Opiskelu

Opiskeluun ja opintoihin liittyviä kysymyksiä ei kannata jäädä pähkäilemään yksin. Apua ja neuvoja löytyy niin oman oppiaineen, tiedekunnan kuin yliopistonkin tasolta.

Tason hallituksessa toimii vuosittain kaksi opintovastaavaa, joille voi vuodattaa kysymksiä ja huolia vaikkapa Iso pyörä -reformista. Yhteiskuntahistorian eli yhiksen sähköpostilista on reformin myötä korvaantunut YHMUn sähköpostilistalla. Kaikki yhiksen listalla olleet on siirretty YHMUn listalle automaattisesti, mutta jos koet jääneesi uuden listan ulkopuolelle, laita viestiä vaikka opintovastaaville! Facebookista löytyy yhä Yhis-opinto-ryhmä, mutta ajankohtaista infoa jaetaan niin ikään uudessa YHMU-opinto -ryhmässä. Valtsikan yleisistä opintoasioita kiinnostuneet voivat seurata myös Kannunvalajien Kannu-opinto-ryhmää Kannun nettisivujen ja sähköpostilistan lisäksi. Iso pyörä -reformista päivitetään infoa Flammaan.

Kaikkia opettajia saa ja kannattaa lähestyä henkilökohtaisesti. Jokaisella on viikottain vastaanotto, jonne voi mennä juttelemaan jos tenttikirjat, saatu arvosana tai mikä tahansa muu opiskeluun liittyvä ihmetyttää, innostaa tai herättää kysymyksiä. Lisäksi ainakin yksi opettajista toimii aina opettajatuutorina, joka vastaa pääaineopinnoista. Vuonna 2017 Tason opettajatuutoreina toimivat Hanna Kuusi ja Antti Häkkinen. Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Kaikki yleiset valtiotieteellisessä opiskelua koskevat hoidetaan keskitetysti Kruunuhaan opiskelijapalveluissa, jonka yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä. Yliopistolla toimii myös opintopsykologeja, joihin kannattaa olla yhteydessä, jos opinnot tuntuvat takkuilevan. Jos takkuilu ei yrityksistä huolimatta taitu ja opintojen lisäksi elämältäkin tuntuu olevan suunta hukassa, Nyyti ry auttaa opiskelijoita tarvittaessa löytämään tasapainon mielen hyvinvointiin.

Leave a Reply