Tuutorit 2016

Tuutorivastaavat

Antton Luoma

antton.luoma@helsinki.fi
040 090 1830
”Olen Antton Luoma, Luonnontieteiden kandidaatti, jolla on jo neljä vuotta tähtitieteen opintoja takana. Toimin aktiivisesti mukana Meridiaanissa, Resonanssissa ja Etelä-Pohjalaisessa Osakunnassa. Kolmena syksynä tuutoroineena olen tällä kertaa tuutorivastaavana.”

Katri Nousiainen

katri.i.nousiainen@helsinki.fi
044 023 0498
”Olen Katri Nousiainen, kolmannen vuoden fyysikko ja Resonanssin toinen tuutorivastaava. Aiempi kokemus tuutoroinnista sekä viime vuoden fuksivastaavuus jättivät ruokahalun olla fuksisyksyssä jälleen mukana, vaikkakin eri tavalla. Minut voit myös pongata Mapun laskupajasta.”

Tuutorit

Johanna Lehtinen

Johanna, tai tuttavallisemmin Jollu, on ihastuttava kolmannen vuoden meteorologi Tampereelta, jonka tunnistaa (ainakin toistaiseksi) näyttävän tummanpunaisista hiuksistaan, joita on PALJON!
Johanna on mitä parhain pallopelikumppani, jonka elämän eliksiiriä ovat pople ja makaroonit ketsupilla. Tarpeen tullen tästä tytöstä lähtee hyvin paljon ääntä, esimerkiksi kaikkien kelta-mustien hyönteisten läheisyydessä.
Juuriensa ansiosta Johanna on kävelevä tampere-suomi-tampere -sanakirja, ja hänen kadehdittava työnsä koostuu tv:n katsomisesta kotisohvalla ja ilmaisista elokuvalipuista. Ps. Hey Gandalf, what’s the elvish word for Johanna?

Joula Siponen

Joula ”Jolo” Siponen on kolmannen vuoden geofyysikko kehä kolmosen sisäpuolelta, jonka lungi elämänasenne kantautuu lempinimeen asti. Elämän pienet nautinnot, kuten hyvä ruoka, musiikki ja elokuvat, aiheuttavat Joulalle suurempaa mielihyvää kuin monelle normikaduntallaajalle. Hän myös ilmaisee tyytyväisyytensä äänekkäästi: ”Tämä biisi! Tämä biisi! Jumantsukkeli!”.
Joula on arvoiltaan jokseenkin vihreä (lue: kiintiöhippi), ja hän potee suuria omantunnontuskia valtavasta juustokulutuksestaan ja lentokoneella matkustamisesta. Jos opiskelijan rahat riittäisivät, viettäisi Joula elämänsä jatkuvasti reissun päällä, emmekä enää koskaan näkisi häntä. #jolo

Aleksi Arola

Aleksi on kolmannen vuoden (ja yhden välivuoden pitänyt!) konstailematon geofyysikko. Aleksi on ahkera järjestöaktiivi sekä tunnollinen opiskelija, vaikkei näitä kahta persoonaa hänessä aina erota toisistaan. Kirkonpenkistä tätä ex-rauhanturvaajaa ei kuitenkaan ole veistetty, sillä hänen suustaan voi kuulla mitä härskeimpiä tarinoita.
Ehkä haastavinta Aleksin kanssa on hänen tunnistaminen miltein-identtisestä veljestään Eemilistä. Kannattaa olla varovaisia kummalla nimellä kutsuu, tai saa kestää kuittailuja. Varo myös avaamasta keskustelua painista tai muusta urheilusta, muuten sitoudut loputtomaan keskustelun lähteeseen.

Sasu Karttunen

Sasun kesäpäivät kuluvat lihatiskiä päivystäen. Onneksi pulleat purjeet ja satamissa odottavat himokkaat baarit pitävät miehen mielen virkeänä. Tämän toisen vuoden meteorologin ei myöskään tarvitse pelätä pieleen meneviä sääennusteita, sillä Leppäsuon lempeät kolot ottavat hänet usein hellään huomaansa.
Sasua kannattaa lähestyä aina kun uskallus siihen riittää, koska tällöin korviisi kantautuvaa juorupläjäystä et halua jättää väliin. Vilkaskielisimmätkin juoruakat jäävät hänen rinnallaan sanattomiksi. Täytenä mysteerinä Sasu kuitenkin pidättää tiedon siitä, mistä hän opintomenestyksensä taikoo.

Riina Aapasuo

Riina on toisen vuoden teoreettinen fyysikko, tiedemaailmaan soluttautunut humanisti, kielinörtti, taiteilija, noppien metsästäjä ja ammattiporilainen™. Jälkimmäisin tarkoittaa sitä, että hän voi samassa lauseessa kehua asuasi ja naurahtaa eksoottiselle murteellesi, mutta älä pelästy, hän kyllä pitää fukseistaan hyvää huolta.
Vaikka Riina on pieni ja pippurinen, hän on luonteeltaan kanelipulla, kiihtyy keskusteluissa aliarvostetuista tiedenaisista, fanittaa Jane Austenia ja elää kirpputoreilla. Keskustelu Riinan kanssaan on helppoa ja hänen päättäväinen asenteensa auttaa sinua saamaan hyvän alun opinnoillesi.
Riinalta saat hyvät kirppisvinkit, ilmaisen ruuan koordinaatit ja apua laskareihin koska hän on myös peruskurssiesi assari.

Ilmo Salmenperä

Kolmannen vuoden tähtitieteilijä Ilmo tunnettiin aiemmin villistä hiuspehkostaan, kunnes hän ajeli sen humalassa pois.
Onneksi luottolätsä sopii myös miehen uuteen lookkiin. Ilmo on aktiivinen Meridiaanin hallituksen jäsen ja Kumpulan speksin tekniikkavastaava. Ilmon teatraalinen puoli ei rajoitu vain Speksin harjoituksiin, vaan tällä kaverilla on tapanaan myös kadota mystisesti mukavasti vietetyn illan jälkeen.
Ilmosta saat myös oivan strategiapelikaverin, kunhan vain muistutat häntä ajoissa (mutta ei liian paljon etukäteen) saapumaan paikalle pelaamaan. Muuten Ilmo heplosti nukkuu ajnkohdan yli tai saapuu väärään aikaan.
”What shall we do with the drunken ilmo?”

Emma Mannfors

Maisterivaiheen opiskelija Emma kartuttaa tietouttaan tähtitieteestä. Tämän valonnopeuden ekspertin käsittelyssä Resonanssin pöytäkirjat kirjoittavat itse itsensä ja haalarimerkit löytävät paikalleen kuin taikaiskusta. Emman sormilla hommat hoituvat käden käänteessä, minkä Resonanssin hallituskin on saanut huomata. Oh:lta kantautuvaa savunhajua ei siis tarvitse säikkyä, koska se aiheuttuu tehokkaan sihteerin sorminäppäryydestä. Sormien tehokkaan käyttämisen Emma on oppinut rapakon toisella puollella, josta hän on ansiokkaasti hankkinut itselleen hauskan hatun vappua varten. Tuomiokirkolta Emma onkin siis helppo erottaa sinisen hattunsa ansiosta.
Hattu sointuu mukavasti Emman hiuksiin, jos joku on kärryillä minkä väriset hiukset neidolla milläkin hetkellä sattuu olemaan.
Ps. Jesus Valanas.

Miika Rasola

Miika on kolmannen vuoden teoreettinen fyysikko pienestä takapajulasta nimeltä Vampula. Tämän hymyrikkaan, rauhallisen herrasmiehen voi löytää päivisin kovan opiskelun ääreltä Kumpulasta. Älä kuitenkaan anna ahkeran opiskelijan ulkoasun huijata, sillä tämä perhonen viettää mielellään myös arki-iltojaan Klusterilla.
Miika toimii tänä vuonna fysiikan peruskurssien assarina, joten häntä saa luvan kanssa ahdistella fysikaalisilla kysymyksillä. Järjestötoiminnasta hän kiinnostui toisena vuotenaan ja on nyt aktiivinen toimija Resonanssin hallituksessa.
Kumpulan ulkopuolella Miika on oman elämänsä McGyver, eli jos kaapin ovesi ovat vinossa tai autosi jumissa parkkihallissa, niin ei hätää – kutsu vain Miika hätiin!

Sofia Santapukki

Sofia rakastaa kaikkea söpöä kuten teetä, lintuja, sekä ruokaa. Hänet onkin erittäin helppo lahjoa ilmaisen ruuan avulla. Ellei Sofia ole syömässä hänet löytää helpoiten metsästämästä söpöjä haalarimerkkejä papukaijojen avustuksella. Fuksivuoden osalta Sofian ehdoton lempitapahtuma on KJYR, jonne tämä toisen vuoden meteorologi varmasti myös jatkossakin eksyy.
Tämä kaikki touhuaminen kuitenkin saa hänet hyvin väsyneeksi eikä inhimillinen unirytmi kuulu hänen vahvuuksiinsa. Sofiaa ei todellakaan kannata härnätä liiaksi tai hän paljastaa sisäiset karatetaitonsa, jotka piiloutuvat vain silloin kun hänen käteensä asettaa uuden kupillisen teetä.

Tony Ylönen

”Morjens, mää oo Tony”, sanoisi Tony tervehtiessään sinua, vaikka onkin oikeasti elänyt koko ikänsä Helsingissä. Murteensa tämä wannabe-porilainen on napannut Satakuntalaiselta Osakunnalta, jossa hän asustaa pienessä 8,5 neliön boksissaan kanssa-asustajiensa puhetta ihannoiden ja dating sim -peleistä nauttien.
Hyvin aktiivisena järjestötoimijana Tony toimii yhtenä Resonanssin fuksivastaavista, ja on myös Resonanssin, Meridiaanin ja Akateemisten Seksipositiivisten hallituksissa. Tony on aina intoa täynnä, siksi löydätkin hänet mitä luultavimmin kampukselta siistissä vaatetuksessa hymy korvissa asti opiskellen. Toisaalta hänet saattaa myös löytää klusterilta pongipöydän äärestä valittelemasta asioista, joita täytyisi vielä samana iltana tehdä.
Tony on toisen vuoden teoreettisen fysiikan opiskelija, joka ehkä hieman selittää hänen epäilyttävää veljeilyään myös Physicumin lounaispuolella. Tony hengaa niin paljon maagien kanssa, että osaa varmasti jo itsekin loitsun jos toisenkin. Tequilos Maximus!

Jan Falck

Jan on neljännen vuoden fyysikko, joka on kotoisin Siilinjärveltä, Kuopion läheltä, ja puheenparsi on sen mukaista: runsasta ja ”viännettyä”. Maastoutumisvärejä pukeutumisessaan suosiva ja luonnostaan kuuluvalla äänellä varustettu Jan saattaa välillä muistuttaa armeijan komentajaa, mutta tämän ei pidä antaa hämätä – todellisuudessa Jan on lempeä sielu!
Tänä syksynä Jan assaroi toista kertaa fuksikurssi-Mapua ja häntä ei omien sanojensa mukaan haittaa, vaikka tuutori-assari -raja vähän hämärtyisikin. Vapaa-ajallaan Jan harrastaa roolipelaamista, ja käsistään kätevä mies ompelee ja nikkaroi harrastukseen tarvittavat asusteensa itse.

Susanna Hällsten

Jos näet jonkun tanssivan keskellä Physicumin käytävää, olet todennäköisesti törmännyt Susannaan. Eläin- ja ihmisystävällinen Susanna muutti sivistykseen pariin Helsinkiin kyllästyttään metsästämään tofua Sipoon korvesta. Nykyään tämän itsensä ilmaisemiseen tottununeen opiskelijan voi löytää Kumpulan speksin tanssiharjoituksista ja esityksistä.
Susanna tunnetaan myös hartaana elokuvien ja animaatioiden ystävänä, mikä ilmenee usein hänen vaatetuksessaan. Kaiken muun touhuamisensa lomassa Susanna opiskelee myös toista vuotta fysiikkaa.

Taavi Heikkilä

Taavin on tiettävästi teoreettisesti suuntautunut fyysikon alku, joka omaa myös taiteellisia lahjoja. Jos Taavin olemus pitäisi kiteyttää kolmeen sanaan, ne olisivat: boheemi, kultturelli ja innovaatiokeskeinen. Hänet voi nimittäin bongata saman päivän aikana niin ahertamassa laskareissa, Ateneumin näyttelystä kuin skumppalasi kädessä piknikiltä.
Taavilta kannattaa myös kysyä menovinkkejä Helsingin kulttuurielämään ja antautua keskusteluun polttavimmista politiikan sekä yhteiskunnan ilmiöistä.

Antti Pirttikoski

Antti ”Piltti” Pirttikosken käsi on vakaa kuin lääkärillä täydellisestä jännityksestä huolimatta. Tämä on todettu niin Huojuvassa tornia kuin Läpsyä pelatessa, kun hänen vastustajansa ovat tulleet piestyiksi.
Antti on fysiikkaa pääaineena opiskeleva musiikki- ja kirjaihminen, joka saattaa löytää rentoutuksensa vaikkapa Sodan ja rauhan sivuilta. Hänen harrastuksensa ovat moninaiset ja yllättävät välillä ystävänsäkin: niitä löytyy aina melonnasta tänä kesänä aloitettuun frisbeegolfiin asti.
Antti kuuluu huhujen mukaan tietävän keskustan halvimmat paikat ostaa irtokarkkeja. Lisäksi hän ymmärtää kirpeiden kolakarkkien tärkeyden.

Teo Korhonen

Teo on toisen vuoden fyysikko, josta yritettiin pitkään kasvattaa kotioloissa humanistia. Onneksi Teo kuitenkin näki valon ja päätyi Kumpulan kampukselle, missä hän häikäisee tiedoillaan ja taidoillaan. Tämä tunnollinen opiskelija toivoo pääsevänsä jakamaan tietämystään myös fuksien kanssa ja opastamaan heitä opintojensa alussa kuitenkaan hauskanpitoa kokonaan unohtamatta.
Helsingistä kotoisin oleva Teo on muun muassa musikaalisesti lahjakas, aina siististi pukeutunut, perillä ajankohtaisista asioista sekä kirja- ja elokuvatietäjä. Hänellä on myös kokemusta vapaaehtoistyöstä nuorten ja lasten parissa.
Mielenkiintoinen keskustelu odottaa siis varmasti osapuoliaan!

Markus Riskumäki

”Se kala… Eiku ei kala, mut nisäkäs joka näyttää kalalta. Tää on verbi. Viimenen tavu on se hedelmä Se on myös miesten hiustyyli”
Tämä Pohjanmaan lakeuksilta Jalasjärveltä kotoisin oleva toisen vuoden tähtitieteilijä keräsi ensimmäisenä vuotenaan fuksipassimerkintöjä niin suurella intohimolla, että olisi varmaan vaihtanut oman mummonsakin fuksipassimerkintään.
Resonanssin ahkeran lanipeikon löytää helpoiten luonnollisesta elinympäristöstään pongipöydän äärestä, OH:lta kahveja keittelemästä tai jopa puheenjohtamasta Akateemisia Seksipositiivisia. Kumpulassa Markuksen tunnistaa etsimällä kampuksen hienoimman jesarikoristeisen kahvimukin. Olipa mielessäsi siis fuksivuoden kurssit taikka oikeaoppinen juustojen pakkaaminen, Markukselta löytyy varmasti neuvoja ongelmaan kuin ongelmaan.

Ilja Pippa

Ilja comes from a small city called Porvoo near Helsinki. He’s a second year theorethical physics student. You’ll recognize Ilja from his height of 191cm and colourful hair (at the moment turquoise but who knows when that’ll change). He speaks both Finnish and Russian as a mother tongue, is fluent in English and will also respond to Swedish.
Ilja might seem quiet and hard to talk to, but a conversation with him will make both yours and his day. Ilja loves music and space, and he will record anything on his phone and mix a song from it.

Jami Rönkkö

Jami is a fourth year theoretical physicist, and originally from Hämeenlinna, a smaller city which sits a bit north of Helsinki. Calm by nature, his trademark move is a golden smile, which often follows a spout of confused looks. Though forgetful, he’s a trustworthy guy and getting to know him should be a priority.
Jami’s time is best spent in a sauna, and he laments the fact that he can’t study in one (books and electronics can’t handle the heat like he does). As an avid member of both KSI and Resonanssi, he contributes much of his time to them. And if getting fit is your thing, you should buddy up with him on a trip to the Kumpula Unisport. Spot him and things might just heat up in the sauna afterwards. This guy has your back.

Tomi Vainio

Tomi is a third year physicist and an active member of Resonanssi. He is a half-Finnish half-American and fluent in both English and Finnish, but somethimes forgets Finnish words. One of Tomi’s hobbies is flying a small plane, but otherwise his intrests are quite ordinary, and consist mostly of Tequila, Tinder and gym.
The level of Tomi’s intoxication and the quality of his jokes are inversely proportional. But we must forgive him this flaw, because Tomi comes from a town called Kerava, and everybody in Finland knows that one can not be quite alright after one has lived in Kerava.