Fuksisivu

Tervetuloa opiskelemaan Fysiikkaa!

Uudella opiskelijalla on edessään suuri muutos, kun hän siirtyy lukiosta yliopistoon. Yliopisto on suurimmalle osalle täysin uusi ympäristö. Suurin muutos lienee vastuun siirtyminen oppilaalle itselleen. Tämä vapaus on akateemisen maailman paras ja pahin puoli. Opiskelijan vapaus koskee niin opiskelua kuin vapaa-aikaakin.

Yliopistolla opetus on suurimmilta osin jaettu luentoihin ja laskuharjoitustilaisuuksiin, joissa käyminen on todella suositeltavaa ja tehokkaan opiskelun kannalta käytännössä lähes pakollista. Yleensä läsnäolo etenkin luennoilla on kuitenkin vapaaehtoista, eli poissaoloista ei seuraa mitään. Vapaa-ajan elämä on yliopistossa keskittynyt erilaisiin järjestöihin, osakuntiin ja harrastusseuroihin. Yliopisto ei itsessään erikoisemmin tue opiskelijoiden sosiaalista elämää, joten asiaan on itse kiinnitettävä huomiota. Ystäväsuhteiden syntymisessä ainejärjestöt, kuten Resonanssi, ovat monille korvaamattomia.

Resonanssi on fysiikan opiskelijoiden ainejärjestö. Pidämme huolta opiskelijoiden asemasta laitoksella, mutta ennen kaikkea olemme tapa tutustua toisiin opiskelijoihin. Järjestämme monia erilaisia tapahtumia, kuten elokuvakäyntejä, saunailtoja, peli-iltoja ja paljon muuta. Mikäli haluat osallistua toimintaan, se onnistuu helposti tulemalla mukaan mihin tahansa Resonanssin järjestämään tapahtumaan, joista ilmoitetaan etenkin Facebook-ryhmässämme (Resonanssi) ja sähköpostilistallamme. Toinen, ehkä jopa helpompi tapa on käydä luentojen välillä juttelemassa opiskelijahuoneellamme Physicumin ala-aulassa Unicafen keittiön takana. Opiskelijahuoneessa tunnelma on rento. Siellä voi juoda kupin kahvia, pelata erilaisia pelejä, kuten pöytälätkää tai shakkia, tai vaikkapa lukea Aku Ankkaa tai Helsingin Sanomia. Meistä hauskinta tietysti olisi, kun ottaisit osaa keskusteluumme, joka välillä karkaa yllättäville aihealueille. Etenkin perjantaisin.

Tervetuloa fysiikan laitokselle!

Resonanssin fuksivastaavat Lauri Kurki ja Tuuli Lehmusjärvi juhlatunnelmissa.

Lauri Kurki
Resonanssin ½ fuksivastaava
lauri.kurki@helsinki.fi
040 777 5157

Tuuli Lehmusjärvi
Resonanssin ½ fuksivastaava
tuuli.lehmusjarvi@helsinki.fi
040 831 8389