Jauhelihakeitto

Gluteeniton, viljaton, jauhoton, kananmunaton, maidoton, laktoositon, paleo, autoimmuuni, lisäaineeton jauhelihakeitto

http://otukset.club/jauhelihakeitto

jauhelihakeitto-7

Ainekset

  • 1 bataatti (noin 750 g)
  • 2 palsternakkaa (yhteensä noin 200 g)
  • 0,5 l luulientä (voidaan korvata vedellä)
  • 1 l vettä
  • 800 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk (noin 300 g) venäläisiä suolakurkkuja
  • 1/2 prk (noin 90 g) kivettömiä vihreitä oliiveja
  • sopivasti (esim. 30 g) gheetä eli kirkastettua voita
  • 2 tl jodioitua ruokasuolaa
  • suurustamiseen 4 rkl arrowjuurijauhoa ja 1,5 dl vettä (puuttuu kuvasta)

jauhelihakeitto-0

 

Valmistus

Ruskista jauheliha.

Kuori ja pilko bataatit sekä palsternakat sopiviksi palasiksi ja laita 4 litran kattilaan.

jauhelihakeitto-1

Pilko suolakurkut puolikuun muotoisiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan. Ellet käytä valmiiksi viipaloituja oliiveja, viipaloi ne sopivan kokoisiksi ja lisää kattilaan.

jauhelihakeitto-2

Lisää myös ruskistettu jauheliha. Lisää luuliemi ja vesi (vaihtoehtoisesti 1,5 litraa vettä). Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja keitä 10 minuuttia.

jauhelihakeitto-3

Sekoita arrowjuurijauho noin 1,5 dl:aan kylmää vettä.

jauhelihakeitto-4

Kaada suuruste keittoon samalla sekoittaen (alla olevassa kuvassa sekoitetaan tavallisella ruokalusikalla, joka juuri ja juuri yltää kattilan pohjaan). Keitto muuttuu liukkaammaksi mutta paksummaksi ja saattaa vaikuttaa suurusteen lisäämisen jälkeen melko paksulta, mutta löystyy, kun kun keittämistä jatketaan vielä hetki. Sammuta levy ja anna keiton vetäytyä kannen alla hetki. Tarkista maku ja paksuus.

jauhelihakeitto-5

jauhelihakeitto-6

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *