TASOVA asiantuntijat aloittavat tasa-arvonpäivänä 19.3.

TASOVA -projekti järjestää aluekehityskysymyksiin paneutuvan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija -koulutuksen, joka käynnistyy tulevana sunnuntaina, joka on myös tasa-arvonpäivä.

Koulutus on ainutlaatuinen Suomessa, josta puuttuu ammatillinen koulutus tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymysten kanssa toimiville. Koulutus on laajuudeltaan 40 opintopistettä ja se suoritetaan kahden vuoden kuluessa. Koulutus päättyy kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2019.

Asiantuntijakoulutukseen on valittu 22 osallistujaa eri puolilta Suomea. Koulutuksen järjestävät TASOVA -partnerit laajan yhteistyöverkoston kanssa. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija -koulutus tullaan vakiinnuttamaan osaksi Helsingin yliopiston jatkokoulutustarjontaa.

19.-20.3. koulutuspäivien ohjelmassa ovat mm.

• maakuntien esittelyt
  • maakuntaohjelmien suvaukset
  • asiantuntijana aluekehityksessä
  • asiantuntijuus -työpaja
  • osaamiskartoitukset
  • alueverkostojen toiminnan kehittäminen
  • tasa-arvoyksikkö valottaa mm. tasa-arvopolitiikkaa, tasa-arvon toimintaympäristöä ja toimijoiden työnjakoa
  • yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto kertoo mm. yhdenvertaisuuspolitiikasta, tavoitteista ja resursseista
  • työ- ja elinkeinoministeriö avaa aluekehityspolitiikkaa, -rakenteita ja -käytäntöjä sekä maakuntauudistusta
  • sosiaali- ja terveysministeriö tuo ajankohtaiset terveiset sote-uudistuksesta.