Tuutorit 2017

 

Tuutorivastaavat

 

Veera Leppänen

 

veera.a.leppanen@helsinki.fi
050 430 5158

Veera ”Beera” Leppänen on neljännen vuoden geofyysikko tai fyysikko, vaiko opettaja? Beeran villi ja vapaa elämänasenne on jotain mistä me kaikki voisimme oppia hieman rentoutta elämään. Beera kulkee sinne minne beer kuljettaa, eikä murehdi pienistä, joskin liftaamalla eteneminen saattaa joskus hidastaa matkantekoa. Välillä taas vauhtia on niin, että hampaatkin lentelee. Tämä pieni tyttö saattaa aluksi hämätä sinua, mutta kannattaa varoa. Pieni, mutta pippurinen todellakin kuvaa Beeraa!
Beeran kanssa voit ajautua tuntikausia kestävään kiivaaseen keskusteluun seksuaalisuudesta tai tasa-arvosta. Beera onkin Akateemisten Seksipositiivisten (ASP) puheenjohtaja ja hänellä on rautainen kokemus ainejärjestöistä vuosien varrelta. Beeralta saat siis neuvoja monenlaisiin ongelmiin. Parhaita paikkoja löytää tämä vapaa sielu on opiskelijahuone ja klusteri kellonajasta riippuen.

Tony Ylönen

 

tony.ylonen@helsinki.fi
044 322 2872

Resonanssin toinen tuutorivastaava Tony on valloittava kolmannen vuoden teoreettinen fyysikko, joka on helppo tunnistaa leppeästä, osakunnaltaan poimitusta satakuntalaismurteestaan. Tony on eräänlainen yli-ihminen, sillä hän tuntuu ehtivän tehdä enemmän asioita kuin normaali fyysikko – hanskassa on niin opiskelu kuin järjestötoimintakin. Tony kuuluu Resonanssin ja Matlun hallituksiin, ja hän on juurikin oikea ihminen neuvomaan, jos järjestötoiminta kiinnostaa. Tonyn saatat tavata myös Mapujen laskupajasta.
Tonylla on järjestöissä enemmän virkoja ja nakkeja kuin hänen sormensa riittävät laskemaan, mutta kiireistään huolimatta hänellä riittää aina aikaa kavereilleen – joihin taitaakin kuulua (ainakin melkein) koko tiedekunta. Kaikki pääaineesta riippumatta tuntevat tämän sosiaalisen jätkän, ja hän varmasti valloittaa sinutkin muutaman minuutin jutustelulla puolelleen. Tonya hauskempaa, luotettavampaa ja sydämellisempää tyyppiä et takuulla löydä.
Tonyn sydän on fuksianpunainen, ja hän välittää suuresti kaikista fyysikoista, etenkin pienistä fukseista.

 

Tuutorit

 

Riina Aapasuo

 

Riina on kolmannen vuoden teoreettinen fyysikko, tiedemaailmaan soluttautunut humanisti, kielinörtti, taiteilija, noppien metsästäjä ja ammattiporilainen™. Jälkimmäisin tarkoittaa sitä, että hän voi samassa lauseessa kehua asuasi ja naurahtaa eksoottiselle murteellesi, mutta älä pelästy, hän kyllä pitää fukseistaan hyvää huolta.
Vaikka Riina on pieni ja pippurinen, hän on luonteeltaan kanelipulla, kiihtyy keskusteluissa aliarvostetuista tiedenaisista, fanittaa Jane Austenia ja elää kirpputoreilla. Riina on myös kunnostautunut tomaattivauvojen hoidossa. Keskustelu Riinan kanssaan on helppoa ja hänen päättäväinen asenteensa auttaa sinua saamaan hyvän alun opinnoillesi. Riina on stack-kauhukaksikon toinen jäsen ja häntä voikin syyttää vaikeista fukseja piinaavista tehtävistä.
Riinalta saat hyvät kirppisvinkit, ilmaisen ruoan koordinaatit ja apua laskareihin, koska hän on myös peruskurssiesi assari.

Tuuli Tervala

 

Jos joskus tapaat energisen ja iloisen ihmisen, niin se saattaa olla (myötä)Tuuli Tervala! Tuuli on aina valmis auttamaan sinua ongelman kuin ongelman kanssa ja hoitaa aktiivisesti tiedottajan virkaa Resonanssissa. Tuuli hoitaa myös miljoonaa muuta hommaa järjestösaralla, ja onkin oikea Resonanssin työmyyrä.
Kuten Tuulit yleensä, Tuuli rakastaa tuulivitsejä, joten niitä kannattaa kertoa mahdollisimman paljon. Näin tuuli kääntyy sinulle suotuisaan suuntaan. Tuulin saattaa joskus kohdata tekemästä venytyksiä, joiden pelkkä katsominen saa nivelet natisemaan. Tämä johtuu Tuulin sydäntä lähellä olevasta joukkuevoimisteluharrastuksesta.
Tuulin opiskeluista ei tiedetä juuri mitään. Häntä ei useinkaan havaita tekemässä laskareita tai tuskailemassa kursseista. Ilmeisesti tämä tasapainoilija sovittaa opiskelun ja muun elämän yhteen niin taitavasti, ettei siitä tarvitse edes valittaa. Vaikka näin aktiivisesta ihmisestä voisi luulla toisin, voi Tuulin löytää yllättävän usein myös Klusterilta.

Iina Jokinen

 

Iina Jokinwn (kirjoitusasu tarkoituksellinen) on N:nnen vuoden fysiikan opettajaopiskelija ja tuleva tieteentekijä, joka hämmentyy aina siitä, kuinka nuorilta lukiolaiset nykyään näyttävät. Iina on ahkera järjestöaktiivi (lue: häseltäjä) ja pitkälle juurtunut kasvis Conduksessa. Näiden piirteiden lisäksi hän on myös erinomainen opiskelija. Iina on Robin-fani ja tykkää uida ilman uimapukua, ja vappuna hänet voi bongata kulkemassa taksilla kodin ja Amarillon väliä ja nukkumassa hotelleissa.

Santeri Paajanen

 

Santeri Paajanen on toisen vuoden mahdollisesti teoreettinen fyysikko. Santeri opiskelee ahkerasti, ja hänet voikin usein löytää kampukselta tekemässä laskareita. Ei kuitenkaan kannata hämääntyä. Hän juo sinut helposti pöydän alle sanalla fysiikasta väitellen, jos et ole varovainen. Santeri keinuu järjestöaktiivin ja satunnaisen osallistujan rajoilla. Nähtäväksi jääkin nieleekö järjestöelämä Santerin vai jatkaako hän intensiivistä opiskelua.

Sakari Väkevä

 

Sakari “Sakke” Väkevä on 5. vuoden opiskelija, joka tuskin nukkuu öisin. Hänellä on aivan liikaa noppia omiin tarpeisiinsa, mutta järjestöhommia tulee silti tehdyksi milloin missäkin järjestössä. Sakke on henkeen ja vereen savolainen, mikä näkyy hänen kierosta loikastaan geologian puolelle. Sakke on fuksille olkapää tai ihan mikä tahansa, johon voi nojata opintoihin, ainejärjestöasioihin, sekä Susikoira Roihin liittyvissä huolissa ja murheissa.
Sakari on toiminut menneisyydessään Geysirin puheenjohtajana, ja tänä vuonna hän on kunnianarvoisa Savolaisen osakunnan toiminnanjohtaja.

Juho Nylund

 

Juho Nylund on toisen vuoden teoreettisen fysiikan opiskelija Porista. Juho pitää taiteesta (hän kävikin taidekoulua monta vuotta), elokuvista ja erinäisistä panimo-oluista. Saatat päätyä kuulemaan pitkiäkin keskusteluja Itävallan keisareista, Schopenhauerista tai kameran käytöstä tarinankerronnallisena elementtinä hänen seurassaan. Juho on myös Resonanssin kulttuurivastaava ja järjestää ”Punkkua ja piirtämistä”, nimensä mukaisesti punkun juontia (joka on toki vapaaehtoista, jos sitä ei halua) ja piirtämistä fyysikoiden opiskelijahuoneella. Jos päädyt hyviin väleihin Juhon kanssa saatat päästä syömään itse tehtyä ja herkullista pizzaa.

Aleksi Arola

 

Aleksi on viidennen vuoden konstailematon geofyysikko. Aleksi on jämäkkä puheenjohtaja sekä tunnollinen opiskelija, vaikkei näitä kahta persoonaa hänessä aina erota toisistaan. Kirkonpenkistä tätä ex-rauhanturvaajaa ei kuitenkaan ole veistetty, sillä hänen suustaan voi kuulla mitä härskeimpiä tarinoita. Ehkä haastavinta Aleksin kanssa on hänen tunnistaminen miltein-identtisestä veljestään Eemilistä. Kannattaa olla varovaisia kummalla nimellä kutsuu, tai saa kestää kuittailuja. Varo myös avaamasta keskustelua painista tai muusta urheilusta, muuten sitoudut loputtomaan keskustelun lähteeseen.

Tuuli Lehmusjärvi

 

(vasta)Tuuli Lehmusjärvi on toisen vuoden ehkä geofysiikasta kiinnostunut fyysikko. Hänet voi tunnistaa keltaisesta takistaan ja fuksivuonna saamastaan lempinimestä. Tällä musikaalisella ja käsistään taitavalla tuutorilla on hyvin kantava ääni, jota ei kuitenkaan (aina) kannata pelästyä. Tuulia voi olla välillä vaikea ymmärtää joko savon murteen tai liiallisen voimajuoman nauttimisen takia.
Koko fuksivuoden kestäneestä ahkerasta harjoittelusta huolimatta hän ei vieläkään osaa pelata pongia. Tämä Resonanssin puolikas fuksivastaava pitää kuitenkin pallon heittelystä, joten hänet kannattaa haastaa peliin helpon fuksipassimerkinnän toivossa! Hän tykkää tuulivitseistä, joten mitä enemmän niitä kerrot, sitä parempi.

Jan Falck

 

Jan on valloittavan leppoisa viidennen vuoden fysiikan opiskelija. Vuodesta toiseen hänellä riittää intoa ja sydäntä kaitsea uusia fukseja fysiikan maailman kiemuraisiin koukeroihin.
Jan on kotoisin hyvin pitkältä Itä-Suomesta, melkein susirajalta saakka. Tämä näkyy ja etenkin kuuluu hänen rempseässä murteessaan, joka valloittaa kylmemmänkin ihmisen sydämen rentoudellaan. Janin kanssa kannattaakin jutustella ihan mistä vaan. Erityisen hyvän keskustelun saatat saada aikaan, kun otat esille esimerkiksi roolipelaamisen, joka on yksi Janin harrastuksista.
Janiin voit törmätä tuutoroinnin ja OH:n lisäksi mapun laskareissa, sillä hän toimii tänäkin vuonna assarina kurssilla. Jania voit kiittää myös mapun Stack-tehtävistä, sillä hän käytti kuluneen kesänsä niiden puurtamiseen.

Joona Pankkonen

 

Tämä teoreettisen fysiikan reipas ja matemaattisesti hyvin älykäs opiskelija on kotoisin Kirkkonummelta. Hän on toisen vuoden opiskelija, mitä on vaikea uskoa ihailtaessa Joonan haalareita, joissa on joidenkin asiantuntija-arvioiden mukaan jopa toista sataa haalarimerkkiä. Joonan ehdoton lempikappale on muuan laulu Intian kuusta, jonka laulamisesta hän ei nauti ainoastaan akateemisissa pöytäjuhlissa vaan tilaisuuden koittaessa myös niiden ulkopuolella kanssaihmistensä ilahduttamiseksi. Joonan suosikkiharrastuksiin kuuluu matemaattisen nerouden harjoittamisen ja laadukkaiden lager-oluiden lisäksi koaksiaalikaapelien kriittinen vertailu laskuharjoitusten tauottamiseksi.

Miika Rasola

 

Miikasta triviaalisti nähdään, että hän on neljännen vuoden teoreettinen fyysikko, joka on kotoisin pienestä takapajulasta nimeltä Vampula. Älä kuitenkaan anna ahkeran opiskelijan ulkoasun huijata, sillä tämä perhonen viettää iltojaan usen viikonpäivästä riippumatta Klusterilla ottamassa pataan fukseilta beer pongissa. Hän on aktiivinen järjestötoimija, Resonanssin varapuheenjohtaja sekä pehmisvastaava. Jos mielesi siis tekee opiskelijahuoneen pehmiskoneen pehmistä, käänny Miikan puoleen. Miikan herkkua on floridan broileri, vaikka hänellä on sanan tuottamisessa usein vaikeuksia (varsinkin sitseillä).

Peetu Ihalainen

 

Peetu on toisen vuoden fysiikan opiskelija, joka tykkää pyöräilystä, käpistelystä ja kuluttaa mieluusti vapaa-aikaansa internetin ihmeellisessä maailmassa. Tämän fiksun tamperelaisen fyysikonalun löydät todennäköisimmin opiskelijahuoneelta kahvikupposen ääreltä tai opiskelijatapahtumien osalta KJYR:ltä sekä Limeksen approilta. Rankkojen laskarisessioiden aikana Peetu tykkää piristää opiskelijakavereitaan hauskan täyteisillä fysikaalis-matemaattisilla vitseillänsä.

Sasu Karttunen

 

Sasun kesäpäivät kuluvat simulaatiotiskiä päivystäen. Onneksi pulleat purjeet ja satamissa odottavat himokkaat baarit pitävät miehen mielen virkeänä. Tämän kolmannen vuoden meteorologin ei myöskään tarvitse pelätä pieleen meneviä sääennusteita, sillä Leppäsuon lempeät kolot ottavat hänet usein hellään huomaansa.
Sasua kannattaa lähestyä aina kun uskallus siihen riittää, koska tällöin korviisi kantautuvaa juorupläjäystä et halua jättää väliin. Vilkaskielisimmätkin juoruakat jäävät hänen rinnallaan sanattomiksi. Täytenä mysteerinä Sasu kuitenkin pidättää tiedon siitä, mistä hän opintomenestyksensä taikoo. Tänä vuonna Sasu on myös ylevässä Synopin puheenjohtajan roolissa.

Janina Taurinen

 

Janina Taurinen on toisen vuoden meteorologian opiskelija, jonka voi usein löytää seisomasta luentosalin takaosasta. Tieteellisestä alasta huolimatta hän on kuitenkin myös varsinainen taiteilijaihminen. Lisäksi kaikennäköinen urheilu on Janinan mielipuuhaa, pyöräilyn ohella erityisesti tanssi ja jooga. Ruoanlaitto on yksi hänen vakiintuneimmista ajanviettotavoistaan ja jos jotain haluaa Janinan kanssa tehdä, ei kokkaaminen koskaan ole poissuljettu vaihtoehto.
Mainattakoon myös, että matkustaminen on hurjan ihanaa ja uudet kulttuurit, maisemat ja ihmiset tekevät Janinan suunnattoman onnelliseksi. Erityisesti Espanjalla on aina paikka Janinan sydämessä. Vaikka Janina onkin urheilullinen ja kulkee lähes joka paikkaan pyöräillen, ei häntä tämän takia pidä pelätä sillä hän on muuten aivan normaali ja helposti lähestyttävä, sekä erittäin fuksiystävällinen.

Mikael De Meulder

 

Mikael ”Mikki” De Meulder on raumalaislähtöinen toisen vuoden fyysikko. Mikillä on puhevika nimeltään rauman murre, joten jos et saa selkoa hänen puheestaan, vika ei välttämättä ole sinussa. Vaikka näkisit Mikin kuudelta aamulla laulamassa sydämensä pohjasta Joutsenlaulua Klusterilla, tämä ei tarkoita etteikö hän löytäisi tietään laskareihin kahdeksaksi aamulla. Mikäli tarvitset apua asiassa tai toisessa, Mikin voit aina löytää kampukselta opiskelemasta tai opiskelijahuoneelta pelaamasta pöytälätkää. Harrastuksensa, purjehduksen, vuoksi saattaa olla Mikki merihädässä. Tämä amiraali pitää myös suosikkiruokaansa liittyvää uunimakkara-aiheista blogia.

Eerika Roivas

 

Eerika ”Eeka” Roivas on toisen vuoden fyysikko jota kiinnosti tähtitiede niin paljon että päättyi vahingossa Meridiaanin hallitukseen ja myös Meridiaanin fuksivastaavaksi, hupsis. Silloin kun vitsisi kääntävät muiden katseet muualle niin Eekalta saat varmasti naurut. Jos jäi jotain Muumeista epäselväksi kannattaa bongata Eeka apuun sillä, silloin kun häntä ei kampuksella tai Klusterilla näy niin on hän mitä varmemmin kotona katselemassa Muumeja. Oli siis ongelmasi mikä tahansa, tämä innokas ja aktiivinen fyysikonalku tarjoaa tukea ja neuvoa, aina hymyssä suin.

Lauri Kurki

 

Lauri on toisen vuoden raskaan sarjan tamperelainen teoreettinen fyysikko, jota eivät laskarit liiemmin stressaa. Tämän suloisen ja urheilullisen fyysikkopojan ruokavalio koostuu pääasiallisesti Kampin pippurin pitsoista, joiden tyhjät laatikot muodostavatkin jo kaltevan tornin. Lauri harrastaa jalkapalloa intensiivisesti ja on yliopistomaailmassa siirtynyt myös toiseen pallopelien kuninkaaseen: beer pongiin. Tämän valkoisen Ronaldon voi siis löytää ruohokentiltä, Klusterilta tai jopa opiskelijahuoneelta jääkiekkokaukalon ääreltä.
Lauri toimii puolikkaana Resonanssin fuksivastaavana, ja aktiivisena Resonanssin hallituksessa.

Alisa Halonen

 

Toisen vuoden alunperin pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva fyysikko kävi kokeilemassa Seinäjoella asumista, mutta tajusi kuitenkin Helsingin olevan ainoa oikea paikka opiskelulle. Keväisin Alisaa ei paljoa näy, sillä ahkeran opiskelun ohella hän käy tanssahtelemassa tiuhaan tahtiin Kumpulan speksin harjoituksissa. Alisa rakastaa matkustelua, joten ei yllätä, että hän on lähdössä lomille milloin Filippiineille ja milloin Siperiaan. Saattaa hän myös Seinäjoellekin välillä eksyä.
Kissakuvat ovat Alisalle kuin kissanminttu kissalle. Varo siis näyttämästä niitä tälle hullulle kissanaiselle, sillä silloin lässytyksestä ei tule loppua. #crazycatlady

International tutors

 

Emma Mannfors

 

Emma is an astronomy major and also your local, warmhearted cat lady. She fills the room with not only rainbows and tolerance but also knowledge, having achieved a masters degree in an entirely different faculty before moving on to galaxies (and even more galaxies). Emma is an experienced tutor and you’ll be well taken care of.. She is active in student organizations, and is the vice chair of Meridiaani as well as the international coordinator (among many other roles) in Resonanssi.

Ilja Pippa

 

Ilja is a third year theoretical physics student from a small city named Porvoo. Ilja speaks Russian and Finnish as a mother tongue, but is also fluent in English and speaks Swedish. You can recognize Ilja by his colorful hair. Ilja is on the board of Meridiaani, the astronomy students’ organization. He may be quiet at first but he is great company.

Linnea Keltanen

 

Linnea is a third year meteorology student from Helsinki. She is very active in student life, and is a secretary for both the physics student organization, Resonanssi, and the meteorology students’ organization, Synop. Linnea is friendly and easy to talk to. She has three Russian Blue cats.

Eetu Rimo

 

Eetu is a third year meteorology student coming from the northern parts of Finland. After the winds blew him south, Eetu has been very active in student organisations. He is the publicist of both Synop and Kumpula Science International as well as an active in Resonanssi and ESN Uni Helsinki. He’s the man to meet if you’re interested in international student organisations and the various activities that they provide. All in all there’s a lot to learn from him, so hit him up and you’ll surely find common ground, be it sports or weather phenomena.

Svenskspråkiga tutorer

 

Aslak Fellman

 

Aslak studerar fysik för andra året. Han är från Lappland, närmare bestämt Muonio. Det ligger såpass långt norrut att Rovaniemi där anses som mellersta Finland. Förväxla honom inte med en Same ifall ni ser honom gå omkring i konstiga kläder, han har troligen varit på någon tillställning som kräver utklädnad. Såna gillar han, tillsammans med alla andra evenemang, fester och dylikt. Även om han deltar i mycket utanför studierna så finner man honom i tid i Universitet alla gånger, om inte så har han en förmåga att dyka upp när man minst anar.

Daniel Holmberg

 

Daniel är andra årets fysiker som hittade sin väg från Ekenäs till Helsingfors. Denna hurtiga kille trivs lika bra på gym, fest o föreläsning. Daniel är alltid redo för et nytt äventyr. Och när han från sina äventyr hinner, kan man hitta honom i kafferummet på universitetet, där han löser ”skojiga” fyssa uppgifter eller spelar kort.