Vuoden 2017 tasa-arvoteko -kunniamaininta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija -koulutukselle

Helsingin yliopistolle luovutettiin 100 tasa-arvotekoa -juhlassa Vuoden 2017 tasa-arvoteko -kunniamaininta käynnistämästään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskoulutuksesta.

Verkosto totesi, että teollaan Helsingin yliopisto edistää merkittävällä tavalla suomalaista tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä, sillä ammatillista ja käytännönläheistä koulutusta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuuden asiantuntijatehtäviin ei ole Suomessa ollut.

Koulutuksen toteuttaa Helsingin yliopiston AGORA – sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon tutkimuskeskuksen johtama TASOVA – tasa-arvoa aluekehitykseen -kehittämis-, koulutus- ja tutkimusprojekti.

Perinteisen Vuoden tasa-arvoteko -kunniamaininnan myöntää Valtakunnallinen tasa-arvoverkosto.

Palkinnon luovuttivat Valtakunnallisen tasa-arvoverkoston edustajina Heidi Lehtovaara ja Anna Mikkola. Palkinnon vastaanottivat kansleri emirita Thomas Wilhelmsson, rehtori Jukka Kola sekä professori Kristiina Brunila, joka toimii myös koulutuksen johtajana.