just nii mahtavaa kun olin odottanutkin! Tavotteena seuraavalle vuodelle on jatkaa samaan malliin opintojen suhteen ja pitää ihan yhtä hauskaa kuin ensimmäisenäkin vuonna. Ei voi muuta ku neuvoo fukseja ottaa kaiken ilon irti yliopistosta heti siitä ekasta fuksitapaamisesta lähtien. Tervetuloa!

Elina Nyholm 

ellu

Moikkamoi vuoden 2016 fuksit! Meikäläinen on Elina ja toisen vuoden polholainen. Vielä lukiossa oli tarkotus ryhtyä taitelijaksi, mut jostain syystä eksy väärät pääsykoemateriaalit käsiin. Päätöstä hakee poliittiseen historiaan en oo kyllä katunu vielä kertaakaan! Oma kokemus fuksivuodesta oli tapahtumarikas ja kaikinpuolin mielenkiintonen. Tulkaa paikalle omina mahtavina itsenänne ja tehdään rennoin mielin seuraavastakin vuodesta upee! Ei muuta kun tervetuloa!

Roosa Pöyhönen 

roosa

Hei kaikki fuksit! Olen Roosa, toisen vuoden polholainen ja toimin tänä syksynä maisterituutorina. Kandin tutkintoni olen tehnyt yleisestä historiasta, ja aloitin maisterivaiheen opinnot poliittisessa historiassa viime syksynä. Tulevana opiskeluvuonna tavoitteenani on saada gradu tehtyä ja ehkä jopa valmistua jos ihan villiksi heittäydyn! Viime syksynä oli mahtavaa kokea ns. ”toinen fuksisyksy”, ja kannustankin myös kaikkia uusia maisterifukseja osallistumaan syksyn tapahtumiin. Tervetuloa kaikki uudet fuksit Polhoon, luvassa on aivan ihana fuksivuosi!

Mikko Helenius 

mikko

Moikka! Onnittelut opiskelupaikastanne, ja tervetuloa poliittisen historian opiskelijoiden iloiseen joukkoon! Olen Mikko, kolmannen vuoden polholainen ja teidän tämän syksyn vastuutuutorinne. Tästä mahtipontisen kuuloisesta tittelistä päästään heittämään vielä monta läppää syksyn aikana, kun luonteelleni ominainen krooninen mukavuudenhalu nostaa päätään; huomattavan usein opintojani eteenpäin ajavat voimat ovat uhkaavasti lähestyvät deadlinet ja Red Bull. Oma vaatimaton tavoitteeni tälle lukuvuodelle on raapia kasaan kanditutkinnon vaatimat opintopisteet sekä itse tutkielman kirjoittaminen. Teitä, arvon fuksit, eivät kuitenkaan moiset yksityiskohdat vielä paina, ja siksi rohkaisenkin teitä jokaista nauttimaan täysillä fuksisyksyn riemuista ja yliopistomme tarjoamista mahdollisuuksista!

▲ ylös

FUKSISYKSYN OHJELMA 2016 

19.8. Polhon fuksitapaaminen
Syksyn ultimaattinen aloitus: uudet opiskelijat tapaavat ensimmäistä kertaa toisensa ja tuutorinsa. Jos jollekin tapahtumalle olisi hyvä raivata kalenteriin tilaa, olisi se tämä, koska tätä iltaa muistellaan kaihoisasti loppu opiskeluaika! Alkututustumisen jälkeisillä juhlilla uudet opiskelijat pääsevät tekemään tuttavuutta myös vanhempien polholaisten innokkaaseen joukkoon (fuksit, teitä on odotettu!).

24.8. HYYn uusien opiskelijoiden piknik Kaisaniemen puistossa
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä piknik kaikille uusille opiskelijoille tiedekuntaan katsomatta.

25.8. Tason fuksitapaaminen
Polholaisille erityisen läheisen talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n fuksitapaaminen. Kaikille avoimet jatkot ovat erinomainen tilaisuus tutustua heti kättelyssä ihmisiin, jotka muodostavat yhteiskuntahistorian opiskelijoiden kokonaisuuden, tuttavallisemmin Yhiksen, elintärkeän toisen puolikkaan ❤

27.8. Kannugames
Pääainerajat ylittävää tutustumista ja hengailua leikkimielisen kisailun merkeissä Suomenlinnan vehreissä maisemissa.

31.8. Yhiksen fuksitapaaminen
Polhon ja Tason fuksit saman katon alla!

3.9. VALTAVA-festarit
Valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestön Kannunvalajien järjestämä festarikesän lopetus tiedekunnan pihalla.

5.9. Kannun kaatajaiset valtsikan pihalla/yliopiston avajaiskarnevaalit keskustakampuksen alueella Yliopistovuoden virallinen mutta vähemmän vakava aloitusseremonia!

6.9. Hissasuunnistus
Helsingin yliopiston historiainejärjestöjen fuksit liittyvät yhteen suunnistaessaan ympäri Helsinkiä!

8.9. Kannun fuksisuunnistus
Valtsikan fuksit suunnistavat ryhmissä pitkin Helsingin keskustaa ripoteltuja rasteja.

11.9. Tason syyssitsit
Yhiksen syksyn ensimmäiset akateemiset pöytäjuhlat ja täydellinen tilaisuus uusille opiskelijoille tutustua sitsaamisen saloihin ennen Kannun varsinaisia fuksisitsejä.

14.9. UP!pro: Kannun ja Conduksen liikunta-appro
Valtiotieteellisen tiedekunnan ja käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen yhteinen urheilutapahtuma.

15.9. Yhteiskunnallisen muutoksen fuksitapahtuma
Yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelman ainejärjestöjen Kehon, Manan, Polhon ja Tason fuksit yhdessä!

17.-18.9. Yhiksen fuksimökki
Yhiksen fuksit ja tuutorit mökkitiellä.

20.9. Yhiksen fuksiaiset
THIS IS IT. Tästä eteenpäin olet täysiverinen yhisläinen!

23.-24.8. Kannun fuksisitsit
Valtsikan fukseille järjestettävät pöytäjuhlat, joissa turhan formaali pönötys loistaa poissaolollaan. Yhisläisille tarkoitettu sitsipäivä selviää myöhemmin.

28.9. HYYn Fuksiseikkailu
Syksyn isoin fuksitapahtuma kaikille yliopiston uusille opiskelijoille!

▲ ylös

Linkkejä

Orientoivan viikon ohjelma

Valtsikan FB-ryhmä fukseille

Muistakaa myös käydä liittymässä Polho ry:n jäseneksi. Linkki löytyy tästä.

 

▲ ylös