Yliopiston etusivulle | Suomeksi | På svenska | In English

Vertex-palvelun Ovid Medline – muista tämä huippusuosittu Terkon palvelu

Terkko on tarjonnut jo 19 vuotta Vertex-palvelun kautta erinomaista Ovid Medline -hakuliittymää, jonka avulla lääketieteellistä tietoa on helppoa ja tehokasta löytää. Ovid Medline on Terkon asiakkaiden perustyökaluja yhä edelleen, siitä todisteena ovat vuosittaiset kymmenet tuhannet hakuistunnot.

Sen lisäksi, että Ovid Medline sisältää parhaimmat hakutyökalut, niin muistathan sen tarjoamat mahdollisuudet oman tilan räätälöintiin palvelun  sisällä. Sen saat käyttöösi My Account -linkin kautta, ja kaikki mitä tallennat – esimerkiksi uutuusseurantahaut tai lehtien sisällysluettelot – saat esille My Workspacen kautta. Voit myös tallentaa muistilapun jokaiseen viitteeseen, niin muistat seuraavalla kerralla, mihin sitä oli tarkoitus käyttää. Oletko jo kokeillut Ovid Medlinen jännittävää Basic Searchia? Näin helppoa voi Medline-haku olla ja tulokset ovat silti huippuluokkaa!

Katso tietokannan Terkko Navigator -sivulta uusimmat otsikot niistä tutkimuksista, joissa on kirjallisuuskatsauksessa käytetty Ovid Medlinea. Ovid Medline on siis huippusuosittu myös muualla!

Ovid Medline Terkko Navigatorissa: http://www.terkko.helsinki.fi/medline

Vertex: http://www.terkko.helsinki.fi/vertex-database

Vertex-palvelun etäkäyttö on poikkeuksellisen vaivatonta! Pyydä jo tänään itsellesi helsu-tunnus: https://terkko.helsinki.fi/remote-use

 

Junqueira’s Basic Histology – uusi kurssikirja lisätty Terkko Navigatoriin

Useammalla kurssilla käytettävä uusi kurssikirja Junqueira’s Basic Histology löytyy nyt myös Terkko Navigatorin Books-hyllystä!

Kirja löytyy tietenkin myös Otto – opiskelijan Terkko -palvelun kautta.

Junqueira’s Basic Histology, kuten kaikki muutkin kirjat, on helppo lisätä omaan Terkkoon ‘Add to my page’ -option kautta.

Tämä kirja on käytössäsi 24/7, tutustu jo tänään!

Junqueira’s Basic Histology Terkko Navigatorissa:

https://terkko.helsinki.fi/junqueiras-basic-histology-text-and-atlas

 

Terkon painettujen aineistojen löytyvyys on parantunut!

Terkko Navigator on tuhansien ja tuhansien lehtien, kirjojen ja tietokantojen keidas. Joskus saattaa tulla kuitenkin tarve hyödyntää Terkon painettuja aineistoja. Nyt se on entistä vaivattomampaa, sillä Terkon painettuja lehtiä voidaan käyttää vain Terkon päärakennuksen tiloissa.

Saat artikkelit talteen joko skannaamalla ne maksutta monitoimilaitteillamme sähköpostiisi tai ottamalla niistä maksulliset paperikopiot.

Tule tutustumaan Terkon viihtyisään päärakennukseen jo tänään!

 

Kuva: Veikko Somerpuro

Terkko 2015-39

Otto – opiskelijan Terkko on paratiisi keskellä Terkko Navigatoria

Otto – opiskelijan Terkko on valmiina vastaanottamaan sekä uudet että vanhat opiskelijat. Otto on opiskelijan todellinen paratiisi keskellä Terkko Navigatorin valtavaa aineisto- ja palvelutarjontaa.

Tervetuloa Ottoon – opiskelijan omaan Terkkoon! Ylävalikosta voit valita:

 • Feeds: voit seurata muutamia valmiita hakuja tai vaikkapa Ottoon lähetettyjä viestejä (Messages)
 • Journals: lääketieteen keskeiset yleis- ja opiskelijalehdet meiltä ja muualta
 • Books: kurssikirjojen kultakaivos, älä kärvistele varausjonoissa, vaan valitse täältä luettavaa
 • Databases & Sites: keskeisimmät tietoaineistot, esimerkiksi Digitaalinen kurssikirjasto (Dikk), sanakirjat, kandiseurat, Inkling-kirjojen ohjeet jne.
 • Profiles: voit liittää Oton omaan Terkkoosi, niin sen jälkeen se löytyy helposti tätä kautta

Sosiaaliset toiminnot:

 • Kirjautuneena voit lähettää viestin Oton käyttäjille (Send message to Otto). Kommentoida voi myös jokaisen aineiston (kirja, tietokanta, palvelu jne.) sivulla.
 • Twitter: nopea keino saada viesti Ottoon on Twitterin käyttö. Merkitse twiittisi hashtagilla #TerkonOtto, niin viestit näkyvät automaattisesti Ottoon upotettuina.

Terkko Navigatorin kaikkiin kokoelmiin pääset vasemman yläkulman koti-kuvakkeen kautta.

Otto – opiskelijan Terkko: http://terkko.helsinki.fi/otto

Uusi lukuvuosi, uusi Dikk – Terkon Digitaalinen kurssikirjasto avattu lukuvuodelle 2015-2016!

Huippusuosittu Digitaalinen kurssikirjasto (Dikk) on avattu lukuvuodelle 2015-2016. Uudet opetusmateriaalit vyöryvät palveluun tuota pikaa!

Materiaalien määrä on hämmästyttävän laaja ja monipuolinen. Opiskelijoilla riittää sulateltavaa useissa sadoissa eri aineistoissa!

Dikk-sivu löytyy Terkko Navigatorista, jossa on myös helppo seurata uusien lisäysten päivityksiä sivun sisäisen syötteen avulla.

Digitaalinen kurssikirjasto (Dikk) Terkko Navigatorissa:

http://terkko.helsinki.fi/digitaalinen-kurssikirjasto

 

Tervetuloa kirjastoon oppimaan! Terkon syksyn kurssit täyttyvät vauhdilla!

Terkko tarjoaa syksyllä useita mielenkiintoisia kursseja. Terkon kurssit ovat kuitenkin usein hyvin kysyttyjä, joten varaa oma paikkasi jo nyt!

Tarjolla on mm. PubMedia, OVID Medlinea, Scopusta, Mediciä, RefWorksia ja systemaattista tiedonhakua.

Syksy on uuden oppimisen aikaa, joten tuumasta toimeen ja anna Terkon iloisten asiantuntijoiden opastaa sinut jännittävälle matkalle eri palveluiden maailmaan.

Tutustu kurssitarjontaan Terkko Navigatorin kurssisivun kautta:

http://terkko.helsinki.fi/courses

 

Tutustu Terkon Medic-viitetietokantaan – kotimaista sisältöä vuodesta 1978 tähän päivään!

Medic on kotimainen terveystieteellinen viitetietokanta, joka on perustettu vuonna 1978. Medic-viitetietokantaa tuottaa Terkko – Meilahden kampuskirjasto. Medic sisältää yli 100 000 viitettä ja vuodessa tietokantaan tallennetaan noin 4000 viitettä lisää.

Mediciin tallennetaan tietoa terveystieteellisistä julkaisuista. Lääke-, hammaslääke- ja hoitotieteellisten julkaisujen lisäksi tietokantaan tallennetaan sellaista biotieteellistä kirjallisuutta, jolla on yhteyttä lääketieteeseen. Lisäksi Mediciin voidaan tallentaa muidenkin alojen julkaisuja, mikäli ne katsotaan aiheeltaan Mediciin sopiviksi. Aineiston valinnassa on yleissääntönä, että Mediciin tallennetaan kielestä riippumatta Suomessa ilmestyneitä julkaisuja.

Onkohan tästä aiheesta hyvää suomen kielistä artikkelia? Löytyyköhän tältä lääkärilta kiinnostavaa julkaisua kotimaisista lähteistä? Suomen Lääkärilehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli, mutta en muista missä numerossa? Väitöskirja hukassa? Hyviä kysymyksiä, joihin kaikkiin saat vastauksen Medic-tietokannan kautta!

Medic on käytettävissä useimmissa alan oppilaitoksissa ja organisaatioissa. Siihen on mahdollista hankkia myös henkilökohtainen käyttöoikeus.

Medic-tietokanta Terkko Navigatorissa: https://terkko.helsinki.fi/medic-tietokanta

 

Duodecim-kirjat ovat Terkko Navigatorin Books-hyllyn kovaa ydintä

Duodecimin oppikirjat ovat lääketieteellisen tiedon kovaa ydintä. Nyt niitä on tarjolla useita Duodecimin Oppiportti-alustan kautta. Terkko on liittänyt kaikki kirjat omaan tarjontaansa ja ne, kuten kaikki muutkin kirjat, löytyvät helposti Terkko Navigatorin Books-osion kautta.

Duodecimin oppikirjat ovat luettavissa 24/7, silloin kuin se sinulle sopii. Omalla käyttäjätunnuksella niitä voi käyttää myös työorganisaation verkon ulkopuolella. Muista kuitenkin rekisteröityä ensimmäisellä kerralla joko Helsingin yliopiston tai HYKSin verkossa olevan laitteen kautta.

Käy lisäämässä haluamasi kirjat omaan Terkko Navigator -kirjahyllyysi jo tänään!

Duodecim-kirjat Terkko Navigatorissa

 

Scopuksen metriikkatarjonta laajeni – seuraa Terkon Scholar Chart -palvelun kautta

Scopus on selkeästi laajin Terkon tarjoamista useista viitetietokannoista. Se sisältää lähes 60 miljoonaa viitettä, joten on helppo ymmärtää, että Scopus tarjoaa poikkeuksellisen laajan, monitieteisen hakukokemuksen. Yhden tietokannan kautta saadaan kattava näkökulma tietyn aiheen tutkimuskirjallisuuteen, nopeasti ja vaivattomasti. Scopus sisältää ajanmukaisia työvälineitä tiedonhakuun, -analysointiin ja -visualisointiin. Se avulla voit käyttää vähemmän aikaa tiedonhakuun ja enemmän tutkimuksen tekemiseen.

Scopuksen sisältö tulee yli 5000 tuhannen kustantajan 20000:sta julkaisusta. Noin 78% viitteistä sisältää myös tiivistelmän. Kirjaston linkityspalvelun  -kuvakkeen kautta pääsee tilattujen lehtien kokoteksteihin käsiksi.

Nyt Scopukseen on lisätty uusi, entistä laajempi metriikkaosio, josta löytyy perinteisten viittausten lisäksi mm. neljä altmetriikkakategoriaa:

 • Scholarly Activity — Downloads and posts in common research tools such as Mendeley and CiteULike
 • Social Activity — Mentions characterized by rapid, brief engagement on platforms used by the public, such as Twitter, Facebook and Google+
 • Scholarly Commentary — Reviews, articles and blogs by experts and scholars, such as F1000 Prime, research blogs and Wikipedia
 • Mass Media — Coverage of research output in the mass media (e.g., coverage in top tier media media)

Altmetriikka kertoo mm. julkaisun saamasta yhteiskunnallisesta näkyvyydestä ja vaikuttavuudesta.

Uutuusviitteet tulevat Scopukseen hitaammin kuin supernopeaan Terkon Scholar Chart -palveluun, mutta voit kuitenkin kätevästi seurata esim. tietyn tutkijan artikkelien kautta myös Scopuksen uusia metriikoita. Valitse tutkijan julkaisut klikkaamalla nimeä ja sieltä sellainen artikkeli, johon Scopus-linkki on jo ilmestynyt. Tämä on todella kätevä tapa seurata julkaisutoiminnan saamaa näkyvyyttä.

Tutustu jo tänään!

Terkon Scholar Chart -palvelu

Terkon palkittu altmetriikkaprosessi

Lisätietoja altmetriikasta

Lisätietoja Scopuksen metriikkauudistuksesta

Esimerkkiartikkeli Scopuksessa

Scopus Terkko Navigatorissa

 

scopusmetrics

JAMA-lehtiperhe kasvoi – JAMA Oncology -lehti Terkko Navigatorissa

Tunnetun ja arvostetun JAMA-lehtibrändin uusin tulokas on JAMA Oncology -lehti. Löydät sen nyt Terkko Navigatorin kautta, aivan kuten kaikki muutkin JAMA-lehdet.

JAMA Oncology is committed to publishing influential original research, opinions, and reviews that advance the science of oncology and improve the clinical care of patients with cancer. JAMA Oncology is the definitive journal for scientists, clinicians, and trainees in the field of oncology worldwide.

Tutustu tähän onkologian uuteen merkkijulkaisuun jo tänään!

JAMA Oncology Terkko Navigatorissa: https://terkko.helsinki.fi/jama-oncology

JAMA-lehtiperhe Terkko Navigatorissa: https://terkko.helsinki.fi/medicine/journals/search/0/JAMA/

Oncology-lehdet Terkko Navigatorissa: https://terkko.helsinki.fi/oncology/journals