Uusille opiskelijoille

Talous- ja sosiaalihistorian pääaine on sulautunut Helsingin yliopiston Iso pyörä -reformin myötä osaksi Yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelmaa syksystä 2017 eteenpäin. Kannunvalajien nettisivuilta löytyy yleistä infoa koulutusuudistuksesta. Kaikki kysymykset koskien hakemista, koulutusuudistusta tai mitä tahansa muuta asiaan liittyvää voi osoittaa Hakijapalveluille.

Talous- ja sosiaalihistoria kuitenkin säilyy omana erillisenä oppiaineenaan. Yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelma onkin yhdistelmä talous- ja sosiaalihistorian, poliittisen historian, kehitysmaatutkimuksen ja sosiaali- ja kulttuuriantropologian opintoja. Erikoistuminen johonkin näistä oppiaineesta tapahtuu maisterivaiheessa. Taso siis pysyy elinvoimaisena tieteenalana, uusista tuulista huolimatta!

Tasoon voi siis jatkossa päätyä kandiohjelman kautta tai jos kandin paperit ovat jo taskussa, voi maisteriohjelmaan hakea suoraan. Tason pieni, mutta lämminhenkinen yhteisö toivottaa tervetulleiksi kaikki talouden rakennemuutoksista annalisteihin kiinnostuneet mielet mukaansa! Me, jos jotkut tiedämme, että Kekkonenkin kävi kakkosella.

 

Leave a Reply