Yliopiston etusivulle | Suomeksi | På svenska | In English

Huomio ohjelmanmuutos:

Hei kaikki kurssilaiset! Syysflunssa on iskenyt luennoitsijoidenkin kimppuun ja joudumme sen takia hieman muuttamaan kurssimme loppuosan ohjelmaa seuraavasti:

Toisin kuin ohjelmassa aikaisemmin ilmoitettu, Petri Hautaniemi puhuu JO tämän viikon perjantaina 3.12 aiheesta Näkökulmia maskuliinisuuteen. Märta Salokoski puhuu aiheesta Sukupuoli uskonto ja kehitys JO keskiviikkona 8.12 ja Saija Niemi 10.12. aiheesta Naiset muuttoliikkeessä VASTA 10. 12.  eikä siis tämän viikon perjantaina.

Hautaniemen luentoa varten luettava Connellin luku 5 ”Globalisation, Imperialism and Masculinities” teoksesta M. Kimmel, J. Hearn ja R. W. Connell Handbook of Studies on Men & Masculinities, sivut 71 – 89, on kopioitavana nyt kehitysmaatutkimuksen oppiaineen käytävällä olevasta kurssikansioista. Kirja löytyy myös kirjastoista.

Ke 1.12.  Irmeli Mustalahden luento kuten ilmoitettu. Tapaamisiin silloin, Märta

Tervetuloa Sukupuoli ja kehitys kurssille!

Tästä blogista löytyy kurssistamme kaikki tarvittavat tiedot: kurssin luento-ohjelma, luettava oheiskirjallisuus, ja luentojen PowerPointit sitä mukaa kun luennot pidetään. Kuten sähköpostissani kurssin osallistujlle ilmeni, ensimmäisen luentokerran yhteydessä käydään läpi kaikki kurssin käytännön järjestelyt ja kurssivaatimukset. Tärkeä on muistaa, että kunkin luentokerran oheiskirjallisuus olisi luettava ENNEN luennolle tuloa. Oheismateriaali on osittain saatavilla netissä, osittain ei. Kaikkea materiaalia on kopioitavana Kehitysmaatutkimuksen oppiaineen käytävällä olevasta kurssimapista, kopiokoneen vastapäätä. Osoite on Unioninkatu 38  E ensimmäinen kerros. Sinne pääsee arkisin klo 8-20, muttei viikonlopulla. Ensimmäisen luennon oheiskirjallisuuden voi lukea myös jälkeenpäin. Suurin osa oheiskirjallisuudesta löytyy myös Topelian kirjastosta tai Opiskelijakirjastosta.

On hienoa että kurssiin on ilmoittautunut paljon opiskelijoita ja että teitä on monesta oppiaineesta ja tiedekunnasta. Ensi keskiviikkona siis pääsemme aloittamaan matkaamme sukupuolen ja kehityksen tematiikan avaamin huikeisiin maisemiin  globaalisista rakenteista kylätason naisten realiteetteihin. Tervetuloa matkalle ja nähdään keskiviikkona!