Sosiologian alumnineuvosto presents: keskusteluilta nuorisotyöttömyydestä

Kiinnostaako sinua nuorisotyöttömyys ja sen hoito? Mietityttääkö oma tuleva työllistyminen? Löydä vastauksia hyvässä seurassa – tule keskustelemaan aiheesta kahden asiantuntevan sosiologikuoman johdolla!

Sosiologian alumnineuvosto ilahduttaa kevään kunniaksi kaikkia nykyisiä, entisiä ja tulevia sosiologeja tarjoamalla tilaisuuden nauttia illasta ja pureutua ajankohtaiseen aiheeseen hauskassa ja moniammatillisessa seurassa.

Nuorisotyöttömyydestä saapuvat keskustelemaan tuopillisen äärellä Katja Rajaniemi ja Jaana Lähteenmaa. Katja on Helsingin yliopistosta vuonna 2014 valmistunut sosiologi, joka työskentelee projektipäällikkönä Vantaan kaupungin monialaisessa nuorisopalvelukokonaisuus Ohjaamossa. Jaana puolestaan toimii tutkijana sosiaalitieteiden laitoksella, ja hänen erityisalaansa ovat nuorisotyöttömyys ja siihen puuttumisen uudet keinot.

Ota siis tuoppi tai limu tassuun ja liity seuraan Ølhus Københavnissa (Kalevankatu 3) ke 6.4.2016 klo 18 alkaen!

Posted in Sekalaista | Comments Off on Sosiologian alumnineuvosto presents: keskusteluilta nuorisotyöttömyydestä

Tervetuloa ideoimaan alumnitoimintaa!

Kiinnostaako alumnitoiminta? Onko sinulla ideoita siitä, minkälaisia tapahtumia sosiologian alumnien pitäisi järjestää? Tule mukaan suunnittelemaan ja vaikuttamaan!

Sosiologian alumnineuvosto etsii joukkoonsa uusia, aktiivisia jäseniä suunnittelemaan ja järjestämään alumnitoimintaa sosiologeille. Tule ideoimaan ja pohtimaan sosiologian alumnien tämän vuoden toimintaa ja tulevaisuutta tiistaina 17.2.2015 Leijuvaan Lahnaan (os. Eerikinkatu 14) klo 17.30 alkaen.

Tilaisuudessa alumnineuvoston nykyinen puheenjohtaja ja neuvostolaiset kertovat alumnien toiminnasta ja sosiologian alumnien yhteistyöstä oppiaineen, tiedekunnan ja yliopiston alumnien sekä yhteiskunnan eri tehtävissä vaikuttavien sosiologiasta valmistuneiden kanssa. Tarkoituksena on lisäksi pohtia sitä, pitäisikö sosiologian alumnien toiminnan olla tulevaisuudessa yhdistysmuotoista. Alumnineuvostolle etsitään myös uutta puheenjohtajaa.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita, ilmoittautua ei tarvitse.

Posted in Sekalaista | Comments Off on Tervetuloa ideoimaan alumnitoimintaa!

Sosiologian alumnit 10 vuotta

Sosiologian alumnit ovat järjestäneet tilaisuuksia ja toimineet opiskelijoiden työelämäyhteyksinä jo 10 vuoden ajan. Tämän lisäksi alumnien tehtävänä on tukea sosiologian näkyvyyttä yhteiskunnassa ja tukea sosiologien keskinäisiä verkostoja.

Sosiologian alumnien 10-vuotisjuhlat järjestetään Ravintola Torissa (Punavuorenkatu 2)perjantaina 24.10. 2014 klo 18.00 alkaen. Illan ohjelmassa on syömistä, juomista, vapaata seurustelua sekä muutama sosiologinen juhlapuhe.

Juhlimaan mahtuu 50 osallistujaa. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 8.10.2014 Sosiologian alumnien tiedottajalle Lotta Hakalalle: lottaehakala[at]gmail.com, joka vahvistaa ilmoittautumiset ja antaa tarkemmat ohjeet maksamisesta.

Tervetuloa verkostoitumaan, vaihtamaan kuulumisia, tutustumaan uusiin ihmisiin ja viihtymään sosiologian alumnien parissa!

Posted in Sekalaista | Comments Off on Sosiologian alumnit 10 vuotta

Kontakti etsii mentoreita

He alumni!

Järjestämme Kontaktin minimentorointia syksylle 2014. Nyt etsimme mentoreita!

Oletko valmistunut Valtiotieteellisestä tiedekunnasta sosiologia pää- tai sivuaineenasi, ja haluat jakaa kokemuksiasi ja tietoasi työelämästä?

Mentori siirtää työelämätietämystään eteenpäin vielä toistaiseksi kokemattomammille opiskelijoille, ja minimentoroinnissa keskustellaan opiskelijoita askarruttavista, opinto- ja urapolkuun liittyvistä teemoista. Minimentoroinnissa on kyse muutamasta pienryhmätapaamisesta syyslukukaudella 2014, eikä elinikäisestä sitoutumisesta tai toisen puolesta opinto- ja urasuunnitelman rakentamisesta.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu minimentorointi saavutti suuren suosion opiskelijoiden ja mentoreiden keskuudessa, ja odotamme samanlaista menestystä tänäkin vuonna!

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Kontaktin työelämä- ja almunivastaaviin mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään perjantaina 11.4.

Terveisin Kontaktin työelämä- ja alumnivastaavat,

Johanna Joensuu
johanna.t.joensuu[at]helsinki.fi

Karoliina Eronen
karoliina.eronen[at]helsinki.fi

***

Minimentoroinnista yleisesti

Kontaktin minimentoroinnissa opiskelija ja työelämä kohtaavat. Valtiotieteellisestä tiedekunnasta sosiologia pää- tai sivuaineenaan valmistuneen ja sosiologian pääaineopiskelijoiden välisissä kohtaamisissa tietotaitoa siirretään kokeneemmalta kokemattomammille. Mini-etuliite viittaa mentoroinnin rajalliseen kestoon ja intensiteettiin: Minimentoroinnissa ei ole kyse elinikäisestä sitoumuksesta tai toisen puolesta opinto- ja urasuunnitelman rakentamisesta. Kyseessä on yhden lukukauden (kevät/syksy) aikana tapahtuva pienryhmäsuhde. Sen aikana pyritään tutustumaan mentorin alaan mahdollisimman laajasti ja syvällisesti sekä keskustelemaan opiskelijoita askarruttavista, opinto- ja urapolkuun liittyvistä teemoista. Mentoroinnissa kokeneempi asiantuntija neuvoo, tukee ja edistää vuorovaikutussuhteessa kehityshaluisen, mutta kokemattomamman henkilön etenemistä työssä ja/tai opiskelussa. Mentorointi tähtää mentoroitavan ammatilliseen kehittymiseen.

Minimentorointi käytännössä

Käytännössä minimentorointi toteutuu 4-5 opiskelijan ja yhden mentorin muodostamissa pienryhmissä, jotka tapaavat lukukauden aikana kolmesta viiteen kertaan. Tapaamisia olisi toivottavaa olla muutaman viikon (1-4) välein, kukin kestoltaan pari tuntia. Jokainen mentorointiryhmä luo kuitenkin omat työskentelytapansa.

Myös tapaamisten sisältö muodostuu pitkälti mentorin ja mentoroitavien toiveiden mukaisesti ja kaikki ryhmäläiset pääsevät vaikuttamaan (tapaamisten sisällöstä vinkkejä erillisellä liitteellä). Ryhmä sopii siis ensimmäisen tapaamisen aikana yhdessä oman ryhmänsä toimintaperiaatteet, ryhmän tapaamistiheyden ja sisällöllisen etenemisen.

Kontaktin työelämävastaavat muodostavat ryhmät opiskelijoiden työllistymistoiveita mahdollisuuksien mukaan mukaillen. Mentoreita toivotaan saatavan esimerkiksi seuraavien työtehtävien edustajista (jako on toki karkea ja ryhmien välit häilyviä):

Hallinto-, suunnittelu- tai kehitystehtävät

Viestintä- ja mediatyö

Tutkimustyö

Johto- ja esimiestehtävät

Konsultointi- ja koulutustyö

Asiakastyö

Järjestö- ja projektitehtävät

Kontaktin työelämävastaavat valitsevat jokaisesta ryhmästä ennen tapaamisten aloittamista ”vastuuryhmäläisen”, joka huolehtii mentorointiryhmän sisäisestä viestinnästä luomalla ryhmälle sähköisen kommunikointikanavan (esimerkiksi facebook-ryhmän tai sähköpostilistan) ja hallinnoi ryhmän ensimmäisen tapaamisen järjestämisen (esimerkiksi doodlen avulla).

Posted in Sekalaista | Comments Off on Kontakti etsii mentoreita

Klassikot ja nykymeno!

Mitä sosiologian klassikot Durkheim, Marx ja Weber olisivat mieltä nykymenosta? Miten klassikoiden ajatukset taipuvat nyky-yhteiskunnan ilmiöiden tulkintaan? Sosiologian professorit Kortteinen, Alapuro ja Gronow kertovat sen meille Sosiologian alumnien Klassikkoillassa.

 Ilta tarjoaa seuraavat professorit, klassikot ja ilmiöt:

Matti Kortteinen/Émile Durkheim/segregaatio

Risto Alapuro/Karl Marx/sosiaaliset liikkeet

Jukka Gronow/Max Weber/talous

Tiistaina 8.4.2014 kello 17.30–19.30 Ravintola Milenkassa (Haapaniemenkatu 5, Helsinki).

Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 4.4.2014 Sosiologian alumnien tiedottajalle Lotta Hakalalle: lottaehakala[at]gmail.com.

Tervetuloa!

Sosiologian alumnien puolesta,

puheenjohtaja Elina Ruuskanen & tiedottaja Lotta Hakala

Posted in Sekalaista | Comments Off on Klassikot ja nykymeno!

Haetaan alumneja valtiotieteellisen tiedekunnan ammattikuvakurssille

Hyvä valtsikan alumni,

Valtiotieteellinen tiedekunta järjestää kevättalvella 2014 viidettä kertaa ammattikuvakurssin tiedekunnan opiskelijoille. Kurssi tutustuttaa eri aloilla työskenteleviin tiedekunnan alumneihin sekä vahvistaa opiskelijoiden omia ura- ja opintosuunnitelmia. Tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden käsityksiä omista vaihtoehdoistaan työelämässä ja siellä tarvittavista taidoista.

Kurssi koostuu kahdesta yhteisestä luennosta, vähintään kahdesta alumniryhmästä  ja haastattelun tekemisestä. Lisätietoja kurssista löydät kurssin sivulta opinto-oppaasta

Haemme alumneja kurssin alumniryhmiin. Jokaisessa ryhmässä kokoontuu 2-4 alalla toimivaa alumnia ja noin 6-20 opiskelijaa, jotka keskustelevat yhdessä valtiotieteilijöiden työmarkkinoista, kyseisen ammattialan työtehtävistä ja vaadituista taidoista.

Alumni valitsee omaan työnkuvaansa/työhistoriaansa parhaiten sopivan ryhmän (voit valita myös useampia). Ryhmään osallistumista varten alumnien tulisi valmistella lyhyt suullinen uraesittely. Suurempia esivalmisteluja ei tarvita, sillä opiskelijoiden tehtävänä on esittää alumneille kysymyksiä ja vetää ryhmäkeskustelua.
Ryhmien kokoontumisajat ovat seuraavat:

Alumniryhmät, klo 16.00-18.00, Unioninkatu 40 Sali 7

  • ti 21.1. Julkisen alan suunnittelu- ja asiantuntijatehtävät
  • to 23.1. Tutkimustehtävät
  • ti 28.1. Järjestösektori
  • to 30.1. Asiakastyö
  • ti 4.2. Opetus ja koulutus
  • to 6.2. Kansainväliset tehtävät
  • ti 11.2. Konsultointi
  • to 13.2. Johtaminen ja henkilöstöhallinto
  • ti 18.2. Viestintä- ja mediatehtävät
  • to 20.2. Yrittäjyys

Alumnina pääset kurssilla tutustumaan alastasi kiinnostuneisiin opiskelijoihin ja keskustelemaan muiden tiedekunnan alumnien kanssa ammattialasi nykytilanteesta ja kehityksestä. Pyrimme muodostamaan sellaisia ryhmiä, joissa on mahdollisimman monipuolisesti eri pääaineista valmistuneita alumneja.

Ilmoitathan kiinnostuksestasi osallistua ammattikuvakurssin alumniryhmään tällä lomakkeella mahdollisimman pian. Ilmoitamme mukaanpääsystä kurssille joulukuun loppuun mennessä.

Ystävällisin terveisin

Elina Tuusa
Suunnittelija, työelämäyhteydet ja alumnitoiminta
Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta
p. 040 0660393
valt-rekry@helsinki.fi

Ps. Auta meitä löytämään kadonneita alumneja. Tunnetko valtsikasta valmistuneen alumnin, joka ei ole vielä rekisteröitynyt Alumnikampukselle tai liittynyt Alumniyhdistykseen? Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa alumnitoiminnan tulevaisuuteen – mitä suurempi alumniyhteisö, sen vahvempi valtiotieteellinen tiedekunta! Kutsu ystäväsikin mukaan Kerro kaverille -kampanjasivun kautta!

Posted in Sekalaista | Comments Off on Haetaan alumneja valtiotieteellisen tiedekunnan ammattikuvakurssille

Valoa kaamokseen – Valtsikan alumni-ilta 27.11.2013

Tervetuloa Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunnan alumni-iltaan!

keskiviikkona 27.11.2013 klo 17–20 Päärakennus, Fabianinkatu 33, pieni juhlasali

Alumni-iltana kokoontuvat tiedekunnan alumnit, yhteistyökumppanit, opiskelijat, tutkijat ja muu henkilökunta. Haluamme tuoda tieteen valoa vuoden pimeimpään hetkeen. Tule kuuntelemaan, mitä mielenkiintoista meillä on viime aikoina tutkittu. Kuule tuoreimmat uutiset. Tapaa ihmisiä, uusia ja vanhoja tuttuja. Tule verkostoitumaan viinin ja salaatin äärelle!

Tilaisuuden puheenjohtajana toimivat yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen varadekaani, professori Leif Åberg sekä Kannunvalajien puheenjohtaja Laura Luoto.

Ohjelma

  • Dekaani Liisa Laakson avaus: Tiedekunta tänään.
  • Vuoden alumni, ylijohtaja Juhana Vartiainen: Tutkimus ja yhteiskunnallinen päätöksenteko.
  • VTT Katri Vallaste (valtio-oppi):  What is Euroscepticism? Researchers often ask ”how much Euroscepticism there is”, but do we even know ”what” Euroscepticism is?
  • Soveltavan tilastotieteen dosentti, Opettajien akatemian perustajajäsen Kimmo Vehkalahti: Matemaattisesta laskutaidosta tilastolliseen lukutaitoon. Riittääkö 2000-luvun yhteiskunnassa kaavojen opettelu ja laskimen naputtelu?
  • VTT Harry Lunabba (sosiaalityö):  När vuxna möter pojkar i skolan. En kort introduktion om konsten att se det osynliga; tillståndet i en social relation.

Päätteeksi viiniä, ruokaa ja verkostoitumista.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumislomake lmoittauduthan mukaan 18.11. mennessä.

Lisätietoa: Elina Tuusa, puh. 040 0660393, s-posti: valt-rekry@helsinki.fi Leif Åberg, puh. 044 5445 112, s-posti: leif.aberg@helsinki.fi tai Eveliina Kotilainen, puh. 0503111990, s-posti: eveliina.kotilainen@helsinki.fi

Posted in Sekalaista | Comments Off on Valoa kaamokseen – Valtsikan alumni-ilta 27.11.2013

Jäseneksi alumnineuvostoon?

Kiinnostaako alumnitoiminta? Tule mukaan alumnineuvostoon!

Sosiologian alumnineuvosto etsii uusia aktiivisia jäseniä suunnittelemaan ja järjestämään alumnitoimintaa sosiologeille. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, lähetä sähköpostia neuvoston puheenjohtajalle Elina Ruuskaselle elina.ruuskanen[at]iki.fi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Syyskauden suunnitteluun ehtii vielä mukaan!

Posted in Sekalaista | Comments Off on Jäseneksi alumnineuvostoon?

Kontakti ry etsii mentoreita sosiologian alumneista

Hoi alumni!

Nyt on tilaisuus laittaa oppisi kiertämään.

Kontakti ry:n työelämäteemavuosi 2013 tuo mukanaan uuden tavan saada sosiologian opiskelijat ja työelämä saman pöydän ääreen. Ja se työelämä olet sinä!

Kontaktin minimentoroinnissa siirretään työelämätietämystä eteenpäin. “Mini” tarkoittaa, että tarkoitus ei ole sitoa käsiä pitkäksi aikaa mihinkään, vaan muutaman tapaamisen verran jutella opiskelijoiden kanssa elämästä ja työelämästä. Mukaan kaivataan Valtiotieteellisestä tiedekunnasta sosiologia pää- tai sivuaineenaan valmistuneita työelämän tekijöitä.

Minimentorointi tapahtuu kevään 2013 aikana. Ilmoittaudu mukaan uura-liina.kouvonen[at]helsinki.fi 12.4. mennessä vapaamuotoisesti. Kerro hiukan opinto- ja urapolustasi: koska olet valmistunut, mitä olet aiemmin tehnyt työksesi ja mitä teet nyt.

Tarkempaa infoa minimentoroinnista alla.

Tulehan mukaan!

Terveisin
Sosiologian opiskelijain yhdistys Kontakti ry:n työelämävastaavat

Uura-Liina Kouvonen
uura-liina.kouvonen[at]helsinki.fi

Miika Mäki
miika.samuel[at]gmail.com

***

Minimentoroinnista yleisesti

Kontaktin minimentoroinnissa opiskelija ja työelämä kohtaavat. Valtiotieteellisestä tiedekunnasta sosiologia pää- tai sivuaineenaan valmistuneen ja sosiologian pääaineopiskelijoiden välisissä kohtaamisissa tietotaitoa siirretään kokeneemmalta kokemattomammille. Mini-etuliite viittaa mentoroinnin rajalliseen kestoon ja intensiteettiin: Minimentoroinnissa ei ole kyse elinikäisestä sitoumuksesta tai toisen puolesta opinto- ja urasuunnitelman rakentamisesta. Kyseessä on yhden lukukauden (kevät/syksy) aikana tapahtuva pienryhmäsuhde. Sen aikana pyritään tutustumaan mentorin alaan mahdollisimman laajasti ja syvällisesti sekä keskustelemaan opiskelijoita askarruttavista, opinto- ja urapolkuun liittyvistä teemoista. Mentoroinnissa kokeneempi asiantuntija neuvoo, tukee ja edistää vuorovaikutussuhteessa kehityshaluisen, mutta kokemattomamman henkilön etenemistä työssä ja/tai opiskelussa. Mentorointi tähtää mentoroitavan ammatilliseen kehittymiseen.

Minimentorointi käytännössä

Käytännössä minimentorointi toteutuu 4-5 opiskelijan ja yhden mentorin muodostamissa pienryhmissä, jotka tapaavat lukukauden aikana kolmesta viiteen kertaan. Tapaamisia olisi toivottavaa olla muutaman viikon (1-4) välein, kukin kestoltaan pari tuntia. Jokainen mentorointiryhmä luo kuitenkin omat työskentelytapansa.

Myös tapaamisten sisältö muodostuu pitkälti mentorin ja mentoroitavien toiveiden mukaisesti ja kaikki ryhmäläiset pääsevät vaikuttamaan (tapaamisten sisällöstä vinkkejä erillisellä liitteellä). Ryhmä sopii siis ensimmäisen tapaamisen aikana yhdessä oman ryhmänsä toimintaperiaatteet, ryhmän tapaamistiheyden ja sisällöllisen etenemisen.

Kontaktin työelämävastaavat muodostavat ryhmät opiskelijoiden työllistymistoiveita mahdollisuuksien mukaan mukaillen. Mentoreita toivotaan saatavan esimerkiksi seuraavien työtehtävien edustajista (jako on toki karkea ja ryhmien välit häilyviä):

Hallinto-, suunnittelu- tai kehitystehtävät

Viestintä- ja mediatyö

Tutkimustyö

Johto- ja esimiestehtävät

Konsultointi- ja koulutustyö

Asiakastyö

Järjestö- ja projektitehtävät

Kontaktin työelämävastaavat valitsevat jokaisesta ryhmästä ennen tapaamisten aloittamista “vastuuryhmäläisen”, joka huolehtii mentorointiryhmän sisäisestä viestinnästä luomalla ryhmälle sähköisen kommunikointikanavan (esimerkiksi facebook-ryhmän tai sähköpostilistan) ja hallinnoi ryhmän ensimmäisen tapaamisen järjestämisen (esimerkiksi doodlen avulla).

Posted in Sekalaista | Comments Off on Kontakti ry etsii mentoreita sosiologian alumneista

Helsingin yliopiston alumniviikot

Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7) järjestetään alumniviikkojen aikana kiinnostavia tilaisuuksia. Tässä muutamia poimintoja:

PERJANTAI 1.2.
klo 8.30–10.00 Kaskasin aamukahvit
Tieteen ja median kiihkeä suhde

Millaista on hyvä tiedejournalismi? Miten raflaavia juttuja akateemisen tutkimuksen pohjalta oikein voi tehdä? Tarvitseeko akateeminen maailma valtamediaa? Miten kertoa kiinnostavasti suurelle yleisölle siitä, mitä yliopiston seinien sisäpuolella saadaan aikaan?

Tule Tiedekulmaan perjantaiaamuna vääntämään peistä siitä, miten tieteestä pitäisi puhua mediassa. Mukana keskustelemassa ovat Ilta-Sanomien Vesa Mäkinen, Helsingin yliopiston tiedotuspäällikkö Hannamaija Helander, tietokirjailija, geneetikko ja tiedebloggari Tiina Raevaara, Suomen Akatemian hallituksen puheenjohtaja Arto Mustajoki, sosiaalipolitiikan tutkija Nina Kahma sekä myöhemmin varmistuva kokenut tiedetoimittaja.

Keskustelun järjestää uusi journalistinen tuotantoyhtiö Kaskas Media. Lisätiedot: Liisa Mayow, Kaskas Media, liisa.mayow@gmail.com. Tapahtuman Facebook-kutsu.

TIISTAI 5.2.
klo 17.00–19.00 Entä jos tietäisit, mitä työnantaja odottaa sinulta?

Tervetuloa meille töihin, Sinä 21-vuotias tohtori, jolla on asiantuntemuksen lisäksi vähintään 10 vuoden työkokemus! Sinun tulee olla oppimiskykyinen, kiinnostunut ja sitoutunut sekä ennen kaikkea joustava! Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden…

Entä jos tietäisit mitä työnantaja odottaa sinulta? Asiasta haastavat Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen jäsenistä mm. oikeustieteen alumni Seppo Riski, maa- ja metsätaloustieteen alumni Jarmo Vaittinen sekä maantieteen alumni Samuli Laita. Osallistu – tapaat mahdollisesti tulevan työnantajasi / työntekijäsi. Tilaisuus videoidaan ja tallennetaan yliopiston Think Wall-sivulle.

MAANANTAI 11.2.

klo 18.30–19.30
Entä jos saisit tietää, miten kirjat syntyvät?

Alumniyhdistyksen kirjallisuuspiiri jatkaa Runeberg-salissa klo 17 alkanutta keskustelua Helena Anhavan, Sinikka Nopolan ja Tuula-Liina Variksen johdolla Tiedekulmassa. Tervetuloa nauttimaan kirjoista, keskustelusta ja hyvästä seurasta!

TIISTAI 12.2.
klo 16.00–17.30 Entä jos kunto-ohjelmamme perustuisikin geeneihimme?

Geenitutkimus ja geeniperimän kartoitus etenevät huikeaa vauhtia. Tulevaisuudessa pääsemme pohtimaan, miten geenitutkimuksen avulla personoitu lääketiede vaikuttaa terveysliikuntaan ja huippu-urheiluun – pitäisikö meidän optimoida liikuntatottumuksiamme tai huippu-urheilijoiden suorituksia genetiikkaan perustaen? Lisääkö geeniperimän tunteminen vastuutamme hyvinvoinnistamme ja olisiko kaikkien liikuttava geeniperimätietonsa mukaisesti?

Ajankohtaisesta aiheesta keskustelevat Helsingin yliopiston lääketieteellisen genetiikan kliininen opettaja Irma Järvelä, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Helena Kääriäinen ja UKK-instituutin johtaja, lääketieteen tohtori Tommi Vasankari. Keskustelua vetää Yliopisto-lehden toimittaja Mikko Pelttari. Tervetuloa kuulemaan, milloin henkilökohtainen liikuntareseptisi on noudettavissa! Tilaisuus videoidaan ja tallennetaan yliopiston Think Wall-sivulle.

***

Alumniviikkojen koko ohjelma ja lisätietoja täältä.

Posted in Sekalaista | Comments Off on Helsingin yliopiston alumniviikot