Etusivu

Suomen Väestötieteen Yhdistys (Demografiska Föreningen i Finland rf – The Finnish Demographic Society) edistää väestöntutkimusta ja alan tutkijoiden keskinäistä vuorovaikutusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tutkijaseminaareja, on yhteydessä muihin alan koti- ja ulkomaisiin yhteisöihin, ja toimittaa julkaisusarjaa, sekä Väestöntutkimuksen vuosikirjaa yhteistyössä Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen kanssa.

Yhdistys perustettiin kesäkuussa 1973 väestötieteen ja väestöntutkimuksen edistämiseksi sekä väestöntutkijoiden yhdyssiteeksi. Järjestötoimintaa on harjoitettu kuitenkin jo vuodesta 1968 alkaen Pohjoismaisen Väestötieteen Yhdistyksen Suomen osastona. Vuosi 2017 on yhdistyksen 45. toimintavuosi.

Yhdistyksen historiikki vuodelta 1998

Ajankohtaista

  • Väinö Kanniston tunnustuspalkinnon 2017 sai Sonja Lumme väitöskirjastaan Developing methodology of measuring socioeconomic equity in health care using register data.
  • Suomen Väestötieteen Yhdistys löytyy nyt myös Twitteristä @SVYry
  • Pohjoismainen väestötieteen symposiumi järjestettiin 14.–16.6.2017 Turussa teemalla “Demography and Social Inequalities”. Symposiumiin osallistui yhteensä 150 henkeä, joista 72 oli Suomesta ja 78 ulkomailta. Pääpuhujina olivat Lynn Prince Cooke, Francesco Billari ja Mikko Myrskylä. Sessioissa pidettyjen esitelmien ja postereiden abstraktit löytyvät symposiumin nettisivulta.