Polho ry:n 50-vuotishistoriateos

◄ POLHO 50 VUOTTA

Uunituore historiateos on täällä!
historiateos
 
Polhon ry:n 50-vuotisjuhlilla lauantaina 17.10.2015 julkaistaan Polhon historiateos “Tiedettä ja kaljaa – Polhon 50 vuotta yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja aktivismia”. Historiateos on nyt saapunut painosta ja tuskin maltamme odottaa sen esittelemistä kaikessa komeudessaan vuosijuhlien ainutlaatuisessa tunnelmassa.
 
Oman kappaleesi Polhon historiateosta voit tilata e-lomakkeella täältä.
 
Mikäli olet tilannut historiateoksen ennakkoon ja ilmoittanut noutavasi sen vuosijuhlilta, voit noutaa oman kappaleesi historiateoksen myyntipisteeltä toisen konferenssin aikana.
 
Muistutettakoon vielä, että vuosijuhlalipun maksu tulee suorittaa viimeistään tänään maanantaina 12.10.

 

Historiateos lähetetty painoon!

Polho ry:n historiateoksen toimitus ja taitto on saatettu loppuun ja teos on lähetetty painoon. Vuonna 2005 aloitettu projekti on nyt julkaisua vaille valmis! Teos julkaistaan Polhon 50-vuotisvuosijuhlilla 17.10., jonka jälkeen teoksen tilanneet saavat painotuoreen kappaleen käsiinsä.

Polho ry kiittää kaikkia teoksen tekoon osallistuneita tahoja, sekä tabula gratulatoriaan osallistuneita henkilöitä ja järjestöjä. Erityiskiitokset Polho ry esittää teoksen päätoimittajille Ilari Leskelälle, Sara Nurmilaukaalle ja Lyydia Aarninsalolle, sekä teoksen taittajalle Mikko Virralle. Teoksen valmistumista ovat vahvasti olleet edesauttamassa myös Helsingin yliopiston yhteiskuntahistorian laitos, sekä Polhon historiatoimikunnan Tauno Saarela, Suvi Kansikas ja Simo Hiilamo.

Teosta voi yhä tilata Polho ry:n 50-vuotisvuosijuhliin asti.

Tilauslomakkeen löydät tästä.

 

Historiateoksen kansi on julkistettu!

Polholla on tänään ilo ja kunnia julkaista Polhon historiateoksen “Tiedettä ja kaljaa – Polhon 50 vuotta yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja aktivismia” vastavalmistunut kansi! Historiateos on nyt viimeisiä silauksia vaille valmis ja siten pian matkalla kohti painoa.

Tämän ainutlaatuisen teoksen tilaaminen on mahdollista edelleen joten muistakaahan täyttää e-lomake, jotta kirja löytää tiensä teidän kirjahyllyynne.

Historiateoksen myynti alkanut

Onnittele 50-vuotista Polho ry:tä ja tilaa oma kappaleesi Polhon historiateoksesta ennakkoon nyt!

Teos kertoo pienen aktiivisen keskustelukerhon synnystä ja sen kasvusta osaksi nykyisten opiskelijoiden identiteettiä, ”polholaisuutta”. Sen ytimessä on ollut jännite asemasta valtiotieteellisen ja humanistisen tiedekunnan välimaastossa, pienen yhteisön tiivis vapaa-ajan vietto ja läheiset suhteet opetushenkilökuntaan. Järjestön puitteissa on oltu aina aktiivisia kehittämään opetusta tai taistelemaan aatteen puolesta – tai sitten vain urheilemaan ja matkustelemaan yhdessä. Voisikin ehkä sanoa, että Polho ry:n nykyiset ”Tiedettä & Kaljaa” keskusteluillat tiivistävät hyvin sen hengen ja identiteetin mikä on yhdistänyt järjestön jäseniä niin Wanhan Kellarissa vuonna 1965, kuin Itsarisilliksellä 2015.

Historiateoksen nimi julkaistiin Yhistys ry:n ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen tukemassa Alumneja ja historiaa -illassa 19.5. Helsingin yliopiston päärakennuksen lehtisalissa. Teoksen nimeksi muotoutui ”Tiedettä ja kaljaa – Polhon 50 vuotta yhteistyötä,
yhteisöllisyyttä ja aktivismia”.

Historiateoksen voit tilata sitovasti alla olevalla e-lomakkeella.Onnittelemalla Polhoa tabula gratulatorian muodossa saat nimesi kirjassa julkaistavaan onnittelijoiden listaan ja tuet historiateosta sekä Polhon juhlavuotta. Tabula gratulatorian myynti on sulkeutunut. 

Historiateoksen voit tilata  e-lomakkeella. Muistathan, että tilaus on sitova.

Historiateoksesta:

Miksi ainejärjestö perustettiin ja miten polholainen identiteetti on kehittynyt? Miten oppiaine kehittyi opiskelija- ja yliopistopolitiikan paineessa? Minne on matkusteltu ja minkälaisia olivat sitsit? Mitä Polho GT, Poleemi ja itsenäisyyspäivän Itsarisillis kertovat polholaisten arjesta?

Historia-alan opiskelijoina Polho ry. juhlistaa vuosijuhlavuottaan myös historiateoksella, joka käy läpi Poliittisen historian opiskelijoiden yhdistyksen vaiheet 1960-luvulta tähän päivään. Teoksessa tarkastellaan Polhoa yhteisönä, sekä osana yliopistoa ja yhteiskuntaa. Lisäksi teos juhlistaa myös ainejärjestölehti Poleemin 40-vuotista taivalta. Vuonna 2005 alkaneen hiljaisen työn tuloksena projekti on nyt hyvässä vauhdissa ja teos ilmestyy vuosijuhlilla 17.10.

Juhlava kovakantinen teos koostuu opiskelijoiden itsensä tekemästä tutkimuksesta, jota on työstetty historiatoimikunnan ja päätoimittajien voimin. Mikäli sinulla on muistoja tai valokuvia, niin älä epäröi ottaa yhteyttä teoksen päätoimittajiin. Teoksen kustantaa Polho ry.

Päätoimittajat vastuuaikakausineen:
1965–1975: Ilari Leskelä, ilari.leskela[at]helsinki.fi
1975–1995: Lyydia Aarninsalo, lyydia.aarninsalo[at]gmail.com
1995–2015: Sara Nurmilaukas, saranurmilaukas[at]gmail.com