Toiminta

Polho ry järjestää jäsenistölle monentyyppistä aktiviteettia – työelämäekskursioita, pöytäjuhlia, keskustelukerhoja, ulkomaanmatkoja, alumnitapaamisia ynnä muuta. Monipuolisella toiminnalla pidetään huolta jäsenten henkisestä sekä fyysisestä hyvinvoinnista ja vaalitaan polholaista identiteettiä. Vuoden 2012 hallituksen laatiman toimintasuunnitelman voit ladata tästä.

Edunvalvonta

Hallinnon opiskelijaedustajista lisää tietoa täältä.

Poleemi

Polhon paljon kiitelty ja moninkertaisesti palkittu aikakausilehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Polhon vaalikokouksen yhteydessä valitaan myös Poleemin päätoimittaja(t). Poleemi tarjoaa oivallisen areenan toimittajan uraa harkitseville polholaisille ja mahdollisuuden julkaista artikkeleitaan. Lue lisää Poleemista tai vaikka Poleemin aikaisempia numeroita oikealla valikossa olevasta Poleemin linkistä.

Ulkomaanmatkat

Kerran vuodessa toistuva mainio tilaisuus tutustua vieraisiin maihin ja kulttuureihin muiden polholaisten seurassa. Matkakohteina ovat olleet mm. Budapest, Moskova ja Praha. Matkailun ohella matka on oivallinen tapa tutustua muihin opiskelijoihin. Matkaan liittyvät lukuisat ekskursiot: perinteisesti on tutustuttu kohdekaupungin Suomen suurlähetystöön, YLEn kirjeenvaihtajiin, paikallisiin opiskelijoihin yms.

Syysmatkan lisäksi järjestetään usein myös ”kevyempi” matka johonkin lähinaapurimaahan. Mukaan kannattaa tulla, vaikka olisikin ollut mukana syysmatkalla! Matkaan liittyvät lukuisat ekskursiot.

Sitsit

Sitsit ovat vanha akateeminen pöytäjuhlaperinne, jossa syödään, juodaan ja lauletaan. Pääpaino on kahdessa viimeksi mainitussa. Polho tarjoaa yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa jäsenistölleen vuoden aikana useantyyppisiä virkistäviä pöytäjuhlia. Klikkaa tästä ja opi lisää.

Urheilutoiminta

Polho järjestää myös monipuolista urheilutoimintaa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan kokemukseen ja fyysiseen kuntoon katsomatta! Lisätietoa urheilusivulta.

 

Tiedettä ja kaljaa

Tiedettä ja Kaljaa, eli tuttavallisesti ”T&K”. Poliittisen historian
opiskelijoiden perinteikäs ja erittäin menestyksekäs keskustelutilaisuus, joka yhdistää akateemisen tason keskustelu rentoon ilmapiiriin, jossa kynnys vapaaseen keskusteluun ja kysymysten esittämiseen keskeisille yhteiskunnallisille vaikuttajille on aidosti matala. Gustav Hägllund vieraili T&K:ssa lokakuussa 2006. T&K on Polhon kruununjalokivi. Tilaisuus järjestetään perinteikkäästi ravintola Punavuoren Ahvenessa (osoiteessa Punavuorenkatu 12). Istumapaikkoja on yksityiskabinetin sallimissa puitteissa noin 30 (ensimmäisinä paikalle ehtineille) ja lisäksi seisomapaikkoja. Ei ilmoittautumista. Tilaisuuden kesto on yleensä noin kolme tuntia. Tilaisuuden kutsuvieraat nauttivat virvokkeensa ainejärjestömme laskuun ja muut osallistujat itsekustanteisesti. Arvovaltaisessa tilaisuudessa ovat vierailleet mm. professorit Matti Klinge, Juhani Suomi, Jaakko Hämeen-Anttila ja Kimmo Rentola sekä valtiotieteen tohtorit Erkki Tuomioja, Jukka Tarkka ja Jukka Seppinen sekä myös kenraali Gustav Hägglund ja yliasiamies Esko Aho.

Yhiksen kesätapaamiset

Kun opiskelijakollegoista erossa oleminen käy kesällä liian raskaaksi kesätapaamiset pelastavat päiväsi. Perinteinen kokoontumispaikka on alati hilpeä Tokoinranta.

Työelämäekskursiot

Polhon kotimaan toiminnan kulmakiviä ovat lukuisat ekskursiot. Niitä järjestetään mm. suurlähetystöihin, ministeriöihin, sanomalehtien toimituksiin, jne. Polholaisille tutuiksi ovat tulleet esimerkiksi Helsingin Sanomat, Suomen Kuvalehti ja Ulkoasiainministeriö.

Kulttuuritoiminta

Opiskeluvuoden aikana Polho järjestää jäsenistölleen monipuolisia kulttuuriekskursioita erilaisiin näyttelyihin, teatteriesityksiin ja elokuviin. Kulttuuritoiminnan vastuuhenkilönä toimii hallituksen kulttuurivastaava.

Valtsikan opiskelijatilassa Kuppalassa järjestetään lisäksi erilaisia kulttuuritapahtumia, joihin liittyy niin karaoken laulaminen, bändien esiintymiset, erilaisen elokuvatuotannon esittely yms.

Kesäisin järjestetään kulttuuribrunssi, joka on oivallinen tapa nauttia kauniista kesäsäästä, kulttuurista, hyvästä seurasta ja inspiroivasta ympäristöstä kuohujuoman ja muiden herkkujen äärellä.

Oppiaine- ja osastokahvit

Tavoitteena on, että laitoskahvit pyritään järjestämään ainakin kerran akateemisessa lukuvuodessa ja vastaavasti oppiainekahvit kerran lukukaudessa. Oppiainekahveille kutsutaan ainoastaan polholaisia ja laitoskahveille kaikki yhisläiset. Tilaisuuksissa ovat läsnä polhon hallituksen jäsenet sekä laitoksen henkilökuntaa, siis professorit ja muuta laitoksen henkilökuntaa. Tilaisuudessa on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun, jossa voi niin tutustua laitoksen henkilökuntaan ja johtokunnan opiskelijaedustajiin kuin esittää ehdotuksia ja kysymyksiä. Usein järjestetään myös laitoksen kehittämispäiviä, joissa toimitaan laitoskahvien tapaan pidemmän ajanjakson ajan. Kahvitilaisuuksien yhteydessä tarjotaan – uskokaa tai älkää – kahvia ja pullaa, kaiken lisäksi ilman eri maksua. Tervetuloa!

Opintopiirit

Polhon hallitus tekee vuosittain päätöksen rahanjaosta opintopiirien järjestämiseksi. Opintopiirit ovat vanhempien opiskelijoiden vetämiä pienryhmiä, joissa valmistaudutaan tiedekuntatenttejä varten. Piirien vetäjille maksetaan rahallinen korvaus. Opintopiirien vetäjien valinnasta tiedotetaan jokaisen kevätlukukauden alussa. Piirit tarjoavat vetäjilleen oivan mahdollisuuden harjoitella opetustaitojaan ja osallistujille yhteisen valmistautumisen tedaria varten.

Yhiksen pikkujoulut

Joulupukki vieraili Yhiksen DDR-teemaisissa pikkujouluissaYhiksen fuksien tulikoe on perinteisesti pikkujoulujuhlan järjestäminen. Tavanomaisesti tilaisuus on ollut yhiksen yleien tasonmukainen, eli erinomainen. Erilaisia teemoja, joita pikkujoulujen yhteydessä on havaittu, ovat mm. joulu Itä-Berliinissä, 1920-luku, taistolaisuus, vallankumous jne.

Vuosijuhlat

Polhon vuosijuhlat järjestetään vain kerran viidessä vuodessa, mutta kun vuosijuhlat järjestetään niin on kyse todella hyvistä juhlista! Viime juhlat järjestettiin vuonna 2010, joten seuraavat vuosijuhlat järjestetään vuosina 2015 ja 2020. Ainutkertainen kokemus – älä jätä välistä, mikäli sinulla on vain mahdollisuus osallistua!

 

 

YHTEISTYÖJÄRJESTÖT

Yhiksen alumnit

Niin, sinne me kaikki sitten päädymme, jos päädymme. Valmistumista lähestyvien kannattaa säilyttää yhteys rakkaaseen oppiaineeseen sekä opiskeluystäviin lähtemällä jo hysissä ajoin mukaan yhiksen alumnien toimintaan. Helpoin askel mukaan lähtemisessä on kirjautua mukaan alumnien sähköpostilistalle. Lisätietoa alumnien kotisivulta.

HOL

Historian opiskelijoiden liitto on suomalaisten historian opiskelijoiden foorumi, joka järjestää seminaareja sekä erimuotoisia tapahtumia suomalaisille historian opiskelijoille. Hyvä tapa tutustua suomalaiskollegoihin.

ISHA

ISHA-Helsinki on polhon linkki kansainväliseen ISHA:an (International Students’ of History Association). Helsingin osaston hallituksessa on usein myös polholaisia. ISHA Helsinki tarjoaa hyvän väylän tutustua humanistisen tiedekunnan historianopiskelijoihin. Kansainvälinen ISHA järjestää seminaareja ja yhden vuotuisen konferenssin (lue:suuri seminaari). Tapaamiset sijaitsevat ympäri Eurooppaa Suomesta Balkanille. Erinomainen tapa tutustua eurooppalaisiin historioitsijakollegoihin!

TERVETULOA MUKAAN!

Vastaa